Thursday, July 30, 2009

.:Kanching @ GMPNG Trip vol.1:.

ha..mule kt sini la k...camne tah aku leh join...ikutkan ade recce sunday drive kt sungkai...tapi...aku dah lame sgt tak menghiburkan hati dengan kengkawan UiTM aku ni...they all great...ni la kengkawan yang same susah dulu....same senang dulu...*peace*

tiba lah hari nye...aku seponsar air minuman...ye ke??? tp kitorang tong tong jek...so preparation aku takleh ikut sebab ade tugas kt opis....pasrah###


haa...ni hazrin....kitorang panggil bun....ni kete kesayangan die...ViVa...ko tgk la fender merah tu...hahahha...jap jap ade lagi...


haa...bumper purple....hahahaha....sorry bun....kete ko jadi mangsa edit photoshop aku....tp ok pe kaler ni....
ha...yang tgh pandang kamera tu aboh....dlm beg die tu penuh air botol..hahah...terbaik la aboh...

sekali lagi kekejian PHOTOSHOP dapat dikesan....aku bukan pegi hadiri kursus product Murad Skin care atau pon New York skin care ke ape....tp aku mampu memiliki kulit yang licin dengan menghadiri kursus Kedaigambar...ghahahahah....bart aku gagal nk cerahkan ang...ahahahahahaha....

tet tgh berlakon ngn aboh..haha..terbaik lakonan dorang ni....madi tengok jek....madi semangat gak walaupon sebelah tgn je leh function..

ha....bile nk gerak ni??? ish ish....janji pukul bape gerak kul bape...klu aku tak hambat dorang ni....tak gerak lagi ni...hahahahah

hahaha...posing maut sket...wakakakaka....muke tetap licin...skot ang jgn percaye plak....muke aku stil berjerawat lagi...wakakakakaka...

fuh,....sampai kanching dah.....nnt kan berita keadaan di kanching plak...hahahaha....gmbr di atas kelihatan 3 org yang boleh dikate kan LOSER nk idupkan api..wakakakaka..

Wednesday, July 29, 2009

.:APS3 Class:.

for your information...this week...3 hari aku kene g worksyop Adobe Photoshop CS3...anjuran Iverson Sdn Bhd....dan ditaja oleh Pejabat Perdana Menteri....

heheh...jgn salah sangke ye...mmg kitorang kene apply kursus2 camni...so aku apply la ape yang ade kene mengena ngn keje...

ahh....tak best btol la nk menaip mlm ni...

cte sket2 je la...
best jugak la pegi worksyop ni...dapat tau dalam lagi pasal Photoshop...pastu bersyukur la...sape nk anta lagi kan...mahal ni...

tapi kekadang merepek gak die ajar...hahaha...layan kan aje la...


haa...ni aku tak ingt la lesson yang ke berape...tapi aku layan kan aje la...korang nmpk tak beberape gambar yang ade dlm monitor tu...ha....die soh kitorang wat Selection..gune selection tools...so wat la...tekun ni...hahaha...badan malas...otak penat...otak ke lain...

buat punye buat....hahaha...aku dapat idea yang sgt buhsan...dah tgh malas kan...wat pon tak sungguh....tp bile sungguh2 sampai....haa......hasil nye dibawah...hahaha

ha....ni la hasil bile dh mule bersungguh2...dah macam ape pon aku tak tau....tapi aku name kan watak ni.."carlitontosal bord"...hahaha...
car - carrot
li-cili
ton-buah zaiton
to-tomato
sal-salad
bord-chopping board

kire ok la tu kan....ok tu je la....mood mmg kelaut mlm ni....
assalamualaikum....
sekian..
1 MALAYSIA...

Saturday, July 25, 2009

.:Teaser KANCHING:.

hehehe....sape ajar aku teaser2 ni..ahahaha...

tunggu gmbr selanjutnye...

Thursday, July 23, 2009

.:Happy Birthday DS Najib:.

Assalamualaikum.....kembali nye aku di persada bloging ni...hahaha...cam bagusssss....bosan dol tak reti nk tulis ape...tp ade cte...cte menarik...nnt aku cte...hahah..

ini adalah tupperware....sebelum tupperware ni kosong...ade isik keropok....dari bulan 3 keropok tu ade situ....hahaha...datang sorang budak name sebenar SYUKRI tapi masuk opis ni dapat name FARUK....wakakakaka...muke ganas tapi hati halus...hahaha...

die punye lapor...selamba abiskan sume keropok berumo 4 bulan tu...hahaha...selamber la lu FARUK....

hhaaaaaaaa....ni kembar siam opis ni....2 2 dari UPM....yang oren pekat tu WARY....yang oren cair tu ZAM....tak leh pisah dorang ni...wary tu bukan urut si zam tu...tp tgh ngaco zam wat report...hahahaha...lantak korang lah bai...

ni pulak AJIB....bukan ajibah ye...hahahha...name ajibah tu selalu disebut klu nk kuar makan pastu ade 'org' tu tepon...hahahah...

konon2 serius plak mamat ni...hahaha...kemas dorng ni....hehe...korang nmpk tak bnyk post it stiker kt sebelah zam tu...hahaha....agak2 sape nye meja???

ni...SITI ZALEHA....staff baru...umo...29..single tp aku tak tau la available ke tak...hahaha...die duduk sebelah KHU....pening la minah ni layan perangai kawan aku tu...hahaha...

korang nk tau tak...ape binatang tunjuk muntut nye ni???
hahaha...aku ngn khu sangat sayang binatang peliharaan ni....cute sangat...hahahaha....dan rambut nye teballll.....tidak NIPISSSS..kekekeke..
name die "BARL"

hahaha...camera handphone pon leh wat bokeh....bak kate org kan...klu mmg ade ilmu kt memane pon leh di olah kan...so....hehehehe...bayang kan klu dapat f1.0....ha...xnmpk dah muke siti tu...hahahaha...hensem tak BARL??? rambut style same jek style aku n khu...hahahah...

ade org tak suke ngn BARL ni sebab jeles rambut die tebal...hahahahhaha...opsss...terlebih sudah...

hai kak shimaaaa.....kak shima ni lebih kurnag macam mak la dalam department aku...hehehe...selalu ooo nasihat aku....tpi klu bab jodoh ke kawin ke or ape2 pasal rumahtangga....die EXPERT...hahaha..nk menjodohkan org pon die power....aku tunjuk la 'future' aku....die trus setuju n trus soh tunang....hahahaha....sabor kak...heheh

so....inilah tempat aku....satu laptop satu PC....ehsan DELL Malaysia...kemas tak??? haha...takde cte pasal diri sendiri...haa...satu je aku nk congrat kt diri sendiri...AKU LULUS EXAM LAW GOV.....yeay!!! dah boleh CONFIRM!!!! yahooo!!!!! TAHNIAH ERMAN BIN IBRAHIM....

hahahhaa.....korang mesti tak sabar nk tgk sape khu ka....haaaaa....ni la budak otak senget name KHUSSAIRIEE.....ya Allah..umo bnyk dah ni...tp ko tgk perangai..org pakai baju batik...die pegi bantai pakai baju nk masuk kelab dangdut...selambe btol....ntah la..aku tak reti nk ckp camne perangai die...korang tgu je la next cte pasal opis aku...ghaahahahah...tp otak gile sekor ni...

and sape2 nk wat website CANGGIH.....leh ctc aku...sbb si khu ni POWER....tu je....

ni MEL....BINI ORG ok...name suami ZUL....umo pon bnyk...hehehe...tp otak sempoi....bagus....tu jek...tak bnyk review pasal die..tp die suke bawak bakul pegi picnic tu datang opis...hahahaha..

serius berkerja??? tidak perlu....kami boleh gelakkan anda....tak caye...pagi tadi je ade org dah terkena pasal kesalahan diri sendiri...ade ke "enuff" perkataan bahasa melayu....hahhaa...

zam ni testimoni kedua atas kehadiran aku ke seminar laugh therapy...hahahaha....bengong...anta aku ngn khu plak tu...kaki gelak kuat kt opis...hahaha...so si zam ni tensi wat report yang aku rase hurm....no komen....kang ade bos2 aku bace blog ni kang mati aku...hahaha...

haaa.....zam dah serius balik...sebab nk siap kan cepat...sbb kitorang nk makan freee!!!!! hahahahah....TERIMA KASIH KERAJAAN MALAYSIA!!!!



sape tu??? aku nk amik gmbr Najib...tp die plak...huh!!!
anyway HAPPY BIRTHDAY BIG BOSS!!!

uiks.....sya pon ade....eh...syamil...kekekek...tu biase la...reen....si jogger terhebat...hahaha...reen jom jog!!! kite lawan sape leh kurus dulu...hahaha

die tgh mencari angle yang nmpk die kurus...hahaha...tp baju ko nice la reen...ijau....klu ade putih bulat tgh2 lagi power....hahahah

ha.....ni la FARUK....paling kiri...hahaha....tgk die tu ganas tak....tp kekadang aku kesian gak tgk die....hehehe..

gaye poyo khu...hahaha....si wary plak macho jek...hahaha dan faruk try wat muke suci..hahahah...

haaa....pakai baju selain ijau tu la bang nan....bnyk berkongsi cerita die ni...best otak selambe..
hahaha...tp tetiap pagi aku potong die kt hway..hahaha..

Monday, July 20, 2009

.: cerita silam plus kisah baru :.

halluu.....arini aku nk update sebab aku busan, marah, teringt, sume ade....kim*...

sabtu, 18 julai 2009
xsabar nk jmp awek tercinto den ni...hehe..seminggu tak jumpo...haha..cam lame jek kan...dulik la...awek den...bukan awek ko...tp...pepagi tu ade sesuatu...aku tak tau la ape la kene beliau kan...terkesima shah rukh khan lalu depan ke...tom cruise menyerupai aku ke..hahaha...takmo cite tapi biar lah gmbr hiasan di bawah menjadi petunjuk....yanggg....bayangkan keadaan itu terjadi pada e71?? mau meraung...hehehehe....

ini adalah mee kari...sedap...lagi sedap klu perisa tambahan tu ade...kikikiki

ini adalah hphone yang digunakan oleh saudari aku tu buat sementara waktu...tp skang tepon die dah ade perase...tanpa MSG lagi...hwahwahwa...jgn mareh..



ahad,19 julai 2009
hadoi...lame nye kan...hahaha...
at last my super car kuar pon..sampai je worksyop tgk kete aku yang muke nye baik jek...tak garang langsung!! setendet gile....ish ish...malu nk pakai..hahah...aku tak reti nk pakai setendet gaban ni...hahahah...so cucuk kunci...start kete...vroom...fuhh lega gile dapat dgr balik bunyi kete tu...pastu seminit panaskan enjin...kenape seminit?? sebab aku pakai fully syn..hehehe...so minyak melekat2 tu ade lagi..hahah...so aku rev sampai 5k...kenape?? sebab nk pasti kan vtec ku terbuka...tp aku dah pelik...tiade perubahan bile aku rev sampai 7k...adoi...problem...

dan aku teringt ijai owner lame penah jadi camni...so aku pon ikut care loyai setelkan prob tu...haha...aku reverse kete tu...dan ter amat heaven...ade jalan lurus...lebih kurang 200m...ape lagi...training drag kejap...hahah..nk pastikan DOHC vtec aku berfngsi...lepas panas line 3 4 kali...berjaya la aku dgr 5k jek...ngauman vtec kembali didengari...setelah berpuas ati..baru aku call kekasih..hahahaha...lawak2...adik aku geleng pale...hahaha...sabar ye diklan layan abg ko ni...hahaha...


isnin,20 julai 2009
hurm...arini ari marah aku...siot btol la...dlu time mintak...gigi tu lembut gile dari lidah tu...agak chii perangai housemate lame aku...kate nk bayor...pastu aku gak kene tanggung skang ni...tertunggak punye banyak...hadoi....
mengape la sume ni nk jadi kat aku....aduh...demit sungguh la..astro oh astro mengapa kamu menguji kesabaran aku....hadoi....payah tau cari duit...senang2 je ex-hosmate aku menghabiskan sen aku....ish...rase cam nk bunuh jek....demit...




agande 2.....

ha.....logo ape bawah ni???
ini la logo "satu malaysia" yang di lancarkan aritu....
ni pembawakan PM kite DS Najib...huhuhu...aku keje tingkat 2 opis die ni pon xpenah jmp die lagi..huhuhuh..."rakyat didahulukan pencapaian diutamakan...."
ngehngehngeh...
satu malaysia | one malaysia

Wednesday, July 15, 2009

.:BMW siri Enam:.

hurm....bertambah lagi la jerawat...hahaha...berangan lagi...kete ni kan...memang sgt menangkap mate aku...tak kire la kaler ape...kompom cantik duhhh kete ni....BMW 6-SERIES...gile gempak...dengan panjang nye....dengan lebar nye...memang sgt kene la kan...fuh....tp nk tau tak rege die bape skang???? meh aku g tau korang... RM808000 dan harga itu TIDAK TERMASUK INSURAN ye kawan².....pergh....aku tgh menangis ni...ape la mahal sangat....dem!!! hahahaha...hish...dapat merase duduk dlm pon jadi la...sape bleh bagi aku peluang ni??? tolong la...hehehe...

ha...ni versi sport nye....sememangnye aku suke je nk mengubahsuai ni...tp klu dah tahap camni...pergh...lawo sungguh!!! idung BMW ni mmg menawan...lampu nye....haa...ade special sket...MAN1010....number plate tu aku tgu je kosong nnt...nk kasi taruk kat kete baru....hahahaha....


pergh....bonnet CF....mencakar nk membeli nye ni...sekali lagi...dem!!!...style duh kete ni...simple je design nye...tapiiii....hahahaha...lu pikir la sendiri...hurm...korang pastu nmpak kan...kete ni number plate nye....still 1010....ED siap...E for who??? D for who??? sila lah jawab...ngehngehngeh...klu nk cun lagi tambah hardy blakang ED tu...hahaha jadi la ED Hardy...kahkahkah...



simple mudah, pimple jerawat....poster ni menerangkan segalanya....hahaha...amacam smart tak poster ni?
grrr.....geram kt kete ni....

.:i got another year:.

sorry mama papa kaklong banglong bangah elia diklan....

nnt la ye...sume ready...sume setel ok...org belah sane pon ready...ade la ye...

so for now...hahaha...pepaham je la...

saya ada plan saya...kekeke..jgn marah eman ye mama...long ko bleh nasihat je la pasni...kekekeek

Monday, July 13, 2009

.:review for the latest job:.

assalamualaikum....entry ni khas la wa buat tuk this newly wed...billy and iera...dorang ni sooooo sweet....walaupon si iera ni amat la susah nk senyum sesungguh...but lepas billy ni ngusik...senang je die senyum...ye la...dady die yang ngusik...ha....billy pgl iera ni mummy...hehe...wa terdgr la bro..

ok...sekitar majlis 2 hari...sabtu dan ahad (11-12 julai 2009)...wa sebagai official photographer...thanks to oga coz kasi aku can ni...dun worry la oga...wa wat the best tuk lu n billy...so pas ni leh promote kt memane kawan lu yang lain...hehehe...

sabtu tu majlis akad nikah nye...so aku wat la kt masjid dlm penjara tu...pergh..bernanah pinggang aku naik moto dari ceras nk ke sg.buloh nye penjara ni...tp ape leh wat...hahaha...so...shot dorang sampai petang...penat?? memang penat but...happy la sebab aku tgh menggembirakan org kan...hahaha...so gmbr aku leh up sket2 jek...

second day hari persandingan dorang...hurm...ok...new in this field...so..aku kene wat leklok la kan...ni majlis org...so kene wat yang terbaik...aku amik shot yang penting jek...

so kt bawah ni ade beberape gmbr untuk sume org preview hasil kerja tgn dan otak wa....so persila lah tgk ye....n komen mane patut....

so klu sape yang tgk ni nk kawin n cari photographer pada harge yang SANGAT berpatutan....call aku...hehehe

adakah iera tgh pikir bape org anak die akan lahirkan??? hahaha...layan je la billy...

pada mula nye ku rasakan billy ni convert....rupe2nye die memang cam chinese...hehehe...senyum lebih sket...kompom wa xnmpk mate die dah...hehe..anyway...billy sangattttt sempoi dlm posing memosing....great bro!!

manis tak??? ahaha...dlm omputih nye...sweet tak??? hehehe....dorang sgt la sweet k....lepas je snap this pic....billy kene cubit ngn iera...hahaha...

nothing else....juz jenqphotography can tell u all by this...hehehe..

Sunday, July 12, 2009

.:billy-eira:.

ni awek aku ajar ni...teaser² ape bagai ni...hahaha....ni intro tuk job 11-12 july ni kt sungai buloh....so gmbr lain...komdian k....gmbr kelly tunang pon satu jek baru sempat...ngehngeh...

mate pengantin pompuan tgh renung mase depan...hwahwa...ye ke??? ngenge...dorang best...tu je aku nk intro dulu...

Monday, July 6, 2009

.:Ain n Haris:.

SELAMAT BERTUNANG

inilah kawan wa yang baru bertunang aritu...thanks becoz percaye kan aku jadi photoG tuk aritu...walaupon ilmu aku cetek gile lagi...hehehe...anyway...hehe...aku gembira tuk dorang...nnt kan beberape gmbr sekitar majlis pertunangan tu nnt dlm blog yang tak brape indah tapi penuh isi ni....

i hope i can turn the carpet with 'jalan tar'.....wowowow....hehehe

.:my friend's engagement:.

hehehe....tajuk tu tatau la btol ke salah..
klu salah tolong la tunjuk kan...
so...
gimme a lil bit of time...due myself a bit busy for this month..hehehe..
so
congratulations to Ain Zalikha and Haris...
ur pixies will be updated soon....
hehehe..

Friday, July 3, 2009

.:are-deep:.

Nama : Ahmad Adib Amsyar Ahmah Afendi
Umur : 3 tahun
D.O.B : aku tatau...hahahah...

ni la anak buah versi lelaki yang aku ade....sorang ni je la cucu lelaki mak n pak aku...heheh...skang ni dah kuat membebel....huh!!!

bnyk bunyik ngn die korang kompom kene komplen ngn dak kinit ni...gmbr belah kiri tu cubaan nk wat simbol 'peace' tapi tu yang jadi...hahaha...lantak ko la dib....ngehngeh...

tokey lori die ni...sume permainan die ade kaitan ngn lori...lori bomba...lori angkut kete...lori pasir...sume jenis lori...hahaha...jgn jadi drebar lori dah...ehehehe...

Wednesday, July 1, 2009

.:saya sayang die:.

hehehe...saye btol btol sayang die...

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP