Friday, May 29, 2009

.:kasut kami:.

gambar satu

gambar dua


ni gambar kasut....kasut sape??? hahaha....ni la group lelaki yang selalu kene mark dalam opis aku...hahaha...yang selaluuuuuuuuuuuu kene mark yang pakai kasut itam suar coklat....kekekeke...

Thursday, May 28, 2009

.:masjid putra:.

hehehe...seperti yang aku janji kan....aku akan menyajikan gambar lagi....hehehe...enjoy it...
aku amik ni dari angle DALAM opis aku tingkat 4..hwahwahwahwa...sape mau lawan?? hahha..

.:portfolio:.

ni aku tgh bekerja abis abisan...yeke??? hahahah....lantak pi lah....ni tgh nk hand over keje tuk jumaat....sonang yo...power point...hahahaha
ni name nye kak imah....die ni selame ni menjage aku dlm jawatan yang aku pegang skang ni...thanks kak arrange memacam tuk kearah ke confirman saye...hahahaha...


haa....mende ape ni??? sebenarnye dari dalam bungkusan ni...atas bungkusan coklan atas ade tulis name ERMAN BIN IBRAHIM....aku trus angkut bawak naik atas kt meja aku....bukak je...ade mende ni...ape ade dlm nye???? ape ek????



aku bawak kuar la ape ade dalam paper bag bertajuk "De Loyal"....ade lagi satu kotak...cam exclusive jek kan...hurm...ape la mende nye ni kan???? jap jap aku bukak...hehehe




haa....ni la dalam kotak tu...adeh...ade lagi plak lapisan terakhir...huhuhu...kaler coklat jugak...hurm...kkkk...jom jom kite kasi tgk ape mende ni....


oooo....portfolio aku....yeayh!!!!! at last....takut memule nk bukan sebab takut kantoi kan...hehehe...tp aku gagahkan gak...hehehe...JENQPHOTOGRAPHY PORTFOLIO....kaler purple sebab awek aku suke kaler purple...putih sebab aku suke putih punye kaler...heheh
nk tgk ape ade dlam nye??? jom jom....



ni lah dalam nye...dan bentuk nye....dan inilah jugak sape yang akan amik pakej wedding kt aku....mudah ....hensem...semart....ape lagi kasi call la....tempah aku..hehehe...sape nk tgk pon bleh..hehehe

.:FinaLLy:.

yahoooo......at last...finally......

selama 3 minggu kehidupan tanpa Canon400D tamat semalam...yess!!!!
anta pegi service...atau name lain nye sensor cleaning jek...haha...pastu repair kit lens...so kit lens aku dah sehat!!! yes!!! bawak g keje...so aku trus tembak robot gundam aku ni...

maaf atas entry merepek2 aku yang lepas....tu sebab camera takde je tu...sebab lain xde...hahaha...dah la...ape yang penting? KERJASAMA!! bak kate wonderpets la kan...kekeek...

GUNDAM BOJENG!!


dan setelah SIFU aku memberi satu tunjuk ajar pasal 'ray Effect" aku trus wat la kan...SIMPLE...RINGKAS....tetapi setim semart...hahaha...ni la contoh nye...gmbr kt bawah ni...



source : jenqphotography

Tuesday, May 26, 2009

.:@ last:.

alhamdulilah....
tu perkataan pertama yang keluar dari mulut semalam...
walaupon perit gak kan...
hal aritu pon ok tak ok lagi...
tgu kamera aku kuar dari pusat service aku letak gmbr nye dlm ni...
aku harap 'mak' ok ngn aku balik..amiin...

Friday, May 22, 2009

.:FOUL!!:.

time aku tulis karangan aku ni...dlm badan aku ni ade hati...dalam hati tu ade perasaan...dan perasaan itu lah yang aku tak dapat nk gambarkan betape sedih nye aku semalam arini dan mungkin berlarutan entah berapa lama...

kalau orang ckp air mata lelaki sangat susah nk kuar kan??? sebab ape? ntah la...aku pon tak dapat nk jawab sebab aku sebagai insan yang AMAT lemah ni mengaku akan kelemahan aku...disamping kekuatan yang wa ade...wa jugak mempunyai bnyk kelemahan...selama ni wa sangat berhati2 dalam setiap ape yang wa buat pe yang wa laku kan...tetapi wa tetap MANUSIA yang sempurna ciptaan nye tetapi mempunyai bnyk KELEMAHAN...

satu kesalahan yang memang wa xleh trima...mmg wa sakit....mmg wa susah nk elok...wa xtau camne care wa nk elok kan ni...wa tak tau!!!!

manusia....bile sebut pasal manusia....sangat bermacam ragam...bnyk ragam nye...wa sendiri ade ragam wa sendiri...wa juga TIDAK SEMPURNA...wa mmg sentiasa melakukan kesalahan...tapi kali ni wa trase mmg kesalahan wa akan dihukum...wa dapat rase perasaan takut tu menyulubungi wa....wa cube elak...tapi wa xdapat...wa takut...wa takut!!!

seminggu wa kursus kt ipoh...tak setiap hari kt sane wa tenang...bila wa dapat ketenangan wa...wa bersyukur...tapi setiap kali..pasti ade dugaan nye...tapi kali ni dugaan yang datang wa rase sangat besar...wa mmg trase takut tuk hadapi nye...wa ngaku wa salah dalam hal ni..tp kesalahan wa masih boleh dimaafkan wa rase lah...tp wa tak nmpk tanda maaf tu akan datang kt wa....

badan wa penat...otak wa kusut...mate wa letih....tapi wa xdapat tdo lena...wa sentiasa berjage...asal wa terjage je...mule la wa pk kan balik hal ni...wa tak tau ape yang patut wa buat...ade sorang je yang paham keadaan wa skang...

walaupon dalam pada masa yang sama....wa dapat sedikit rezeki....tapi wa masih tak dapat nk tersenyum...senyum2 yang wa wat sume plastik....wa pakse muke wa ni senyum...padahal dalam hati ni tuhan saje yang tau..kesalahan wa kali melibatkan kelemahan teragung wa....kompom wa mmg lemah la...wa tak tau camne wa nk tenang kali ni...mase ni la wa dapat paham keadaan sebenar antara WANG dan KEBAHAGIAAN....sebanyak mane pon wang/duit yang wa ade....wa tetap akan pilih jalan tuk dapat kan kebahagiaan....tp wa takut sume tu ilang...

wa mmg FOUL la kali ni...wa mmg trase sgt wa foul kali ni...susah wa nk letak diri wa kt landasan yang wa letak selama ni...wa sendiri yang babas kan diri wa sendiri...memang besar dugaan kali ni...

ape yang wa perlu wat skang??? tolong lah....

"Ya Allah ya tuhan ku kembali kan ketenangan hamba kerdil mu ini...kembali kan kebahagiaan ku ya Allah...ya Allah...aku memohon padamu...kau tunjuk kan lah jalan penyelesaian pada ku ya Allah..."

(my big bro.....help me......disaster!!!)

Thursday, May 14, 2009

.:my fam @ bali:.

huhu...aritu dorang p bali sume...aku tinggal sorang kat mesia....sedih sedih...dapat tgk gambar je..pastu geram sebab lawoooooo sgt nature kt bali....huhuhuh..

ni antara kompilasi gmbr2 dorang yang akan dimuat kan dalam album tempahan kaklong aku tu...hehheheheh

Wednesday, May 13, 2009

.:jangan jangan:.

lagu khas tuk abg ku yang jauh di United Kingdom...wakakakaka



Monday, May 11, 2009

.:ruins:.



nape aku camni???

kenape aku jadi camni???

.:s.T.U.p:.

. . . . s t i l l t h i n k u p o n p r o g r e s s . . . .

Friday, May 8, 2009

.:new style:.

hehe...name saye Erman a.k.a Bojen9....hahahaha...macam la korang tak kenal kan...wakakakakak....takde la saje je nk letak gmbr2 ni...ni aku ngn kengkawan aku ni...seperti biase aku yang agak suke melompat...aku pon beraksi...hahah

bersama Canon 400D aku...kaki ku nmpk panjang...hehehe...

ni kire amik gmbr profile photographer la ni..amacam ok x???

who am i???? MR BOJENG

watch out yaow....haha..PEACE!!!!


nothing to say more....juz nk tunjuk skill editing n amik gmbr je dlm ni...hahaha...tu pon sebab nk soh customer2 aku percaye aku reti amik gambar...waakakakak....sekian terima kasih...
Assalamualaikum......

Wednesday, May 6, 2009

.:happy shooting:.

hermmm...jarang dapat peluang camni...so aku pon amik peluang ni...bergambar bersama customer aku...yang amik gmbr ni Lan...n sorang lagi tu Ucop...thanks kat dorang sebab same2 kongsi ilmu kan...dan aku amik peluang bergambar bersama pengantin...

hehe...ni antara candid bersama pengantin...ni time lepas selesao sume sesi bergambar...dorang sporting tp mamat black ni muke susah btol nk senyum...korang tgk klu die senyum kan maniss..hahaha...dorang ni mmg sweet abis...hehe...so sape yang rase nk kawin...call aje aku klu nk aku snap your sweet moment...pakej ikut kemampuan korang...dan hasilnye...kepuasan suatu kepastian...pergh...tp gerenti lah...edit depan mate korang pon bleh..hehe..

Monday, May 4, 2009

.:My Classmate Wedding:.

sooooorrryyyyyyyyyyy...kitorang nk enterframe dulu...kitorang HIJAU mlm tu...kempen "the environmentals" aku diteruskan dengan pemakaian baju hijau...hehehe...ok tak kitorang??? ade rase manis2 tak tgk gmbr ni??? hahahaha....over botol...

Mrs Bojeng n Mr Bojeng



before aku trus menaip...quote kt bawah gmbr ni salah...aku belom ubah sebab malas nk ubah..nnt lah aku ubah k...

ok ni gadis tudung itam ni salah sorang bertaraf angel pada Miss D ni...name die Ain Zalikha...dan die TAKEN ok...bulan 7 ni tunang...so...yang tgh tu la kelasmate aku...Normarini Ariffin...hurm...kawin dah ko ye kak..hehe...aku kan ketua kelas dulu..so aku kene pantau sape yang dah kawin ke belom...hahahaha...

diana_k,marini,ain


ni aku edit 2 gmbr jadi satu...kesukaan aku la kan sebab aku TAKDE wide lens...hahaha...xkesah...kreatif beyond averythings...btol kah ayat aku tu...ah...lantak...ha...sebenar nye tak cukup korum ni...ayu xde..sebab die g kelas piano...pergh main piano minah tu dah....aku admire gile la klu die main piano kaler putih..pastu main lagu apologize..hehehehe....

barisan aweks2 yang dah BERPUNYE....hahahaha...


itu lah mempelai nye...Azwan name laki tu...tinggi beb laki ni...hish...nk kene tinggi cam die gak la...kalauuuu...bolehhh...hahaha...

ni sebab ade 2 camera la ni...nk pandang mane???? ha..pilih.....hahaha....pengantin laki pandang main photog...pengantin pompuan pndg aku...lina n shime sep sikit...baby pandang mane tu yang??? ehehehe,,,dayah n kelly pon suke nk enterframe kt main photog ek...hahaha...but we had fun that day....for the second time aku tgk adi mamat asal kelantan tu tak sabat nk makan cendol shariff...hahaha..adi adi...sape ade??? tgu la k...

Sunday, May 3, 2009

.:Wedding Season:.


hurm...tgk org kawin rase nk kawin je..
hehehe...tp sabar...nk bagi komitmen ni kene la btol2 ready btol???
hehe....ni aku amik gmbr org kawin..aku tak kenal pon customer ni...tp selamber je la...tp mamat ni org panggil black...muke iras Faizal Ismail Hot.Fm tu...korang tgk la sendiri kat atas tu...
hurm...aku dapat satu pengalaman baru arini...heheh...tp sedih shutter camera aku cam chii kotor....sume duit la tu...hish...amacam ok gmbr ni???
hurm...pade aku...kaler tetibe plak dull dlm blogger ni..hish...

.:GUnh-Ho!:.

sape main futball manager tau la perkataan "gung-ho" ni..
hahaha...
minggu ni pasukan feveret aku gung-ho....yeeehaaa..!!!!
sebab ape????


first EPL....Manchester Uniter still kt atas liga sebab menang 2-0 kt away....hurm...org tua Ryan Giggs n mamat xnmpk bijik mate Park Ji-Sung score....hahaha...Liverpool...jgn sedih2...kejar lagi KALAU BOLEH...hehehehe....



dan lagi satu...yang ni lagi gempak....main kt Stadium Real Madrid...lawan Real Madrid...pastu Real Madrid kalah 2-6....ini lah hebat nye Barcelona....hahahaha...ish ish...Ronaldo lagi mau pegi Real ka???? yang paling aku kagum...dlm score list ade name Carlos Puyol...wakakaka...Puyol ni last man Barca...camne leh score ni...pastu ade sorang lagi defence Barca score...Gerard Pique...ish ish...ape korang wat ni Real...tak real la camni...hehehe...dan scorer Barca yang sgt slalu ade dlm list...Lionel Messi n Theiry Henry...dedua score 2 bijik sorang...so cukup lah nk bg 6 kt Real Madrid depan penyokong sendiri...hahaha...malu malu....kekek..





n last but not least...Negri Sembilan...menang lawan Kelantan....

Friday, May 1, 2009

.:Canon!!!!:.


hahahaha....
Obama pon pakai CAnon!!!! yeehaaa!!!!!

.:portfolio:.

Front page portfolio photography aku...walaupon agak kurang kacak...lantak la...hahaha...



the first page...its tell that i also can capture the things....such as building...old car...n PP it to wat the best to describe it...amacam cool?? ke korang nk lagi cool??



second page....its telling u all about nature n landscape...ini mmg kegemaran aku...the things that u can only see once...if u can capture it....korang akan dapat tgk selamenye...weird rite??? but its true yaow....hehehe...



third page...ehhh??? pehal plak ni kan??? haha...sweet tak kitorang??? ya...my main business...for couple yang nk abadi kan kenangan korang time kapel ke...aku bleh arrange...TERBAIK punye harge aku kasi korang...murah yang korang xkan dapt cari sesape murah cam aku..hahah...so sape nk kawin ade pakej nye...hanye dengn unlock handphone tu...call aku di talian hayat aku...0129148014...for my portfolio aku letak gmbr aku n future aku la kan...hehehe..beauty n the beast....tp beast yang hensem la...wakakaka...sempatttt....



takkan 3 pages je kan??? pelik???? hurm jgn la pelik...takkan aku nk bagi korang tgk free kt sini...hehehe...so ade kt JB skang ni portfolio ni....nnt dah sampai KL meh la tgk hasil kerja aku....skang tgh pending 3 photobook album...

.:%:.

hi guys!!!

lame tak nmpk komen korang...hehehe...kahkah..macam femes org nk masuk blog aku kan...lantak la..

so amacam sehat sume???

ok...still aku nye project...

amik gmbr org kawin yang nk bajet serah kat aku....

wat t-shirt....

making MLM also...

so sume tu satuuuuuuu je sebab nye....hehehehe....paham2 la k korang...

so..next shirt aku ramai yang suke tgk kot...sebab ramai yang admire die kan....so hint nye...kaler merah!!!!

on monday kay!!!!

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP