Monday, March 30, 2009

.:Streamyx + PREMIUM Account!!:.





ape yang lagi heaven selain mendownload klu ade internet????

hahaha...TIADA...ape cte korang nk tgk??? fast n furious 4??? confession of shopaholic??? role model??? knowing??? kekeke...sume leh tgk...dgn care mendownload....wakakakakkeji gilo kan...tp lantak lah...

nk download gune ape???
hurm...setelah lame aku xde streamyx sendiri kt umah...aku sewa dari TM 1.1Mbps tu...laju la kot..hahaha...pastu aku lupe nk donlon camne...pestu aku YM biskut(member baik aku)...xde name lain dah kot die ni..haha..die cakap tak payah gune torrent dah...direct donlod jek..lagi cepat...ooo ye ke...aku tau direct donlod ni seperti RapidShare tu...hehehe...aku trus search satu movie...hurm movie pertama marley n me...aku try...memula try free user...alamak lembab siot...hurm...aku tgk package...

package ape???
hahahah....PREMIUM package for downloading from rapidshare la....speed nye lagi laju dari free la...so aku nk try...aku try la for 3 days about 4.50 euro = RM22....tp agak sengal aku ni...klu amik sebulan tambah je 2euro lagi...haha..aku ngaku aku tetibe jadi bodoh time ni....hahahaha....so aku try la donlod from rapidshare cte marley n me tu...ade 7 part setiap part ade 100mb...so 700mb...keke...SEJAM lebih siap...wakakaka...HEAVEN...3hari dah pc tu tak tutup...gilo!! pasni aku nk collect sorang sikit pembayaran ni kt member2 aku...terutama BISKOT...wakakaka...kite beli sebulan dulu ...pastu kumpul sket ...amik setahun...wakakaka....TGV...GSC...bungkus...

RM22 for alots of movie yang high quality....e-books(penthouse??? playboy??? wakakak sume bleh....iman kuat tak kuat je la..tp aku cari bhn ilmiah nk menambah skill amik gmbr...)...lagu??? jgn ckp...terdengar je lagu tu...cari trus...donlod satu album..bukan satu lagu tau...hahaha...tv-series??? hurm...sila lah donlod...tp cam biase la...ade la sekatan sket...kate mesia ni baru nk memain ngn broadband kan...xde la laju seperti manusia yang amik premium ni donlod kt jepun ke korea ke uk ke...tp still laju dari yang free n torrent la...hehe..sekian...RAPIDSHARE...wa nk royalti...

Sunday, March 29, 2009

.:mari melompat:.

lompatan satu : dengan muke yang bersungguh...aku melompat...hahaha...sgt la kecik otot kaki ku yang sgt comel itu...haha...hanye tulang kelihatan....


lompatan dua : kangkangan hebat dari aku....wakakaka....flash too harsh kt kaki kiri akku...


lompatan tiga : kalay muke aku tu serius sket...aku leh mintak jadi model selepas micheal jordan ni...hahahahah


lompatan empat : hahaha...bersungguh gile muke....ah...selambe lah...payah ooo nk lompat2 ni....hahahaha

Saturday, March 28, 2009

.:GMPNG chaos:.


GMPNG??? mane aku dapat???ntah la...ni idea member aku...so kitorang la ade wat tee pakai term ni...ramai gak la tnaye mane dapat kan...aku ckp la kitorang wat sendiri...so insyaAllah aku n die (CENk) akan berkolobrasi untk kali ke-2....kali ni try jadi lagi better dari b4 ni...hehehe...gmbr2 kt bawah ni...aku PP kt part muker aku jek..heheh...biase la bnyk jerawat..kuat berangan...hahaha...


sebelum menggunakan PHOTOSHOP....hahahah

selepas di PHOTOSHOP kan...hahahaha amacam??? x perlu fair n luvly ke nivea ke ape ke..hhahaha

Friday, March 27, 2009

.:28th March 2009:.


nape aku letak tarikh je??? sebab aku rase korang sume alert dgn mende2 camni la kan...esok, sabtu, 28th mac 2009....EARTH HOUR....

korang mesti tanye nape EARTH HOUR ni diwujudkan kan??? pastu nape sejam plak tu kan kene padam lampu...ok...alasan WWF yang wujudkan kempen ni alasan dorang ialah..."GLOBAL WARMING"....apa itu global warming???

global warming = An increase in the earth's atmospheric and oceanic temperatures widely predicted to occur due to an increase in the greenhouse effect resulting especially from pollution

ha tu la makne nye....so nape sejam kan??? sejam je la...klu sume wat sejam tu dah kire bertahun2 lame nye...ha....kt bumi ni bape bnyk kite gune power nk generate lampu2 tu sume??? klu korang nk tau nape die kate global warming kan...ok...korang pegi pegang lampu tu time tgh terang benderang tu...amacam ada rase panas??? hahaha...sendiri bleh jawab kan...so itu sebab klu lagi ramai yang support kempen ni lagi sejuk bumi ni...tu dorang panggil earth hour...

kt sini aku nk suggest kt korang ape yang korang bleh wat dalam sejam xde lampu tu...8.30 malam - 9.30 malam...ok..korang jgn salah anggap...dorang soh padam lampu je...dlm english nye pon "switch off ur light" haaaa....so lampu je la k...aircond ke kipas ke pc ke ape ke pakai je la...ok ok...jom sambung balik...sejam ape kite leh wat kan??? memacam kite leh wat dlm gelap tu...



mari aku cte yang normal nye agenda yang korang leh wat....sejam xde lampu...klu korang kt umah...korang leh la duduk satu famili same2...leh eratkan silaturahim..pastu muhasabah diri...camne la org lain yang selalu idup dlm kegelapan tu kan...ha...klu baru kawin...korang duk dlm bilik la buat anak...pakai lilin wangi tu...pergh..romantic...korang leh jd sekreatif mungkin dlm gelap...manusia ni ade satu sifat klu dlm keadaan gelap...pikirkan sendiri...ok...klu tgh bercinta...korang bleh call gefren2 n bofren2 korang...satu jam??? haha...3 jam pon korang tak perasan la klu dapat gayut kan...so time gelap ni korang cte la camne korang leh couple...about korang nye future ke...klu nk cte lain tu lantak korang lah kan...hahaha...tp gune kan time ni...klu nk tgk tv..rancangan tv seluruh malaysia mahupon astro tetap support kempen ni...so xde rancangan...tv3 kompom sebab datuk farid tu siap kuar kan iklan dah...so...lepak je la sejam...internet berjalan lancar...so korang leh tgk google earth result nye nnt...bagaimana sebahagian besat this earth being dark...klu korang kt luar...aku pasti ramai yang cadang candle light diner kan??? sweet moment beb klu korang wat time ni...juz choose anyplace...kompom korang dapat candle light diner...so...kreatif kan la otak korang ape nk wat time dating ni kan...so kompom akan diingt earth hour ni 2009 as sweet m emory oleh pasangan korang...bagi yang ade anak bini laki...korang spend ngn anak korang...btau die ape kepentingan kempen ni...tipu je...dorang bukan tau...nk tipu pon..tipu yang positif..so nnt dorang dah besar otomatiknye dorang telah dilatih dlm hal2 camni...tak yah susah2 cam skang ni kan...



dlm sejam tu...bumi punye suhu turun...korang tau kan??? warming tu pon ertinye pemanasan...so niat dorang nk turun kan suhu bumi ni...insyaAllah kite doakan xde agenda disebalik kempen ni...kita minta Allah lindungi hamba2 nye ini...amiiin....

hurm...aku ade wat t-shirt design sendiri tuk earth hour ni...tp aku tak sempat nk p print...hurm....so aku simpan je la...klu korang nk tgk nnt aku letak kt sini la...n sape nk diprint kan atas t-shirt....bleh call aku la...heeee....



.:WEDDING:.

::Nizam&Shida::
::20 Disember 2008::



Assalamualaikum, hurmm....2 3 hari ni no idea nk update ape...so aku korek je la ape yang aku ade ni...at last aku terlupe yang aku blom tunjuk kt korang hasil outdoor yang tak seberapa ni...shot bersama AJLAN...tp gmbr dari die aku tak penah tgk lagi...yaperdaa...hahaha...ni wedding NIZAM dan SHIDA aritu la...lame dah...hehehe harap korang sume leh bagi support kat aku dlm bidang ni n komen la care dorang nk gaye2 tu...aku x brape reti sgt....


hehe...ni dorang tak ready pon...so as a jurugambar atau photographer aku mesti alert mende2 camni...hurm...org power panggil 'candid' la...member aku sorang lagi tu mmg power candid...


ni aku main PP sket...edit color sebab scene ni pon aku rase cam penah tgk kt album lame2 bapak aku dulu...kan kaler time dulu keijau-ijauan sket kan...so cam lame sket la gmbr ni...classic mode la...


haha...imuda ke nizam ni??? wakaka...karaoke...lagu ok je...tp die nyanyi sumbang trus...tp best la sporting kan...hehe...gud job bro...ni category candid gak ni...hehehe..thanks TUN for this lens..heheh

haha...tgh pening cari key nk masuk...hahaha..layan je la beb....amacam bokeh nye??? perlukah 1.4 lagi??? perluuu la beb....lagi masyuk cam masuk toyol dlm camera tu kasi blur2 kt belakang tu...hahaha...

hurm...aku selalu diingt kan oleh SIFUK aku....skang ni die kt UK...die selalu warning aku eyelevel aku...so aku try la dari bawah plak...hurm...not bad...maybe aku leh panggil ni ke kreatif an jurukamera kan kan??? hehehe there....korang tenang tak tengok langit biru camtu??? ade awan plak tu....hahaha


"2 hati jadi 1"....wah...start dah aku nk bunge2 ni...wakakak...ni name nye teknik silhoute...(btol kah ejaan itu??..lantak la..) hurm...aku suke gak style ni...cam cool jek...aku tak reti pon amik camni memula...tp ade sekali tu aku salah set...tetibe jadi camni...hahah...pastu aku study sket ngn sifuk pasal ni...trus reti la...hahahah...life is about learning kannn.....


haaaaa.....yang ni mmg aku perlu kan sangat la f yang kecik2....bokeh tak brape power ni...tp klu pengantin suke camni...sebab nampk lagi muke dorang..sebab blur sikit jek...kite je photoG ni nk bokeh kaw2 sampai xleh cam kan...hahaha...anyway...aku malas nk tukar lens time ni...pakai je kitlens aku tu...hahaha


haaa....korang tgk...tgk...amacam ade improvement tak dari yang atas tu??? kekeke...bnyk aku tanye org kawin...sume suke gmbr macam ni...penuh makna kate nye....sebab ape ek??? aku tau...sebab HITAM tu kan kaler class...heheh


time ni kan...aku nk sgt ade 3 speedlite...tp satu pon aku xde time ni...hahah...tp boleh la pakai kan gmbr ni...aku pon amatur jek lagi...kekekeke

ececece....main cak cak plak ko ye shida...haha...dah dapat 100% dah abang nizam ko tu...wakakakak

kakaka....lagi dan lagi...aku tak penah puas nk wat mende camni...look cool rite?? klu aku ade speedlite time ni kan...background leh nmpk .....pengantin pon nmpk...tunggu la sape kawin pasni...aku demo kan skill aku ni...hahaha..murah2 je..xpayah bayar...kasi peluang je kat aku...hehe


alamak....awan beb awan...kepul tu...hahaha...time ni CPL aku baru beberapa jam...panas lagi...tripod pon baru...pergh...tp skang dah lame la...kekekeke...toyol mesti tegor bab gmbr ni tak simetri...hehe...terlupe plak nk kasi lurus...no PP biase la..



hoi...nk g mane tu??? org nk amik gmbr korang...blah plak...hahaha...ape2 je la kan...

heeee...aku tatau nk describe ape...ekekekekeke

hurm....nizam gagal memandang kamera....yaperda....woi woi...pandang sini la....

kemas pegangan tangan tu....bro..kekal kan sampai tua tau...muke tu dah kedut2 pon stil pegang tgn shida tu lagi tau....itu yang pempuan nk dari laki yang gentleman ,macho cam kite...hakhakhak

aku nk wide lens.....aku nk wide lens!!!! 10-22mm datang la....tolong laaa......dapat fisheye pon cun sgt dah ni....alahaiiii....

hurm....aku kurang puas ati ngn lighting gmbr ni....ye la...internal flash jek kan....huhuhuhu

no komen! haha...bot tu aku suke....


so korang bleh la komen ye...hehehe...suke ke tak suke ke??? lagi satu..sila lah send url blog ni kat kawan2 korang yang lain...ish ish...klu la satu mesia leh bagi komen kan best...hahahaha..nk aku amik kan gmbr kawin korang??? bleh...btau je bile...harge??? ntah...aku tak tau pasal rege ni...kite duk atas table...kite crite...baru best deal camtu kan???? tak mahal...yang pasti murah...hahaha

sume gmbr2 diatas aku HANYA menggunakan kitlens + Canon 400D....itu aje.....

Monday, March 23, 2009

.:5800 XpressMusic:.

hehehe...jom kite review LIVE!!!! klu korang ade plan nk beli tepon ni kan....jom...meh aku btau sikit pe yang best n pe yang tak best....dah lame aku nk upgrade hand gadget aku dari handphone ke SMARTPHONE kan....so agak lame gak la kumpul sen...sebab nk cari yang cool n memenuhi citarasa kan....list teratas iPhone dari apple tu...tp aku rase aku ni blom sampai tahap tu nk pakai la sebab rege nye RM2.6k...hurm...tu duit cat kete tu..ahaha...sony ericsson, LG, motorola are totally out!! klu samsung ade Omnia....tu pon mahal...Omnia ni nk lawan iPhone...so...both mahal but very gooodddd phone or smartphone...so aku kembali ke NOKIA....so nokia sgt bnyk kuar phone k....setiap kali kuar phone mmg aku sakit ati ngn nokia ni....tambah features...buang features yang mmg dah ade...dem!!! tp takpe...skang ni aku memerlukan satu phone yang best, cool, smart, multifunction, n menunjukkan diri aku tru phone yang aku pakai jek....dalam masa nk pilih2 nokia ni...aku teringt...HTC....hanya satu model HTC je yang aku terpikat...HTC Diamond....same gak alasannye nape aku tak beli ni...mahal!! haha..nape la phone cool2 mahal ek??? tp takpe aku meneruskan pencarian dalam ongkos aku...hurmmm mengikut penceritaan nye...hati aku mmg dah sgt tertarik ngn Nokia E71...sebab klu nokia E71 milik kepunyaan Shamsul Qamar....sangat la bnyk erti nye pada aku la kan...klu E71 baru aku takde erti sgt...hanye phone baru je la..E71 pada aku mmg mantap...solid beb body casing die...besi lagi..corporate look...easy to use with qwerty keypad tu...cool...aku dah try...WLAN die pon ok...laju...camera 3.2 megapix...3.5g supported...so videocall dibenarkan..hehe..bentuk mmg class gile...so...E71 termasuk dlm list aku aritu...mmg cukup modal nk ngambik mende ni...E63 totally OUT!!! so aku search lagi tepon yang leh beat e71...so dlm search2 phone aku teringt NOKIA ade released satu touch screen S60 3rd generation nye phone...so...name die Nokia 5800 XpressMusic....heheh...aku jatuh cinta pada phone ni...sebab??? ok la satu sebab...skrin atau display nye besar...pastu leh wat fullframe wallpaper...wahh...besar la gambau sayang aku tu k wallpaper...hehe...ade features top four...bermakne 4 org yang selalu korang nk bergayut berhentak sume la...sound???? nk challenge ngn phone lain??? jgn brani sgt kate phone lain speaker die lagi best...this phone the best speaker ever la yang dah released....gile kentang kuat...stereo...klu cucuk headphone or speaker...complete..!!!! dam gud!! GPS ade...3.5G supported...video call available..phone ni leh tilt2...klu korang tilt kan phone ni ke kiri...jadi lebor la skrin nye...3.2MP gak cameranye tp Carl Zeiss LENS la...aku tak kesah pon...tp yang aku kesah...video die la...camera depan blakang leh gune wat video...BES!! dan lagi satu...speed frame die 30fps...laju tak?? haa...lagi satu...flash die...ade 2 LED banding ngn lain ade satu jek...hurm...so sayang aku pon dah ade E71 kan(nnt aku soh die review phone tu plak...die bz skang)...so ape la salah nye aku amik 5800 XpressMusic ni...so kitorang berdua pakai the latest best Nokia phone la...pasni klu kuar e75 kompom la tu yang best kan...look alike HTC TyTn...hehe...lagi satu...phone 5800 ni iPhone look alike...hahaha...kecik sket je...tp features lebih bnyk....yeay!! lets kick apple ass...hahahah tp iMac tetap menjadi pujaan aku...hahahah tu dah lain category kan....so mari kite tgk gmbr2 plak....




ha...lebih kurang camni la kotak nye...aku terpakse beli original set la phone canggih2 camni...sebab rase selamat sket nk pakai...heheh...worth it ok...buy original!



ok ni la bentuk phone nye...serupe aku punye la...kaler merah...ade stylus...n nokia ade bg satu stylus spare dlm kotak tu...tebal sket la...takde masalah pada aku...wallet pon tebal..tp pas beli ni trus jadi nipis...dem!! hahahaha cool tak design?? pada aku biase jek...hahaha




ni kaler baru ni...hitam kelabu....cool gak kan...kaler yang sememang nye ade class....HITAM!



blue.....lawa tak pick gitar tu??? cun kan...special datang sekali dalam box tu...stand tu pon dapat skalu...ni model yang kaler biru...biru ni cam sweet2 gitu...



haaa....yang ni la...baru garang...tp aku keciwa sket la...sebab dlm kotak tu strap tu kaler kelabu plak pemetik gitar tu...tp small matter la kan...layan aje..asal RARE...





yang atas tu org tgh pegang...xpakai casing...cam cool kan klu tak pakai casing ke housing ke ape ke...tp...ish...tuk tidak ingin menyakitkan mata nnt...sila la pakai..kot kot calar kang..dah sakit mata nk tgk phone tu...hahaha...gmbr bawah tu plak...nokia yang tetibe sangat relax takletak simbol pape...sim card ke memory card ke...plain jek...yeah...no rules....



last but not least.....hahahahahahahahaha

Friday, March 20, 2009

.:whats NEW??:.




apen kes sume logo diatas???? hahahahahaha.....tunggu je lah ye.....

Wednesday, March 18, 2009

.:the legend:.


the legend....haa....bukan moto yamaha lagenda ye...wakakaka...korang rase kan ape kene mengena aku ngn legend??? ha....aku nk ingtkan ini bukan john legend...kakaka....tp aku tercreative sebelum tdo mlm td...so aku shre ngn korang k...hehehe...so ape kate korang??? sape yang paham masuk die??? am i a legend??? hurm........so lets think with me...dun think for me...pergh macam ayat paklah..."bekerja dengan saya dan bukan bekerja untuk saya"
hahahahahha

Tuesday, March 17, 2009

.:BILA SUDAH DIGENGGAM:.

hurm...camne aku nk mula kan ni ??? aritu aku p btn...hurm...ok la..nape tajuk kt atas tu??? haa....dalam bosan2 dengar ceramah...hati tak tenteram dgr ceramah sebab macam2 ade dlm pale otak...pastu ceramah plak berkisarkan kelemahan bangsa sendiri...so...aku cam emo...aku sempat wat satu catatan yang mmg lahir dari hati aku sendiri...xcilok mane2 tau...original...tu la tajuk die cam kat tajuk atas tu...meh aku kongsikan ngn korang...

Bila sudah digenggam, makin mudah dilupakan,
Bila belum digenggam, perit untuk dilupakan,

Bila sudah digenggam, makin mudah untuk melukai,
Bila belum digenggam, semua luka cepat diubati,

Bila sudah digenggam, semua hal sudah mula jadi susah,
Bila belum digenggam, hal yang amat susah pun dimudahkan,

Bila sudah digenggam, hati sangat yakin ianya selamat dan dibiarkan,
Bila belum digenggam, hati dan perlakuan menjaganya dengan selamat,

Bila sudah digenggam, semua hal sudah boleh ditangguhkan,
Bila belum digenggam, tiada masa untuk apa-apa penangguhan,

Bila sudah digenggam, kita sudah mula menjadi nombor 2, 3 dan seterusnya dan mungkin dilupakan,
Bila belum digenggam, kita sentiasa diutamakan,

Bila sudah digenggam, kita lupa untuk menjaga,
Bila belum digenggam, kita sangat menjaganya,

Tetapi ingatlah sekiranya yang digenggam itu terlepas,
Peritnya tidak akan sama seperti melepaskan apa yang belum digenggam.

haa....klu korang nk tau...aku labelkan sajak la ek??? sajak ni aku perform mlm last aritu...tetibe plak kengkawan aku suke n soh jek aku p ckp kt depan org ramai tu kan...at least aku bangga gak ade org setuju ngn tulisan aku ni.....

.:CLS:.

what is CLS????
C = Creative
L = Lighting
S = System...
ye...Creative Lighting System....

CLS ni macam best la sebab klu sape yang lagi creative lagi rare la gmbr korang...yang penting skills n speedlite lagi klu lebih dari satu la...klu nk pakai satu nikon bleh...tp klu canon..kene la beli transmitter nye klu nk gune satu speedlite jek kan...haha...

aku gune satu speedlite gak aku nye...tp aku pinjam anish punye speedlite sekali so aku ade 2 la...tu yang aku semangat nk p try CLS ni...hahahaha...

ok bahan2 yang digunakan haritu ye...
-body 400D (milik persendirian)
-lens 24-105 f4 L (milik anish)
-speedlite 580EX (milik persendirian)
-speedlite 430EX (milik anish)
-dan model² bertauliah seperti ajlan, am, erman, wanzul dan tidak lupa juge anish...

cara2
-masukkan lens ke dalam body...bukan masukkan...kire pasangkan la...
-pastikan battery pada ke 2 2 speedlite secukup rase untuk shot 100 keping ke atas..
-pastikan model tidak segan jika ini berlaku dikhalayak ramai...
-skill photographer adalah terpenting...dan main photoG mlm tu ialah GoneJen9_Drift dan dibantu oleh encik anish dan encik ajlan...

baiklah...antara hasil nye akan saya tunjuk kan disini...


model pertama : erman bin ibrahim


model kedua : anish


model ketiga : nur muhammad ajlan @ hamzah

Wednesday, March 11, 2009

.:D E @ T H:.

Ever had one of them days you wish would a stayed home, run into a group of niggas getting they hate on, you walk by they get wrong you reply then shit get blown, way outta proportion way past discussion, just u against them, pick one then rush them, figure you get jump, yeah that next, they don’t wanna stop there now they busing now u gushing, ambulance rushing u to the hospital with a bad concussion, plus ya hit four times bullet hit ya spine paralyzed waist down now ya wheel chair bound, never mind that now u lucky to be alive, Just think it all started you, fussing with three guys, now you pride in the way but you pride is the way you could fuck around get shot die any day, niggas die every day all over bull shit dope money dice game ordinary hood shit, could this be bocause of hip hop music or did the ones with the good sense not use it, usually niggas don’t know what to do with their back against the wall so they just start shooting, for red or for blue or for blow I guess, from Bankhead up to you projects, no more stray, now i'm straight, now I get it now I take, time to think, before I make mistakes just for my family’s sake, that part of me left yesterday the heart of me is strong today, no regrets im blessed to say the old me dead and gone away.

Tuesday, March 10, 2009

.:SPeLL it !!:.

today...arini...aku rase aku terbace satu quote yang best n sangat bermakna la pada diri sendiri...so aku nk share ngn korang sume...


"WHEN I WAS A CHILD, I SPOKE AS A CHILD,
I UNDERSTOOD AS A CHILD, I THOUGHT AS A CHILD;
BUT WHEN I BECAME A MAN, I PUT CHILDISH THINGS AWAY"


i juz love this quote...GREAT!!!

Sunday, March 8, 2009

.:WRD 1114:.

hurm....WELCOME....hahaha...padahal dah nk dekat sebulan aku pakai moto ni...lepas aku jual kete aku tu...aku beli moto ni dari member berpangkat abg kepada aku...Encik Ismamuradi...hehehe...die bagi trus ngn nombor2 die sekali...klu korang terserampak ngn WPY14...pastu swift plete 1114 n pasni akan kuar WSQ14....ha...tu die la tu...hahaha....moto ni sume ckp cantik, nmpk garang la ape la...padahallllllllllllllllllllllllll.....hahaha...setakat ni yang potong moto ni 135LC jek la...moto lain tak penah lagik...ok la tu kan...so aku berpuas hati la ngn moto ni walaupon ramai ckp xbest kan...tp aku dah suke...p aku kisah....yang penting aku ade sikit soul abg2 aku tu....hahahahaha.....thanks tun....tp klu moto ni kt isma kan..bersih jek...klu kt aku...alahai sian moto ni...xberbasuh...susah la...klu ade umah cam isma tu kan best....amiiin...hehehe

.:dark SIDE:.

selepas lame aku tidak melampirkan gmbr awan kan...hehehe...kini tiba lah masanya tuk aku kembali....lebih jahat lebih seram....wakakakakaka....cam chiii jek kan...so...tinggal xde puting beliung je lagi klu ade...pergh...aku leh lawan gmbr yang aku penah attached aritu....amacam??? ok tak camne??? pilah nk ujan ni...tu yang jadi camni...heheeheheh

Friday, March 6, 2009

.:KERABU KAKI AYAM:.

ni pinggan pertama hidangan.....

ni pinggan kedua telah dihidangkan......

dan ini....telah dilahap oleh member wa....pergh...klu ayam dapat tengok ni kompom die da larik awal2....hahahahah


hehe...lepas je dapat speedlite semalam...jebatt si penderhaka sahabat buddy kawan rakan aku...call...eh..msg dulu..."jeng lu mane? wa ny tiket kul 12.30mlm" wa reply..."ok..papehal wa call lu"...die pastas mereply "ah..takde papehal..jom kaki ayam"....itu lah kitorang...dan wa pasti seorang lagi pasti ade...mr.cooper...so..kitorang ni geng libra...hahaha...sengal gak la...selamber ah...so aiman or jebat or fahizam sabri amik aku kt umah...semangat ko bawak sebeg camera tu...wakakaka...selamber selamber...naik kete kan...uwaaa...dah lame x naik kete perdana tebo...semalam naik...best best...hahahaha...so..dah sampai...aku malu la plak nk kuar kan camera aku memula...takut org ckp aku nk nunjuk2 brg baru plak...tp aiman tego..."jeng mane camera?? kate nk amik gmbr??" hahaha...wa pon trus amik beg wa....lan tego..perghh...(sambil mulut tu ketap lame sket) hahaha...flash baruuuu....wa jawab alhamdulilah jek...ehehehe

so sape yang tak kenal kerabu kaki ayam yang kitorang selalu sgt membelasah tu...ha ni la die....ngehngeh...best gak wooo.....



ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP