Monday, January 5, 2009

eight years till last breath...

named : ERMAN IBRAHIM
nick : bojeng
"aku dah buat mende paling aku takut nk wat sebelum ni...dan..."

do i hav tell u all wat have i done in 8 years??? hurm...long time rite??? by the way...its my life...i dun feel free to let you all know this sweet,bad,hard,awesome,bla bla...stories...only the chosen person know this stories....hehehe..(berterabur tak english aku??)

since october 2008...this feel so so so make me mad...argh...i dunno wat to do...i juz feel it...sumtime i laugh...sumtime moody...sumtime sad...hiesh...y i ignore all this things??? hurm...becoz i wan cont my life with peaceful mood...hehehe...tp padahal...perit gilak...yang perit2 tu tak yah la tau...sbb keperitan tu dah berlalu pon...hahaha...

aku ade sorang kawan : abg : tun named s***su* **ma*...haha aku takmau bagitau name die la..so...die ni mmg bertindak sebagai "tukul besi" yang "paku" nye adalah aku...hehe...agak bercelaru b4 aku luahkan sume kt abg aku ni...tp...die bertindak dengan tenang...dan guide aku...so...aku juz tak percayakan diri aku lagi time ni...sehingga lah...suatu hari...ish ish...xmo cte...org yang tau cte pasti gelak + geleng pale saksikan perangai aku...kenangan ok!!!

e71 antara tepon yang aku tgk je aku senyum...lagi2 klu e71 abg aku tu...hehe..air oren peel fresh...pastu notebook hp loyai...round table...gitar yamaha...ni la antara barang2 yang membuat aku senyum bile memandangnye...hehe...

so aku pendek kan cte la k...aku dah berani confess kt si die...aku wat ni kat sweetchat Berjaya Times Square(BTS)...aku boleh nmpk keikhlasan dari air mata nye...so aku dah berjaya melepaskan sume nye...now...terpulang pade die la...hurm...agak bercelaru..kucar-kacir..serabut sampai kepala aku botak...hahaha...sehingga la di suatu pagi pada bulan Disember yang berada di tahun 2008...aku dapat msg...die still use the word "ayang"...satu senyuman lahir kt bibir aku la...n i hav a NEW one...im glad...im happy...n thank god...so...the time come...2009...

dated : 03012009 timed : 1930 venue : BTS level : 10

this wat we call "mase untuk bercucuk tanam"...setelah penat mancari tanah, cangkul, dan benih...skang time tuk membajak tanah...buat perit bagi perairan yang baik...menggunakan benih yang baik...menggunakan baja yang terbaik...dah benih tu akan mengeluarkan pucuk...pucuk itu akan dijaga dengan baik sehinggalah dapat menikmati hasilnya bersama...walaupon aku tau...ade serangga yang akan cuba merosakan tanaman itu...ade tangan2 yang cube untuk merosakan tanaman itu...tp aku pasti akan jage dgn baik...dgn ikhlas...dengan sepenuh hati...

die ni amat dialu-alukan dlm hidup aku!!! so now..WELCOME TO OUR LIFE!!


hurm...hurm...hehe...my special miss D....


hehehe...gmbr ni la yang buatkan aku bertindak melebihi limit diri aku...so i juz be myself...juz humble to get a bit love from u...now...i will take care of u!!! make u happy everyday every minutes...every second...sampai la ur mr.bojeng takleh nk bernafas lagi...


"ich liebe dich!!!!"

28 iDeas:

*ayu* January 5, 2009 at 2:56 PM  

alah sweet nya ko jeng...

bagus bagus bagus... jaga yan baik2 tau.. ko pun dh kenal kami berlima yg lain kaannnn...
kalau tak, siap ko.. ahhahaha..

apa pun.. we'll b waiting for the month of october yang bertuah tu muncul...
:)

ingat pesan kak red..kena hari jumaat! :P

adenium January 5, 2009 at 3:04 PM  

fuyooooooo...
errr...org german ko ghupanya....

yaya January 5, 2009 at 3:26 PM  

huk alohh....ptt ler miss D nyer senyum bole tembus kt tlinger blkg....ghupa2nya....
sebojeng2 mu,lomantika gupanyer...

ayusolo January 5, 2009 at 3:42 PM  

aku gelak bley....kelakor lah wey ko nie jang...sure si yan tu kembang kuncup tu kalo baca tu...muahahaha...comey lah korang...:)

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM January 5, 2009 at 3:42 PM  

kak ayu : hari jumaat..hari apeee??? hari jumaat ye adik adik...hahahah....month of october??? ish ish...kire GBM jadi wedding planner la k??? hwahwahwa... b4 akak pesan pon dah ramai pesan kak...tp sbb akak dah pesan kan...so bojeng akan jd more responsible la...ehehhe...

kak sid : bojeng mmg duk german dulu....tp sempat belajar 2 ayat je..pastu cikgu tu eksiden...mati...sian die..satu la.."ich vermisse dich" tu la 2 ayat yang sempat tau...haha..gERMAN language kan...

k.yaya : ha..ini visitor terbaru blog saye ni...hehehe...senyum smpi tinge ek??? die berhak kak kan tuk senyum selebar itu...hehehe...

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM January 5, 2009 at 3:48 PM  

ayusolo : uik...si kakak bleeding..hahaha..tetibe dgr cte x bleeding dah kan...sbb??? kungfu panda..hahaha...gelak je la kak...tiada halangan...comey ek?? yan sorang je kot comey...sy tak..tp sy cool...wakakakaka...cool lah sgt!!!

Umi Mia January 5, 2009 at 4:25 PM  

ekekekekeke..kakakakakaka...kuikuikuiukiukui...geli ketiak aku jeng...akak tak sangka ko ni jiwang karat.....

jap..nak gelakkan Yan..kikikikikiki..kukukukukuku...muahuahuahuahua....

dah akak nak sambung gelak kat opis sengsorang plak....

30 JALAN F3 (Zaidi Zainal) January 5, 2009 at 4:58 PM  

amiinnnnn....semuga jadi le tu.....

Kak Red January 5, 2009 at 5:05 PM  

this wat we call "mase untuk bercucuk tanam"...setelah penat mancari tanah, cangkul, dan benih...skang time tuk membajak tanah...buat perit bagi perairan yang baik...menggunakan benih yang baik...menggunakan baja yang terbaik...dah benih tu akan mengeluarkan pucuk...pucuk itu akan dijaga dengan baik sehinggalah dapat menikmati hasilnya bersama...walaupon aku tau...ade serangga yang akan cuba merosakan tanaman itu...ade tangan2 yang cube untuk merosakan tanaman itu...tp aku pasti akan jage dgn baik...dgn ikhlas...dengan sepenuh hati...

firasat akak yang dah kertu ni kalo membaca statement ko tuh ala2 cam nak main nak buat anak gitu hahahahah

aternyerrr

len kali cakap jangan main double meaning weii

sirmannnnnnnnnnnnnnnn....ai nak u buat entry camni gakkkkkkk!!!

muntah lah sirman nak melayan aku!

nURuL izZA January 5, 2009 at 6:43 PM  

salam..huhu..
gotta thru all ur & miss D blogs..sweet sesgt korg ni..hope the best to both of u. ;)

p/s:ayat tu jiwang ler but nice..miss D..jgn noty2.hehe.. ;)

Diana-k January 5, 2009 at 7:13 PM  

*pengsan* jap....

ak_0143 January 5, 2009 at 8:18 PM  

hahaaha
kak red dah meroyan tuh...
tapi srius... baca perenggan tuh...
macam len mcm je

kalo org di atas komen berdasarkan pandangannya yang kertu, aku lak nak komen berdasarkan otak aku yang blue... boleh???
muahahah

giler la... jeles aku tgk entri ni...
buat satu tuk aku gak???

kalo tak...
KITA CLASH!!!!

hahaha

lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

p.s - jga dia leklok tau!

KhaLifah feDi January 5, 2009 at 8:43 PM  

emm bojeng..kf ingatkan satu aje.."jgn tunggu lame2 nanti diambil org "

hehehhe..

psst:mana pantun ko..aku tgh tunggu dari ko aje nie..hahaha

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM January 6, 2009 at 8:37 AM  

umimia : ala kak gimme a chance please..wakakaka...gelak ek kak..jom gelak sesame....hahahaha

abg zaidi : pergh...dgn bro wa ni pon dah komen...amiin bang...insyaAllah...doakan kami ye...stay rock bro!!

kak red : hahaha...biase la tu...klu x kias tak best la kan...kene kias2 bagi otak tu kuning pastu suci balik...kire macam refresh la...hahaha...kire ok la ayat tu kan...

nurul izza : ha..ni pendatang baru ke blog bojeng ni...welcome...kitorang best ek?? doakan ke'best'an tu sampai bila2 ek....ha...tgk sis ni paham trus ape aku tulis..hahaha

diana_k : yang ooo yang dah sedar lom dari pengsan tu?? mmuuuahhhh!!! kompom sedar...hehehe

ak : woi ak...aku masih di paras normal ye...blom plak penah terpikir nk dilaknat lagi...hahaha..jeles ek?? nk entri tuk ko gak?? boleh tp dah ready ke?? setakat puaka ko tu aku tak heran langsung..hahaha

kf : hurm...jap jap...cari idea nk pantun....ye ye saye tahu...jgn tgu lama-lama nanti lama-lama di ambil org...(siap nyanyi) ni tgh berusaha supaya taknak tgu lama la ni...hehehe doakan kami berbahagia k kf...

MummyMyra January 6, 2009 at 9:49 AM  

ya allahhhhhhhhhhhh..sweetnya bojeng neh...bertuah diana kan...

**baca sekali lagi...nak tengok keindahan entry yg membuat diana senyum sampai ke tinga..hehe**

the.flyingtoyol January 6, 2009 at 1:36 PM  

lalalalala..... lalala....

lalalalala..... lalala....

ganaz btol entry kali nih... hehehe.... jiwang ganaz giler.... kekekeke.....

lalalalala..... lalala....

R January 6, 2009 at 2:14 PM  

jiwang tak agak kebelakangan ni... :P

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM January 6, 2009 at 2:15 PM  

kak myra : manis nye la ek?? gula yang manis bukan bojeng...hehehe...doakan kami berbahagia ye kak...heheh

the.flyingtoyol : yeha....lame dah aku tgu komen dari bro wa ni...jawa jiwang kembali la bro...hahaha...lalalalalalala...best la lagu lalalalala tu...hahahaha...

KhaLifah feDi January 6, 2009 at 3:01 PM  

hahaha..jgn lupe send kad kat umah aku ade fhm..hehehe..

psst: nie tadi aku dari blog u sweet (diana-k)..em nie aku ade AWARD utk ko..ko amik taw..hehehe..
::pantun 4 ko::
"lalu sini lalu sana,
lau dh hodoh tak kemana"

p/s:-sorrylah oantn nie sama dgn pantun kf bg kat diana tu heheh..lau x caye ko pg lompat jap kat blog diana tu hehehe.(cm xcaye aje dlm blog pun leh jatuh cinta yer..)

KhaLifah feDi January 6, 2009 at 3:06 PM  

emm oklah bojeng @ eim..kf tak leh lepak lame2 kat blog ko nie..takut2 aku tak leh tido kang mlm nie tgk picture diana nie..emm bahaye2.ape2pun canteek..picture diana nie pndi ko cri..hahahha..

"aku suke baulu,aku cau dulu"

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM January 6, 2009 at 3:21 PM  

hamboi hamboi ko kf....ish ish....ape award nye tu aku agak kurang paham...

"lalu sini lalu sana,
lau dh hodoh tak kemana"

hodoh ke jodoh???? ish ish...aku trima la ape jua korang nk kate...sob sob

.(cm xcaye aje dlm blog pun leh jatuh cinta yer..)
aku rase ko ni tak mengikut perkembangan ni...ish ish...selak sume entry dulu bro...hehehe

diana nye picture tu bukan aku cari la bro...tp aku yang shot...biase la..klu shot dgn penuh hati dan perasaan ni result nye kompom cantik...hehehe...

KhaLifah feDi January 6, 2009 at 5:47 PM  

hahaha congrate2..sorylah jodoh bkn hodoh naiyo es sama kun EIM..sorry2 byk2..

psst: ku minta izin amik picture tue boleh tak?..(hahaha jht aku nie)

the.flyingtoyol January 6, 2009 at 8:16 PM  

Perkh.... punyer lah berat aku nak mikir ape kejadah ler "BTS" tuh..... Gilossss.... hampir ilang punca dah..... rupenyer.... Berjaya Time Square..... cheh!.... wakakakakakakaka.......

p/s "BTS" lam kepala aku cumer "Base Transceiver Station" jek..... yerlah... kerja aku kannn..... kakakaka....

costume jewelry January 6, 2009 at 9:21 PM  

where you come from!

Anonymous January 6, 2009 at 10:14 PM  

uuuu...ermann mmg romantiss!!
wei kali ni biar smp ke jinjang pelamin hokeii..jago si D tu elok2..kalo x aku hempok ang!!cewahh tetibe emo..wakaka

-aai

lil^RED799 January 7, 2009 at 6:17 AM  

ooooooooooooooooooooo kat sini la dtg nye cucuk tanam kat blog kak red tuh???
baru ler guwa paham......
hahahhahahha adeh ler bojeng degawan oi....
akak (aiseyh...kene bahsekan diri akak ke???) pon pkio ko nak buat anak!!!

kak red dah, ak pon dah....
waaaaaaaaaaaaaaa nak entry cam ni satu gak!!!!
but my heart kenot take it lah...
kalao miss d pengsan...
akak ko ni kene sawan gamaknye!
hahahhaha sawan sawan!!!!

eh eh... am gonna get that e71 lah...
u want one??? hiks!~ ;)

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM January 7, 2009 at 8:31 AM  

lil red....mau mau...nk gak e71 tp nk yang kt tun tuuuu.........huhuhuhu

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM January 7, 2009 at 8:32 AM  

aai : insyaAllah...doakan aku ye...

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP