Friday, January 30, 2009

.:lil tiny thing:.

fight.....
S...T...F...U...

.:kenyataan:.

Selalu Maki Pekerja Kalau Emo


org ckp kite kene ikut die....
org ckp kite kene hormat die...
org ckp kite ni dalam golongan terbaik...
org ckp kite ni hebat...
org ckp kite ni bagus...
org ckp kite ni terpilih...
org ckp kite ni bijak pandai...
org ckp kite ni bertanggungjawab...
org ckp kite ni berintegriti...
org ckp kite ni berdisiplin...
dan bnyk lagi org ckp pasal kite...

siapa orang itu??? dan siapa pula kite??? huh!!!

org tua ckp...klu kita nk dihormati kite kene hormat org lain dulu...
org tua ckp...sentiasa sediakan diri untuk berdepan org yang berpangkat...
org tua ckp...hati² ketika menegur...
org tua ckp...kalau nk menegur pastikan berfakta...
org tua ckp...sentiasa bersabar dlm apa jua keadaan...
dan bnyk lagi org tua ckp kt kite kan...

hurm...kenape sume yang org tua ckp btol??? penah tak kite fikir??? klu tak penah jom kite berfikir di hari jumaat yang sungguh mulia ini...aku...aku sedar aku bukan seorang manusia yang mampu untuk memuaskan hati semua pihak...dan aku juga tahu tahap kemampuan diri aku...dan aku juga mempunyai prinsip hidup...sama jugak seperti korang sume kan??? mesti ade prinsip idup...mesti tahu tahap kemampuan diri...etc la...so...sejauh mane kite leh kaitkan dengan pesan org dulu² ni??? ok la...mari kite amik contoh dlm kes HORMAT...korang nk tak korang rase dihormati??? aku rase korang sume nak kan??? ya...bnyk care untuk membuatkan diri korang rase dihormati...dan ingat...jgn korang buat diri korang rase DITAKUTI dan sekaligus mendatang kan perasaan BENCI ke atas orang lain...hormat la org disekeliling anda sekiranya anda mahu rase dihormati...jgn rase diri korang tu besar sgt...sebab manusia saling memerlukan...jgn cuba untuk sombong...itu aje pesan aku...TUHAN pon tak penah ajar kite sombong kan??? so...dlm dunia ni...ade lebih ade kurang...so kite kene pandai la nk wat kire² dlm kehidupan...

lagi satu...bile kite nk menegur atau mengarah atau berckp...PASTIKAN...kite cukup tahu perkara yang kite nk ckp kan tu...jgn cuba nk wat andaian bodoh korang sendiri...sebab itu akan membuatkan diri korang sendiri nmpk BODOH...agak kasar kan??? tapi inilah kenyataan di dunia sekarang ini...malu bertanye sesat jalan...btol kate² ni...cetek ilmu tak mengapa asalkan kite tau bagaimana nk atasi kelemahan tu...tp jgn korang rase korang cetek ilmu tp korang buat macam korang tahu sume bende kat dunia ni...mmg nk kene label BODOH la pastu...aku ngaku aku seorang yang cetek ilmu sebab aku kurang membaca...ada ilmu yang aku lebih dan ade yang kurang...tapi aku tak pernah nk salah kan org lain atas kelemahan aku ni...aku tetap salahkan diri sendiri...aku masih lagi mencari ilmu...dan klu ade org marah aku, maki aku dlm track aku nk cari ilmu...tak mengapa...aku mmg seorang PENDENDAM...tp aku tak dendam nk sakit kan dorang ke ape ke...tp tunggu bila aku dapat ilmu yang korang penah maki aku...korang akan tau kenape org tua selalu ckp jage mulut ketika nk bersuara...hati kene bersih ye semua...

dalam situasi berkerja pulak ye...situasi ni amat unik sebenar nye...seperti yang korang maklum la kan...KEBANYAKAN org sangat tension bile sebut opis...tp tak semua...ade je orang suke g opis...komitmen...ya komitmen...kt opis aku ni pon ade gak jenis org yang sangat suke bagi komitmen kt opis kesayangan dorang ni...TERBAIK...tp kekadang aku tgk balik kenapa dorang ni suke sgt g opis kan...bukan pe...dorang ni macam rase diri dorang dah kene ikat ngn opis tu...lagi la klu keje yang orang yang ade title...lagi rajin la masuk opis...harap² bos nmpk n dapat award...kahkahkah...this type called HIPOKRIT tahap dewa vishnu...ni la sebabnye kalau seseorang tu dah rase diri dorang tu besar sgt...n seorang lagi tu rase takut sgt kene marah ngn org besar sgt ni...sebenarnye...both party kene saling menghormati...tak perlu tengking sini sana nk btol kan keadaan...sebab kt opis ni kite kene tenang...so baru la kite wat keje dalam keadaan tenang...happy...dan secara langsung nye ikatan silaturahim tu makin kuat...ni sampai nk bertegur pon pilih bulu...pe kes ni kan??? aku ni jenis tgk perangai orang...n dlm komuniti kecil ni pon aku dah nmpk sgt bnyk ragam termasuk ragam diri aku sendiri...jgn wujudkan puak dlm komuniti yang korang join...sebab mende ni la yang akan menghancurkan kaum kite sendiri...kalau ade diantara staff korang yang sangat tak reti wat keje...korang tgk effort dorang...ade ke takde...klu effort dorang ade...tp still susah nk coop dgn keje yang ade...korang kene tahu camne care nk ubah die jd lebih suit n sweet nk keje ngn korang...ingt...jgn MAKI!!! silap² korang kene balik...sebab effort die tu...korang tak appreciate langsung...lagi satu...jgn cari salah org lain kalau kite kene marah...kite amik 100% yang kite salah...walaupon salah tu dari org lain...kite ngaku je salah kite...at the end kan...bile die marah² salah org n dapat tau kite tak salah...haa...time ni kite akan tgk EGO org...hahaha...dan kite akan nmpk dimana letak kewarasan akal fikiran nye...adakah masih dikepala atau sudah terletak dibontot nye...AMAT susah bagi seseorang yang sudah berpangkat untuk meminta maaf kepada org bawahan nye...hanya manusia yang mempunyai sifat toleransi yang terpuji je mampu berbuat sebigini...tetapi dlm zaman sekarang ni...aku tak nmpk ramai orang mampu buat...

so...aku wat sume ni sebab aku trase nk tegur diri aku sendiri...dan klu korang bace...at least ade jugak bahan bacaan tuk korang kalau tengah menerjah² blog org kan...so klu btol ape aku ckp kata betol sudah...klu salah sila komen di bawah...dan nyatakan ape kesalahan aku...sekian...assalamualaikum...

yang benar,
GoneJen9_Drift

Wednesday, January 28, 2009

hasil virusliha....

ha...ni lagi satu hasil karya aku...hurm...credit to kak liha ngn pic ni...sory ye..hehehe manqana mintak wat mende ni...so aku wat jek la....so hows?? is it ok?

dalam ketidakstabilan aku menjawab tag

Tagged : AWARD 2008

Best day Award : 19.10

Best Memory Award : sweetchat...sidemirror patah...aku wat die senyum lebarrrr petang tu...lamo den tgu ni...tu yang kene dapat award ni...

Best Friend Award : hurm...buat mase skang aku tak boleh nk isi...susah...

Best Enemy Award : musuh aku la...yang tumbuk aku kt depan pintu parking sungei wang tu...siap ko klu aku jmp ko lagi!!!

Song of The Year : LUCKY by JM n CC

Movie of the Year : tak lain dan tak bukan la...best movie ever...TRANSFORMERS

Male Singer of the year : Chris Brown

Female Singer of the year : Beyonce

Duo/Band of the year : bnyk la...tp ni aku sokong local la k...HUJAN

Actor of the year : jim carrey...btol kan ejaan name ko ni???

Actress of the year : tetap angelina jolie...

TV programe of the year : American Idol part audition jek..haha bangang nye american..klu local nye..malaysian idol..part tomok..haha..ade hati nk masuk OIAM..

DJ of the year : Ryan Seacrest...pergh..omputih ko..haha..Jawa Rangers la best...kieran n AG

TV host of the year : aku tak suke tgk tv yang ade pengcare ni...hurm...tp aznil best gak la...

Scandal of the year : scandal??? wah...aku mencari pengganti sebelum bertemu akan kekuatan diri...tapi xde sape yang bleh wat aku lupe die...so b4 aku berani...scandal aku xramai pon...klu aku ckp xde aku tipu...

Best Hang Out Spot : dimana shj yang bleh ade scene sunset n sunrise

Best Cinema : ade org tu xnk ngaku MBO best cinema...hahaha...walaupon cinema nye kecik jek...tp seat nye besttttt.....

Best Eating Place :
atas kerusi


Best Bowling Spot : entah la...asal main..perform dah la..

Best Bookshop : tak penah beli buku lagi sejak last year kt UiTM...beli komik pon tepi jalan jek...

Best Shopping Spot : Pavillion...dah awek aku suke g sini...aku pon TERsuke la...

Best Karaoke Spot : memane yang ade microfon...tv nye cantik..audio nye best..ha...tu la karaoke terbaik...dan selama ni aku rase sume same jek...cume redbox plus je cam best sket kot...

Mostly Done Activity : amik gmbr

Best Website : www.v-sixers.com

Other awards you would like to give : aku nk wat award ape ek...ha...award the best scene bleh??? hahaha...when i holding up her hand n said...i love u!!
hanye tuhan jek tau camne perasaan aku time tu...tu pasal aku nk letak best scene of my life...ni la...scene nye...

The most shocking news : hehe...aku dapat news ni tru phone jek...pesanan dalam telepon tu menyatakan sebegini : dun worry im totally yours...kenape ni aku pilih sebagai the most shocking news??? sebab ade hal berlaku sebelum aku dapat message tu...

Best Things that happen : best things that happen?? xde lain la kot...dah lame aku tunggu and at last aku ngn my miss D as a loving couple...(doakan kami bahagia bersama sampai akhir hayat kami ye..amiiin)

The worst moments : worst moment??? hari selasa....tu je....worst gile...aku accident pon tak rase camtu...sekian...

.:good damn thing:.

Friendship is a term used to denote co-operative and supportive behavior between two or more people. In this sense, the term connotes a relationship which involves mutual knowledge, esteem, and affection and respect along with a degree of rendering service to friends in times of need or crisis. Friends will welcome each other's company and exhibit loyalty towards each other, often to the point of altruism. Their tastes will usually be similar and may converge, and they will share enjoyable activities. They will also engage in mutually helping behavior, such as exchange of advice and the sharing of hardship. A friend is someone who may often demonstrate reciprocating and reflective behaviors. Yet for many, friendship is nothing more than the trust that someone or something will not harm them.

Value that is found in friendships is often the result of a friend demonstrating the following on a consistent basis:


hurm...apekah maksud aku kan??? btol...biar la aku muntah kt dalam ni...ape??? aku dah jadi hollow man kah??? tidak nampak lagikah aku ni??? owh...ini mungkin terjadi...ya...sebab aku trase aku penah jadi hollow man...mungkin pada aku, ia penting dan susah untuk dihancurkan...dan aku tak tau plak pada orang lain rase tak penting...xpe2 meh aku btau korang sume la k...ape guna kawan...

kalau korang kate korang ade kawan baik kan...ape yang korang dah wat ngn kawan baik korang??? juz mengaku die kawan baik korang ke??? atau pon hanye bangga ade kawan baik ke??? hahaha...BEST friend....maksud BEST kat sini terbaik...so klu dah terbaik ia bermakna satu je la kan...so aku de ke??? aku rase aku penah ade...dan korang jgn terperangkap antara kawan baik dan kekasih...sangatttttt la jauh beza nye k...sebab mmg berbeza la...ok...sape kat sini leh btau aku...sape leh idup tanpa kawan??? ade ke??? klu ade meh jmp aku...biar aku tgk ape rupe nye org yang bleh idup bersendirian tu...hahaha...kawan tak semestinye orang luar dari famili...dalam keluarga sendiri pon leh wat kawan...aku ngn akak aku best fren gak...sume cte pahit manis pon leh cte...tp...ade tapi nye...aku yakin la...xsemua korang akan cte kan klu bestfren korang satu famili...haaa...korang mesti ade kawan baik yang luar dari famili kan...mesti ade punye...aku tau...ok la...so korang dah kawan bape lame??? haa...mesti lame kan...sebab nk jadi kawan baik ni bukan senang...nk jadi kawan touch n go sangat senang...manusia ni sangatlah HIPOKRIT k...termasuk aku...ade org ckp kan kawan baik ni leh paham hati kite ni...tp btol ke??? paham kah die selame ni hati aku ni??? org ckp lagi...klu kawan baik ni kan...salah sket2 tu tutup mate je...hahaha..tp aku dah siap butakan mate aku siot...haaa...pe lagi ko nak??? nk aku bunuh diri??? tak dapat jack...aku bnyk lagi mende nk buat...




korang kan kalau korang rase kawan baik korang tu salah pe korang nk wat??? ok la aku bagi list sket:

1. ignore die sampai mampos


2. tego die gune senapang patah


3. bunuh die trus


4. tegor bebaik


5. buat tak tau


ha...mane yang terbaik tuk korang tunjuk kan cara tego korang??? ok aku ulas satu2...


nombor 1. korang ignore kawan baik korang ni sampai la korang dah buhsan...huish ni care terbaik kot pada seseorang yang mempunyai EGO yang tinggi melangit...hahaha..ko nk ego sampai mane bai??? pi mai pi mai tang tu gak ego ko...dah la...mengucap bebanyak n sedar la...kite bukan tak penah baik...dan kite pon bukan tak penah gado...gado ade sebab aku tak kesah...tp klu tetibe nk cari gado ngn aku...sakit gak kapla aku nk pikir ape salah aku...so...klu org camni camne nk wat??? korang tau la nk wat camne kan sebab itu kawan baik korang...so sabar je k...dgn perangai kawan baik korang...



nombor 2. tego dengan senapang patah...bukan la korang g bawak senapang patah atuk korang tu letak peluru tabur...g letak kt kepala kawan baik korang ni...maksud kat sini..korang tego care kasar la..korang tumbuk die ke...tampar ke...tibai kepala die ke...haha...care ni boleh dilaku kan sekiranye kawan korang tu jenis...lepas tu lepas la...klu jenis dendam...korang tunggu la...hahaha...korang pasti lagi sakit...



nombor 3. bunuh die trus...haha...maksudnye...korang buruk kan die ni trus la...xnk kawan ngn die lagi...biar kan die takde kawan dah...kill kill die die...ni care kejam...



nombor 4. ha...ni care paling bertolensi tahap dewa vishnu...tego bebaik...korang tau tak...tuhan kite suke kite wat care ni...tetibe je korang dapat pahala klu korang wat care camni...berdamai dengan care baik...tak perlu senapang patah..xperlu pisau..xperlu ego...xperlu menyombong...aku suke care ni...ni care pro beb...care ni aku rase untuk org profesional handle prob...korang leh set one meeting kt memane...aku tak suggest kedai mamak la sebab bising...so korang cari tempat yang agak damai...but please dun STARBUCKS...cari la tempat lain...bnyk lagi tempat nk berckp...so..duduk sesame...ckp...btau pe yang tak puas hati...2 2 kene open minded...tenang nk handle sume prob ke kesalahan ke...time ni EGO mmg diketepikan la...klu masih ade EGO...takkan jadi...tu je...dan insyaAllah...dgn izin Allah...semua permasalahan akan selesai...itu je...senang kan...tp tak sume org leh wat camni...segelintir je mampu nk wat camni...tu sebab BUMI DUNIA MALAYSIA ni sgt la camni...hahaha...



nombor 5. buat tak tau ni...macam aku ckp td la...tak payah tego langsung...tutup mate je...ha...ni ade bagus ade tak bagus nye...korang yang bace ni pon dah besar panjang leh pikir sendiri kan....so...bak kate nabil la kan...lu pikir la sendiri...



so, aku dah buat andaian aku sikit...sebab nk ilang kan 'sakit' aku ni...dan tetibe 'sakit' aku ni ditambah plak...hurm...xpe la...kekadang bila kite diperlukan...org cari kite...tp bile tak diperlukan..."eh takpe la...ko tak payah la...aku leh wat sorang..." haa....camtu plak jadi nye...hahaha...lawak tak lawak la perangai manusia kan...aku pon manusia gak...so sume ni aku nk ingtkan diri aku gak...klu korang TERbace la ape yang aku tulis ni...korang bace je la...tp klu korang TERsakit hati ngan aku, aku minta maaf...biase la emo...time aku tulis mende ni...aku trase sgt kosong...die mane??? ha...die pon sentap ngn aku...sebab??? biarlah aku salah kan diri aku...aku masih tak reti sgt nk handle siuation camni...cam org bangang pon ade gak aku rase ni...sape yang leh wat aku release??? die je la yang leh wat aku tenang balik...tu je...sape die??? xde sape lagi die tu...hanye die...tu je yang bleh aku hint...korang mesti paham...dan empunye diri "die" ni pon mesti paham...klu tak paham...alamak...sedih nye la aku...huhuhuhuhu...



aku tak pernah terlintas nk menyakitkan hati org yang penah aku anggap kawan baik aku...tp sekarang...aku kene tunggu "hari raya puasa" tuk kemungkinan besar la aku leh berckp balik ngn kawan aku sorang tu...sebab gong xi fa chai, deepavali, thaipusam, hari menuai, hari merdeka, hari raye aji, satu ramadhan, nisfu syaban, hari asyura, israq mikraj, dan segala hari lagi tak boleh nk bermaafan...kene tunggu Hari Raya Aidilfitri jugak...ye la...dah tu kehendak ko kan...aku tunggu...



how to handle this problem??? hahaha...aku je yang tau...camne aku nk tersenyum lepas sume ni jadi??? ade sape ke kesah hal ni??? klu ade alhamdulilah...masih ade yang amik tau pasal aku...dan satu soklan lagi...hina ke aku ni??? sila jawab ye soklan ni...tuk sedari yang dilahirkan pada 21 September 1985...aku tunggu jawapan ko...due date jawapan soklan ni...1 Syawal 1430H...

Tuesday, January 27, 2009

Special for my SIFUK!

video

hurm...gelak dulu la...wa bidang terjun je beb...kah kah kah...lirik dari kumbang sepi....komposer loyai..dan penyanyi bojeng...hahaha...macam anugerah juara lagu plak kan...kehkehkeh...so...lagu ni asalnye lagu Im Yours dendangan Jason Mraz...so...ni salah satu lagu fev toyol...especially anak kecik die tu...ian...minat btol lagu ni...so time farewell aritu...kitorang perform this song la...as a entertainment of the day..hahaha...selambe la kan..ape ade hal...kumbang sepi datang kt wa.."jeng boleh tak nyanyi??" wa terkejut...tetibe jek kan...ha...disebabkan wa pon agak kurang malu aritu..wa pon belatih ngn loyai...alah 5 minit je pon training nye...hahaha...tu yang perform dapat best vocal tu..hahahah layan kan aje deh ini video....tgk la lirik bawah tu nyanyi la..heheh

Pertama kali ku dengar namamu
Pelbagai perasaan menerawang kalbu
Minda jadi buntu
Camnerla rupamu

Ku sangkakan paras wajahmu ganas tak hingat
Muka berjambang serta berkumis padat
Tetapi ku silap, rambutmu langsung tak lebat

Hati teruja jumpa Toyol
Leader Southern unggul

Solo guitar

Setelah bertemu dan berkenal
Jiwamu lembut tapi kental
Memacu club ini sehingga terkenal

Ketika nur persahabatan ini mula mekar
Keakraban mula tegar
Sayangnya detik perpisahan datang cetus mungkar

Segugus doa sebait restu
Mengiringi kamu
Biarpun merindu
Tusuk kalbu
Intailah bahgiamu

Solo guitar

Aku berjanji club ini tak akan berkubur
Terus memacu gemilang, glamer, mekar dan subur
Berjuang dengan jujur
Berbekal semangat yang luhur

Budi, jasa, keringat, nasihat akan dikenang
Biarpun air mata Rocker ku jatuh berlinang
Aku tetap berjuang
Teruskan berperang

Segugus doa sebait restu
Mengiringi kamu
Biarpun merindu
Tusuk kalbu
Intailah bahgiamu

Saturday, January 24, 2009

Frust sebab jemmmm.....




this 3 pic aku amik sebab aku frust tak dapat jmp sifuk aku g outing sesame kt sg.tekala semenyih...aku benti tepi jalan layan cendol jap...pastu depan kedai tu ade bangunan lame...wa pon shot jek la...kire cam balas dendam la...ha...ni la gmbr nye....sekian...

Friday, January 23, 2009

a minor...

comment plz...ade sinopsis kt bawah...

A MINOR (komedi romantik)
Aisyah terlalu ingin untuk menjadi seorang penyanyi. Beliau sanggup lakukan apa sahaja malah telah usaha bersungguh-sungguh untuk mencapai cita-citanya itu . Berkat kesabaran akhirnya beliau ditawarkan satu sessi uji bakat.
Pada hari yang dinantikan , Aisyah tidak begitu bernasib baik . Beliau telah dilanggar oleh seorang jejaka kacak yang juga seorang penyanyi popular dewasa ini (Remi) . Tidak seperti kebiasaan gadis , Aisyah bertindak sebaliknya . Aisyah bengang pada si Remi kerana telah menghancurkan satu-satu harapannya untuk menjadi penyanyi
Hal ini mendatangkan kehairanan buat Remi . Buat pertama kalinya ada gadis yang langsung tidak memperdulikan dirinya yang kacak malah popular . Keunikkan peribadi Aisyah mendapat perhatian istimewa buat Remi sekaligus berusaha untuk rapat .
Setelah mengenal hati budi masing-masing maka timbullah bibit cinta di kemudiannya . Namun cinta yang cuba diputikkan tidak semudah yang disangka . Tunang Remi iaitu Nina tidak mahu mengalah malah sanggup tentang habis-habisan

~~the playerrr...


today pic....im used to be photographer...but now im lost in the world of editing that can change my title from photographer to photoeditor....ish ish...demit...L come to me la now attached with full frame...

Wednesday, January 21, 2009

Hand Writing

Pictures Of The Day (210709)

cube la korang teka menatang ape kah ini??? aku saje je amik gmbr camni sbb aku nk try timbul kan nilai2 estetika dlm gmbr ni...pergh..bahasa apakah yang aku gunakan??? hahaha...layan kan aje...sokorang tgk la gmbr ni..."buruk tak semestinya sampah"


bnyk sgt aku nmpk tiang lampu ni....tgk la kt atas tiang ni...brape bnyk lampu yang ade kt atas tu??? sekali bukak kan...brape plak duit api nye....pergh....hahaha...lu org pikir la sendiri...

Tuesday, January 20, 2009

~~~MAAF~~~

tiada kesalahan yang tidak dihadiri dengan kata maaf...
biar mudah atau susah kata2 ini...ia tetap mempunyai nila yang tinggi...
so aku kt sini nk memohon maaf la klu korang bukak blog ni xde update...tu pon klu korang bukak kan...mood aku ilang...so...tgu je la mood aku sampai balik k...
dan sekiranye ade kesalahan yang aku wat kt korang sume...aku minta maaf la...klu aku tak tau ape salah aku tu...korang bgtau la aku k...
aku sedia menerima semua jenis teguran...tetapi bukan cacian...sekian terima kasih
-bojeng-

Thursday, January 15, 2009

Sunday Drive To Genting Highlands by V-SIXERS!!!!

here the CREWS....yang my miss D aku ckp aku pakai macam polis ni sebab aku jadi control car (HOT3)....kene ke terang kan ape tugas control car ni??? hurm...huraikan sikit je la ek...
dlm erti kate bahasa melayu pon "control" tu pon bermakna kawal....so...kitorang bertindak menjaga konvoi la...pastikan kan konvoi bergerak dalam keadaan selamat dan terputus....control crew ni terdiri dari control car, zero,sweeper,hot 1,2,3,4++, last car,erv,team leader n backmarker......so tu je la....harap korang paham....
yang mencangkung tu...budak2 dari kelab PROSBORG....ni kelab kete SAGA BLM...ha...care gak la dorang makeup kete...dorang ni follow control car la...sbb dorang ni nk amik knowledge berkonvoi....so...sharing is caring...hehehe...
naik genting aritu pon lalu jalan lame...saje sbb niat mmg nk wat SUNDAY DRIVE je kan...makan angin, erat selaturahim...so...motif utama tercapai la...sbb dari central jek around 28 Perdana sampai atas..pastu dari eastern 20++ kete gak...so around 50 Perdana la ade kt Gohthong tu....hehehe...pastu kitorang decide naik atas....puncak la...hahaha....time ni...aku n vernoz (hot3 n hot1) di benarkan pergi dulu naik...so ape lagi...2 2 kaki layan...tekan aje minyak tu sampai atas...ternyata BEST!!!! layan corner...hahaha...

hehehe....tgk muke aku happy kan...ni pon sbb L@N soh aku senyum...hahaha...ade die kate muke aku ketat jek time driving...wak luuuuu....hahahahaha...time L@N amik gmbr ni kan...HOT3 baru dapat arahan..."ok hot3...road cleared!".....yahooo!!! signal kanan....change gear 3...trus merembat sampai ke depan....hahahaha...best best best....terbaik...I LOVE MY ENGINE!!!! hahahaa....sanggup benti tepi jalan tu...up kan boost....ahahaha...but...FASTEN UR SEAT BELT PLEASE OK!!!

ade yang korang kenal ke???? from left k...ayin_v6, tun isma, kopi (.Y.), kobis (.Y.).....jgn tanye tu sign ape....otak kototr je paham...hahahah....so...ayin as sweeper on that day...isma as advisor in this convoy, kopi as last car n kobis as control car....muke hepi jek...hehehehe...


hurm....aiman, vernoz, adi jawa n omriomar....ish ish...sekali pandang kan ko man...macam pelakon lelaki dalam Spa Q tu...yang nk ngorat Qistina tu....hahahaha...sape tah name die...hahaha....ramai tol artis dlm club aku ni....hahaha...the 2 oldies there....vernoz yang selalu mengaku muda...haha...best beb layan kepala die ni...sape larat je leh layan die ni...om ni rock siot...ade ke kt kenduri kawin cari lagu ironmaiden nk karaoke....yaperdaaa....hahahah adi jawa tu kawan om....new member kot....heheheh

THUMB UP!!!!! yeah....me and aiman.....


dan tidak lupe....hahahahahaha.....my awan......special dedicated to my miss D....sbb die pon suke tgk awan dah skang...hehehe....LEBIU!!!!

Wednesday, January 14, 2009

Photos Of The Day (140109)

hurm...tah apo tah jadi gmbr ni...taking by 75-300mm pastu edit gune LR...jadi la camni...aku tgk pon nyampah...hahaha

iklan berus gigi pon bleh...iklan ubat gigi pon bleh...sengeh tak hingat...hahaha

hahaha...klu aku ckp cam cool mesti korang cam nk je dtg kt muke aku tampor aku kan...hahaha...lantak la...gmbr ini tetap cool...tp klu muke tu ganti mattt damon ke johnny depp ke brad pitt ke...kompom lagi HOT + COOL kan...setakat bojeng ape la sangat....hahaha

huish...aku rase semua pengambil gmbr pasti tgk gmbr ni n komen yang pasti dorang lampirkan pasal cahaya...dan kenapa gmbr ni cam kusam semacam jek kan...tp korang komen la...aku tunggu je komen korang...mood nk menembak dah sampai ni...tolong aku ye...bg input berlebihan sket...

Tuesday, January 13, 2009

Lagend Of Wing Chun

ni ip man a.k.a yip man sebenar....


ni movie posternye la...IPMAN bukan ai.pee man tau tapi yip man...tu la care sebutan yang betol....hehehe


cte ni sebenarnye kisah benar la...dan kenapa cte ni di bikin??? sbb kan baru2 ni ade macam celebrate Bruce Lee kan??? ha...Ip Man ni sifu die...so...klu korang tgk kt movie poster tu pon ade tulis "the celebrated kung fu master of bruce lee" ha...kan btol...aku tau sbb aku mmg minat Bruce Lee ni...so sape sifu die n ape name kung fu yang die gune aku tau la...hahah...aku tak rase pompuan suke tgk cte ni...sbb aku pon p tgk sensorang...sbb agak la ganas kan...sabar2 nnt aku bg link tuk korang preview movie ni...

ip man ni mmg terkenal la ngn sifat low profile die...padahal power nk mampos...org ajak bertumbuk die bertumbuk...tp pas abis fight die lak yang tolong bg kate2 semangat soh tambah power lagi..klu sakit tolong ubat kan...hai...ade ke org camni lagi ek??? hahaha...xkesah la...tp ip man ni sgt malas nk turun kan ilmu kung fu nye...dan name kungfu nye tu adalah "WING CHUN"...
so..die ni mmg hebat la...pastu jepun dtg serang china...atau lebih tepat daerah Foo Shan la...ha...cam biase la klu jepun dah serang kene takluk la kan...time sume org cina susah la...tp ip man ni same je la...tetap low profile...tanak org tau die susah...tanak org tolong die...ish ish...so...die start keje jadi buruh la...jepun kan kejam...so cam biase la...klu nk beras kene berlawan kalah mati...so yang sifu2 kungfu ni try la...ade yang tamak nk lebih beras mati kene tembak...hadoi..head shot beb...name ketua japan tu..General Miura dan penolong nya Sato...bukan CONAN ye...CONAN penyiasat remaja....hihihi

mule ip ni malas la kan nk g fight2 ni...sbb die tau kungfu die ade maruah...tp...bile part cousin die kene bunuh die takleh tahan la kan...so die get involve la...dan depan mate die kawan kungfu die yang bername Sifu Liu mati kene tembak...ha...tambah menyirap la kawan kan...pe lagi...trus masuk gelanggang karete tu...n cabar 10 org black belt karate....so sorang wing chun lawan 10 orang karate...(klik sini klu nk tgk scene ni)

so aku tak yah cte pjg kot lepas korang tgk video tu...sgt hebat kan??? hahaha... so dipendek kan cte nye...General Miura ni cam tak puas ati nape la ade org cina yang power camtu...so mencari Ip Man ni satu kampung sbb nk ajak fight...wat kecoh la kire nye...klu tak jmp Ip Man pukul je org sesuke hati...ish ish...dan sampai la kilang member Ip Man ni kene kaco...Ip Man sendiri dgn rela hati terima tawaran nk fight...tp sebelum tu...Miura lakhanat ni mintak Ip Man jd sifu die ajar WING CHUN kt org jepun...kompom la Ip Man ni ade maruah kan..so die tolak tawaran n cabar Miura ni...

jadi tiba la mase nye dorang ni nk fight...ish ish....nk satu daerah fo shan tu tau yang jepun akan kalah kan china...so general ni set up fight kt public...konon power la kan...tp Ip Man dengan tenang je tambah muke nk senyum skit sbb die tau kejap je lagi die akan bgtau yang kungfu WING CHUN die tu hanye tuk org bermaruah...ha...so...korang saksi kan kt sini...(klik ini)
ha...aku tau korang mesti ckp...perghh...power gile..hahaha...n after that org cina unite la...Ip Man bla dari Fo Shan...n die bukak class kungfu n ade 200juta student...korang bayang kan...200 juta...aku tak tipu tau...dan salah satu best student Ip Man ialah BRUCE LEE...so yang korang tgk bruce lee berlawan tu kungfu WING CHUN la ye...kt malaysia ade ke??? klu ade aku dah p ketuk batang kayu tu...hahaha...

ni main actor...sgt cool...name die Donnie Yen...dlm filem ni dielah IP MAN....


ha ni IP MAN sebenar....dan panggilan nye YIP MAN...hehehe skang tinggal dlm tanah kot..

ni best student Yip Man....BRUCE LEE....die xjadi sifu...tp jd LEGEND jek...Ip Man je jd GrandMaster....

ha....menatang kayu ni aku penat cari name nye....tp aku tak tau...tp ni la asas kungfu WING CHUN...tumbukan M-16 tu klu nk belajar..kene la ade menatang ni...hahaha...cool kan klu ade kt umah buat hiasan...haha


so aku takde la promote sgt cte ni...aku wat entry ni sbb kadang2 org takut nk tgk cte camni sbb tak berbaloi la kan...so aku cte sket nk kasi korang tau je la...kot2 nnt klu ade member korang yang excited nk cte kt korang...at least korang tau la sket2...ko ini pengetahuan juge...pada aku yang mmg sgt minat cte cine especially kungfu2 ni...aku kompom la tak kan lepas kan this movie kan...sanggup p tgk sensorang pas balik keje...haha...cte ni sampai target nye...aku puashati...scene fighting tu sgt real...n...9/10...1/10 tu sbb Ip Man ni ade dlm 5 kali je kot kene pukul...yang lain die pukul org...tau la hero bro...hahahaha...sekian dari saya...challow...


Monday, January 12, 2009

MOTHER of NATURE (01/09)

hurm....ok tak gmbr ni??? ha...kali ni aku shot k....hehehe...n slightly edited...hehehe..amacam?? apa komen anda??? (promote wedding photography gak ni..)

Photos Of The Day (120109)

UNIQUE.......only that word can describe this car...oh GOD...its so nice to me...can i have one?? hehe

hurm...ha ha ha ha and ha...i just thinking when i can shot as photo above??? hurm...contrast?? great dude...compo?? for me the compo great because...the line was there...the story inside this photo was clear...so...super duper shoot...hehehe...im amazed okay!!!!

tagged by my miss D....

Perkara tentang blog anda yang cuba disampaikan!

MOTIF UTAMA : nk share kt korang pasal gmbr2 yang aku dah amik sume n nk korang komen sbb dari komen korang la aku leh tambah skill n tau ape selera org

motif kurang utama : crite2 pasal ape yang aku dah lalu dlm idup ni...(kalau xde gmbr nk publish)

Sejak bilakah anda berblog?

ntah la...tp 2008 la...lepas buy my DSLR....flickr pon ade... g la usya.. www.flickr.com/photos/bojeng

Blog manakah/siapakah influence anda untuk berblog?


xde sesape pon....pepandai sendiri jek...kate ari2 ngadap pc kan..kene cari mende lain tuk sentiase setia depan pc ni...

Ada ceritakah tentang blog2 itu?

picture can tell u million of stories....hehehe...(jawapan mudah dan selamat)

Adakah anda ketagihan blog yang ketara?

xla sgt...bleh hendel lagi la...kire buah ati aku miss D tu tak penah bising lagi....kengkawan aku pon xpenah nk kecoh2 lagi...mak bapak aku pon cam suke je...so ok lagi la kot...

Apakah keutamaan anda. menulis entry di blog sendiri atau membaca entry di blog org. atau mengomen entry org!
  1. buat entry sesuke ati...
  2. pasti kan entry tu tidak menghina pihak lawan...
  3. bace entry org dgn memek muke yang serius...tp kekadang gelak gak...dan terliur gak klu cte pasal makan...dan org yang suke cte pasal makan 2 org je...satu my miss D http://missdianakay.blogspot.com n my bro toyol http://flyingtoyol.blogspot.com/....dorang berdua kalau cte pasal makan...pergh...membuat kan aku lari dari time table makan aku...hahaha
Apakah yang cuba anda publishkan setiap kali?

Photo Of The Day....

Apakah keburukan berblog bagi anda?

Hah......keburukan eh......
bnyk gak kot....tp ntah la...klu bende2 buruk ni ready je....coz kite dah wat kan...so ready to rumble....wakakaka

Apakah kebaikan berblog bagi anda?

Kebaikannn plakkkk eh....:
dapat bnyk kenalan...tu je la...kekadang dapat DUIT....wakaka...tp xde la beribu....cukup la lepas makan sehari..ok la...janji HALAL...

Pernahkah anda cancel niat untuk post satu entry berkaitan dengan seseorang kerana takut dia akan baca?

Pernah....sbb ayat lagi power pade bercucuk tanam...wakakakak

Siapakah org yg anda kenal dahulu sblm sama2 berblog?

ramai gak b4 n after blogging...

Siapakah blogger yg telah jd kawan semeja?

ramai dah...semeja sebantal sekatil pon ade beb...ha...sehati sejiwa pon ade...
tp ni cte semeja kan...so aritu dah makan semeja dgn kak red n GBM...ha dah kire semeja dah tu...n klu selain semeje...sam.mar.jla.hizam.oyai.sma

Jika ini adalah kriteria seorang blogger, adakah anda setuju? ada penambahan atau penolakan?

1.1) org yg suka memerhati.
1.2) org yg tak tahu express apa yg sedang mereka alami.
1.3) org yg mahu tahu apa pandangan org tentangnya

ok kot....ntah la....malas nk pikir mende2 camni...lantak korang la...asal sume ok...n klu ade problem...korang tau nk handle...tu je la...blog korang hak korang responsible korang...tu aje..

Adakah anda kisah dengan entry rakan2 blogger?

Sangat kisah

Blog tak patut ada tapi pernah dibaca dengan bersungguh2

xminat nk bace...ish ish..klu bace kang mule la phone gf aku berbunyi2 "yang ade gosip baru ni..." hahahaha...n tu pasal aku memutuskan aku xmo bace...wakakakak

Ucapan anda kepada teman bloggers:

keep on blogging...be a great malaysian blogger...be a hero...safe the world...safe mother of nature...upgrade ur sivic minded n play safe with the blog...wakakakak

sbb yang tag aku ni pon kekasih aku kan....so aku saje2 nk tag kengkawan aku la...sbb dorang cam xde idea nk update dorang nye blog....
-ajlan
-aiman
-loyai
-bro toyol
-bro isma..(wakakakak kene jugak...ah lantak..)
-vernoz
-kumbang sepi
-R
dah la tu ramai plak...aku promote blog dorang sekali...aku dah link under name dorang tu...

Friday, January 9, 2009

Photo Of The Day (090109)

see the national geographic logo there~~??? yup..i took this photo at NG photo web. photographer from NG almost wors as freelancer...but they all are professional...

let we see the quality of this photo...did u all can recompose it exactly like this at other times??? the answer was CLEARLY NO...that's why cloud photographer always with their cameras...hehehe

tips = CPL is MUST!!!! (polarize filter) and additional ND + GND was optional.

Thanks.

Thursday, January 8, 2009

Photos Of The Day (080109)

1. under water + landscape = don't you think this was a great picture? coral under the sea + nice cloudy scenery + nice compo + creative. me as a amateur photographer took this photo for today because i love the creative idea and compo in the photo. so, now i have my own idea but my camera can't be underwater. hehehe..

2. as usual, cloud = awan and me = erman = bojeng cant be separate..so..i love the color..n the shape of this cloud..you all can see the purple+blue color be the background for the orange cloud..nice right??? purple + cloud...hehehe...

(walaupon english cam terabur aku try ok...sbb ade omputih dah email soh letak gmbr2 camni...doakan je la die tertarik ngn effort aku ni...amiiinnn)

Wednesday, January 7, 2009

PICTURE OF THE DAY

sedih la tgk gmbr ni...ish ish...anyway cube korang pikirkan...ape tindakan photoG tu??


hurm....korang tgk...ramai ke tak yang jadi photoG tuk mende2 camni...


hehe..aku nk gelak tgk gmbr ni...ha..ko tinggal sorang baru ko tau kan...


pengorbanan bapak ni...ko dapat tgk tak dari air muke lelaki tu nmpk kesungguhan nk jage anak2 die tu...aku sgt terharu la lihat tgk kaji gmbr ni...ko ingt dorang ni cam kite ke?? tak beb...dorang tak cukup makan sume..kite kt sini camne?? siap membazir2 kan...bersyukur ok...selagi tuhan tu bagi kite kehidupan yang macam ni...jgn lupe dgn perkataan ALHAMDULILAH tu...

ha ni la angan2 aku...aku nk amik gmbr dlm perang...so dorang pakai sniper ade peluru aku pakai sniper pakai memory card jek...klu ade peluang ni diberi kat aku...before aku g sini...aku nk ckp kt mak bapak aku...yang aku sayang sgt kt dorang...kt adik beradik aku...soh jage mak apak aku tu...my miss D...take care of urself sayang, i love u so much!..kot2 tgh menembak moment peluru tu terbang2...aku kene tembak...ha..kompom la kan..klu kene tembak kat kaki tak pe...ni kes klu kene tembak kat kepala ni head shot...


*sume gmbr ni rate nye tinggi...susah mau dapat...so mahal la...ahahah

aku nk bercerita...

disebabkan dah lame aku xg outing bersama Canon Rebel XTi walaupon sume aksesori hampir ade...dan kalau la 400D tu tetibe bertukar 5D kan...n aku dapat satu "L" lens...xkire focal length ape...aku takkan tinggal gmbr awan aku...so dgn kit lens + ND + CPL + tripod + uv + 400D + LR + CS3...aku akan try my best la...yeah~~!!

so arini aku rase cam aku nk bercerita...aku tak kesah la korang nk komen ape pas korang bace ceritera aku ni...korang nk kutuk ke nk puji ke nk ckp tak tau nk komen ape ke...aku xdehal...yang penting korang bace je la...tu pon klu nk bace...ok...begin...

seperti biase aku ngn kengkawan aku...aku start form 1 aku mmg dah diajar berjauhan ngn family aku...aku ingt lagi...first nite aku kt asrama dulu...aku try nk jadi kuat...aku kecik je dulu...sgt la kecik...tp aku rase badan aku je kecik...tp semangat aku nk dpt ilmu tu tinggi...so...mlm tu...sesi suai kenal la ngn roomate...so aku yang happy go lucky ni kene la buli...aku takdehal la sbb dah ready awal2...tp sebelum aku lelap...air mate aku mengalir...sbb ape??? sbb tu la mlm pertama aku nk tdo tp aku xdapat salam tgn mak bapak aku...xdapat nk ckp "gudnite mama, gudnite papa" hehehe...tu sbb ngs tu...ye la sebelum tu ari2 aku wat camtu...tp mlm tu tak dapat nk wat camtu...aku jugak nk sekolah yang ade asrama...so aku kene trima lah sume tu...so masa berlalu...form 1, form 2, form 3....yup..3 tahun ni aku agak tidak struggle tuk PMR aku...aku belajar cara aku la...takkan nk presure tgk org study aku nk kene study kan...aku tau aku kenal care aku belajar camne...dlm form 1...aku xde la nk menyerlah sgt dlm class aku...sbb dah makin ramai dak pandai kan...so aku duk in the middle la...tak pandai sgt n tak bodoh sangat...so...dlm sport plak...aku minat main bola...minat main sepak takraw...sbb aku selalu main kt kg dulu...tp...disebabkan bakat dan saiz badan tak sesuai...aku xdapat pape nk wakil sekolah dulu...sedih gak la...tp xpe la...aku pasang azam next year...n sampai la 3 tahun still xdapat lagi...aku dah malas nk try...hahaha...sbb sekolah aku langsung tidak membuat pemilihan dengan btol...tp suke2 ikut rase kengkawan la...kire macam kabel2 jugak la...so aku tgk je la perangai memasing...haha..sokong tetap sokong...name pon sekolah kan...aku jmp ramai kawan baru...n sampai skang masih ade jmp lagik...so PMR sampai...tenang beb nk amik PMR except satu subjek...iaitu Bahasa Arab...aku dah strugle abis dah study this language...tp punye la sukar aku nk paham kan...so...jujur aku ckp...aku amik pekse B.Arab ni dgn cara menghafal...hehe...still effort kan??? so result B.Arab : C..."cun-cun" hahaha..lulus..alhamdulilah...n paling best buat mathematics....pergh...mase kertas2 kot 40minit...25minit dah letak pen n pencil beb...aku ngaku la...math subjek fevret aku...aku ni jenis klu dah buat xnk semak...so 15 minit lagi tu aku usya org...dan salah sorang yang aku usya ialah gufren aku la Izyan Diyana Mohd Khalid...hehehe...skodeng jap ek yang...so result Math : A...hehehe..alhamdulilah...so result agak memuaskan...tp aku still ngs kt mak aku...sbb aku tak dapat nk bg mak aku 9A...sorry mama!! tp sikit je lagi nk sampai target tu...huhuhu...

so aku rase aku nk start form4 kt sekolah baru...aku nk sambung minat aku kt enjin...aku sgt suke pegang spanar nk kotor2 kan tgn aku ngn minyak itam sume...sbb tu moto first aku EX5 jd experiment aku...dan aku dah jatuh 3 4 kali ngn motor tu sbb experiment aku menjadi tp aku kene kaji plak kt braking system...tp xsempat...dah dapat dah Teknik Tuanku Jaafar kt Seremban tu...mekanikal...tp bapak aku xkasi aku masuk teknik...hurm...agak kecewa wa...sbb aku sedar aku hanya akan belajar teori...so sambung science stream...2 tahun ni aku xpenah nk nyesal la...tp aku nyesal kt result aku...4 subjek yang mmg aku tak penah bosan nk selak buku nye...tp alahai...result tak menyebelahi aku...math, add math, physics n chem...sgt aku suke subjek2 ni...hahaha...sume dapat 3....axcept math tu la dapat 1...ah bengang...punye bersepah B aku dlm SPM...kecewa...tu pasal lepas amik result aku berembat sensorang ngn moto aku yang aku dah bikin abis...n jatuh lagi kt depan Sekolah Rendah Ampangan tu...haha..balik mak aku ckp..."man, klu ye pon frust jgn la jatuh moto lagi...badan ko tu dah sakit2 dah mama tgk" haha..aku gelak je la...dah nak terjatuh...nk wat camne...hurm...dlm 2 tahun ni...hahaha..sume org heboh nk ade awek la boifren la ek??? aku??? hehe...aku mampu tgk dari jauh je...sbb DULU aku ni susah nk bukak mulut ngn pompuan...ape lagi nk ckp "aku suke ko la"...hahaha...so aku layan monitor je ape yang die wat...hehehe...die pon tak tau...sehingga la end 2008 baru die tau...n xde sape pon tau...power tak aku simpan??? hahaha...so aku tgk kengkawan aku ade yang start2 dah...dan dlm 2 tahun ni gak la aku jadi barber beb...aku antara penggunting rambut tersohor diasrama tu la...ade senior aku ajar...so aku minat...aku tak kesah senior ke junior ke mintak tolong potong rambut...kompom aku wat sungguh2 nye...klu junior tu dapat la makan free...klu senior tu dpt la respect sket dari dorang...hehe...sampai skang pon aku leh gunting rambut...n aku ade set nk wat layer ke nk wat cacak ke...cume xde peluang nk g cari cert kan...mahal sgt...beribu-ribu nk jalan course nye...hehehe...sampai la kan...ade member aku ni nk amik result SPM...tetibe sorang ustaz ni marah2...sbb rambut pjg...hahaha...pastu aku kene panggil...cuak gak...ustaz tu bagi gunting n sikat...soh potong rambut kawan aku tu..hahaha...so kawan aku tu lega la...sbb aku yang potong kan...hahaha...sbb mmg rambut die dari dulu aku potong kan...hehe...

kitorang pon dah abis sekolah situ selama 5 tahun...so balik ke umah memasing nk cari tempat tuk next stage...kemane?? uni?? kolej?? matrik?? ke trus keje?? ke trus kawin?? hahaha

kengkawan aku yang bertitle kan SHAMS Haluan Kiri :
john,harizal,gemok,zarip,syapik,apek,udeng,ifq,khalis,boyat,aie,addy,tupik,tepet dan aku la bojeng
yang aku listkan ni sume aku jmp lagi...n ade gak yang dah lame tak jmp...

so kitorang bawak diri memasing ke tempat memasing la...so aku masuk matrik melaka...hurm...klu korang sume nk tau la...bende paling aku nk tunjuk kat cikgu sekolah aku time aku kt matrik ni ialah...aku wakil matrik aku in sepak takraw...yang dulu dak2 sekolah dok asyik ckp aku tak boleh main kan...ha...aku bangga gak ngn diri sendiri...x sia2 la aku main tetiap petang...feeder kepada killer aku Bart Gulung...hehe...tp time ni aku dah agak ade ketinggian la...kt matrik ni aku amik Physical Science...berguling gak la kt sini nk struggle...nk dapat result bebaik kan...pergh...mmg susah nk sukses klu aku sgt memain...hahaha...tp aku memain sikit2 jek...tp ade gak kengkawan yang agak keji...haha..malas nk cte...so...grad matrik ni pon result agak best...kire nk sambung mech tu senang2 la ckp org la...tp b4 aku cte yang tu kite cte part lain sket...part life dak dak matrik...

hehe...time ni...life aku makin luas la...jmp, kenal satu malaya nye manusia...aku tetap bojeng...agak ramai yang bergaye ke kuliah...tp aku cam biase..hanye mengenakan selipar jepun berjenama "TAT SING" tp aku dah koyak kan bahagian putih tu...so nmpk cool sket kaler itam kan...hahah...pakai suar lusuh2...tp bersih...hehe..baju kemeja tak tuck in...tp pakai tie...hahah..apakah itu kan??? hehehe...tie tu pakai klu dah kene sound jek...sempoi + sengal je aku ni kt matrik dulu...kasut yang aku beli mule2 nk masuk tu bleh kire bape kali aku pakai la..hehehe...klu nk cte pasal pompuan...hurm...ramai je aku minat...ramai je yang aku try nk try masuk line...tp cam...xseswai la...kejap leh kejap tak leh...dan aku pon jenis nk try2 je dulu kan...so...xde sape pon sangkut time matrik ni...tp ade gak la present2 yang aku tak tau sape bagi time aku nk bla dari matrik tu...hahaha...klu nk bagi datang la jmp aku kan..ni pass2 plak...time kt sini pon aku monitor dari jauh je pilihan ati aku...tp kitorang sgt jarang jmp time aku kt matrik ni...tepon agak selalu la...dah dah...cukup sket2 jek cte nye...

ko nk aku sambung ke ape??? hahah...aku sambung je la ek....

hurm...dapat result intake UiTM...aku ngs sekali lagi...aku nye minat sekali lagi di kecewakan...hadui...dapat course tah pape...sedih hanye aku je yang tau...sedih gile bai...ko dah struggle nk mende tu tp xdapat...sape tak sakit kan...so aku bincang ngn parent aku...so aku g je la harung course Artificial Intelligence ni...ish ish...punye la aku tak minat...penah failed satu paper kt first semester in first year...ish...aku tak penah fail dalam idup aku ni...tak bleh jadi...sampai kesudah aku xde fail lagi n aku grad on track!!! n ape yang aku jnji kat mak aku paling busuk aku leh try dapat Second Class Upper pon aku dapat...camne aku harung course yang aku sendirik tak minat ni korang pepandai la pikior ye...susah beb...tp wat2 senang jek...hahahah aku jeles gile tgk member aku bukak buku pastu amik calculator kire2...aku mane ade!!! hah!!!...tp tu la...rezki TUHAN mane kite nk tau...istiqamah je la berdoa mintak yang bebaik dari DIE...so alhamdulilah la...skang pon dah keje...kekadang keje pon aku kene tetapkan diri aku yang aku keje based course aku tu...so aku harung je sekali lagi...ni la klu jenis..."ala...takpe la...nnt la...ade la tu kot" ha tu jenis aku...dulu bleh beb...skang ni tak dah...aku dah berubah sket demi sket...dlm kes cintan cintun kt u plak...ade cerita keciwa tuk aku...dan camne aku nk tutupkan kekeciwaan tu??? hahaha...sgt susah k...tp sume tu silap aku gak...sape soh dok monitor jek kan...ha hambik ko...padan muke ko bojeng...tu je aku rase time tu...hehehe...
ha..satu lagi aku nk cikgu sekolah aku tau....aku wakil UiTM tuk bolasepak k....hahaha...aku xde la bodoh sgt main bola ye cikgu SHAMS!!!!


sorry la klu aku merepek tah pape...penat korang nk bace kan...hehe..aku rase cam kosong sket arini...tak berisi...hehehe....nape??? ntah la...agak tak pasti...hehehehe...ni je la citenye...ni la jadi nye klu xde gmbr lagi nk publish...

"TEKAD untuk perubahan, SEDIA untuk kegagalan, AMAN untuk kejayaan"
"KEEP THE BALANCE antu kecik"

Tuesday, January 6, 2009

GREAT~~!


korang tak rase gmbr kt atas ni cam best???? agak2 korang kan...korang nk cari mane gmbr camni??? n cube korang pikir abis baik la...dari mane plak nk amik gmbr ni???? ish ish...aku sgt kagum ngn photographer ni...tetiap ari aku tgk gmbr ni beb...betapa photoG ni me risky kan life die nk amik shot camni...ni la cte2 aku dlm hobi aku ni....risky photography...masuk dlm perang...pastu...reformasi ke...org tgh gado ke...sume yang risk la...heheh....saje mengade kan...tp aku rase cam best jek...so aku mmg bg 5 STAR kt photoG gmbr ni....salute!!!!

Monday, January 5, 2009

eight years till last breath...

named : ERMAN IBRAHIM
nick : bojeng
"aku dah buat mende paling aku takut nk wat sebelum ni...dan..."

do i hav tell u all wat have i done in 8 years??? hurm...long time rite??? by the way...its my life...i dun feel free to let you all know this sweet,bad,hard,awesome,bla bla...stories...only the chosen person know this stories....hehehe..(berterabur tak english aku??)

since october 2008...this feel so so so make me mad...argh...i dunno wat to do...i juz feel it...sumtime i laugh...sumtime moody...sumtime sad...hiesh...y i ignore all this things??? hurm...becoz i wan cont my life with peaceful mood...hehehe...tp padahal...perit gilak...yang perit2 tu tak yah la tau...sbb keperitan tu dah berlalu pon...hahaha...

aku ade sorang kawan : abg : tun named s***su* **ma*...haha aku takmau bagitau name die la..so...die ni mmg bertindak sebagai "tukul besi" yang "paku" nye adalah aku...hehe...agak bercelaru b4 aku luahkan sume kt abg aku ni...tp...die bertindak dengan tenang...dan guide aku...so...aku juz tak percayakan diri aku lagi time ni...sehingga lah...suatu hari...ish ish...xmo cte...org yang tau cte pasti gelak + geleng pale saksikan perangai aku...kenangan ok!!!

e71 antara tepon yang aku tgk je aku senyum...lagi2 klu e71 abg aku tu...hehe..air oren peel fresh...pastu notebook hp loyai...round table...gitar yamaha...ni la antara barang2 yang membuat aku senyum bile memandangnye...hehe...

so aku pendek kan cte la k...aku dah berani confess kt si die...aku wat ni kat sweetchat Berjaya Times Square(BTS)...aku boleh nmpk keikhlasan dari air mata nye...so aku dah berjaya melepaskan sume nye...now...terpulang pade die la...hurm...agak bercelaru..kucar-kacir..serabut sampai kepala aku botak...hahaha...sehingga la di suatu pagi pada bulan Disember yang berada di tahun 2008...aku dapat msg...die still use the word "ayang"...satu senyuman lahir kt bibir aku la...n i hav a NEW one...im glad...im happy...n thank god...so...the time come...2009...

dated : 03012009 timed : 1930 venue : BTS level : 10

this wat we call "mase untuk bercucuk tanam"...setelah penat mancari tanah, cangkul, dan benih...skang time tuk membajak tanah...buat perit bagi perairan yang baik...menggunakan benih yang baik...menggunakan baja yang terbaik...dah benih tu akan mengeluarkan pucuk...pucuk itu akan dijaga dengan baik sehinggalah dapat menikmati hasilnya bersama...walaupon aku tau...ade serangga yang akan cuba merosakan tanaman itu...ade tangan2 yang cube untuk merosakan tanaman itu...tp aku pasti akan jage dgn baik...dgn ikhlas...dengan sepenuh hati...

die ni amat dialu-alukan dlm hidup aku!!! so now..WELCOME TO OUR LIFE!!


hurm...hurm...hehe...my special miss D....


hehehe...gmbr ni la yang buatkan aku bertindak melebihi limit diri aku...so i juz be myself...juz humble to get a bit love from u...now...i will take care of u!!! make u happy everyday every minutes...every second...sampai la ur mr.bojeng takleh nk bernafas lagi...


"ich liebe dich!!!!"

makan TANGGUNG kt tupai² oleh redmummy.com + mr.manager

erk....apahal plak bojeng wat entry camni ye tak??? ni sbb nk story sket...aritu g diner dgn kak red n GBM @ Tupai2...first plak aku tau tempat makan ni...thank tu MR.GPS sbb guide aku sampai tempat ni...hahahaha...study tengah2 malam ni camne nk g Tupai2 ni....hahaha...so kat bawah ni gmbr yang agak malas aku nk susun...so tgk je la k...hahaha...ni yang ade dlm sniper aku je...yang lain...kt org lain la...hekhek...aku stil malas nk amik gmbr org..hahaha...


tu bro sirman aka mr.manager...hurm...aku kene ngn die mlm tu..hahah...sib baik aku seorang yang cool + sengal...so xdehal la...hahaha...
kak rose...pergh...sexyyyy yoooo....auuuww....mate tu mmg terbaik la kan....kak ayu tu nk posing cam biase la...malas nk ckp la..hehehe...


kak red , my miss D n k.sid....n bro sirman in blur part...
ha...yang aku tersengeh tu pasal pe?? ntah la...yanggg!!! nape main focus larik ni??? kene study lagi ni...hehehe..anyway it can call a technique...back clear!! kak red tiru aksi sape tu??? hahahah


ish ish...agak gedik k kak red....muncung tu klu lebih depan lagi pergh....hahaha...dah macam ape ntah gaye kak red ni...my miss d tu kene la tunduk sket kan...tinggi bonar...k.sid ok je..heheh...
wah...bro...tergoda tak tgk gmbr ni?? dah la mlm tu line clear abang n gegirl xde...hahahaha...aaauuwwww


kak rose..my miss D n kak dila...camtu ke eja dila tu kak?? ke daela?? cool sket kan...hwahwa...sume merah2...ish ish...
the seken pic....my miss D n kak D...hehehe...

kak red....jgn la tertdo time borak2....ish...
hah....trus segar ble sirman ade kat sebelah....ha..korang nmpk tak signboard putih kt belakang tu...."PEMBAZIRAN MAKANAN setiap 100g dikenekan bayaran RM10"...so klu makan kt sini...ready la untuk tidak membazir...makan sampai abis tau....


agak2 korang tau tak nape kaum adam ni muke dah selebet camni....ish ish..biar la kaum hawa yang ade kt situ jawab....hahahahah
(gmbr aku tu...kt belakang yang pakai shirt number 3 tu...kawan aku tu..."king"...ish..)

korang tgk transisi gmbr ni...kak ayu posing kan main...pastu...tetibe ade cite panas...tup tup..trus ketat ckp ko...hahahha..kak rose maintain jek....cool gle...hahahhaa

alahai kak oi....hahaha...gmbr first tu die tak perasan lagi aku tgh snap2 pic die....ha...korang tgk bile die dah perasan....hambik ko...trus lentok sini lentok sane..hahaha...gud sense of lens!!!!


ha....ni yang aku tak tahan ni....nape la aku tak dapat jelas gmbr ni...KAK!!!!! tiru aksi sape lagi tu....gedikk....ya amat k....hahahahhaha....bro sirman dah agak tidak tentu hala ketika kak red berposing begitu..hahahhaha but its soooooo coooollll.....sempoi!!!!


itu kak red itu kak sid...
(haha...idea dah kontang)


itu kak rose...itu kak ayu...
(juga idea dah larut)


itu kak ayu lagi....dan masih itu masih kak sid..

selesai dah....penat penat...hahahaha....so...aku enjoy diner mlm tu...thank kak red n bro sirman yang menanggung 100% pemakanan kami pada malam itu....sodap...semoga dimurahkan rezeki oleh Allah s.w.t....di panjangkan umo...hehe...amiiinn....so...burp....kenyang sampai arini ni...hahaha

***ade entry yang ditunggu2 ke??? hehehe..pasni k...insyaAllah...wait for it k dude!!!

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP