Monday, January 25, 2010

.:saya suke kuning ini:.

KUNING....sinonim dgn kaler raje2 kan? tapi kuning jugak masuk dlm warna kegemaran saya... dan baru2 ni NIKE...keluarkan pulak kasut bola NIKE VAPOR SUPERFLY...fuhhh...saya amat truja~~!

ade sape2 nk taja aku kasut jenis dibawah ini? amat sesuai kaler ni tuk org Negeri Sembilan seperti aku...haha~~

Thursday, January 21, 2010

.:intro:.

Wednesday, January 13, 2010

.:Semalam:.

hehe...trase nk tulis sket pasal life aku...asik pasal keje amik gambar je kan..sekali sekala kene la relax...

so..aku pilih care aku..relax tempat yang tak ramai org lepak...sorang²...ooopps...aku bukan la loser sgt sebab lepak sorang...cume aku suke sorang klu xde sape nk lepak ngn aku...awek?? die keje kt johor...so jauh...klu dekat mmg xde la sorang²...

semalam lepas amik phone member opis aku...zam...kt pj..die amik E71 kt member aku gak...Fendy...so kawan tolong kawan kepada kawan...ha...kan elok camtu...networking maju ooo camni klu melayu tolong melayu...

sket cte pasal zam dan E71...die suke sgt sampai die cium phone baru tu..hehe..mmg lame die admire kt phone tu..heheh..so aku pon suke la dapat tolong kawan aku memiliki phone impian die...hehehe...


gambar diatas adalah snap pertama E71 Zam...driver die yang bawak die ke PJ...jmp atuk...hahah...benti tepi jalan sesuke ati pastu wat sesi jual beli kat tepi jalan tu jugek..hahaha kitorang mmg jenis suke hati..haha

ok la..pastu sampai opis...aku solat asar...siap2kan keje sket sebab aku kuar awal nk amik phone dak Zam ni...takpe aku balik lambat sket ganti minit yang kuar tu...hehehe...so...phone aku kene BARRED time ni..so Maxis telah membebankan badan aku soh pegi Alamanda sbb nk bukak kan line ni balik...haish...laju tol bill kami...Maxis korang tipu ke ape ni????

so...sebab g awal kan...aku lepak kedai maxis tu lame sket...tanye2 pasal iPhone 3Gs...ehehe..saje tanye..kot kot mampu...tapi interest aku tak berape ke situ...haha..sebab plan 2010 aku lain sket...

so aku mencari satu tempat nk lepak minam...aku xmo makan sebab jap lagi aku nk main futsal friendly ng JPA...heheh...so kene la jage perut n stamina sket...
so aku pilih tempat yang ade kt ujung tu sebelah Starbucks...ape name tah kedai die...tapi jual donut jek..hahaha kedai EPAL BESAR....hahahah

sambil melayan lagu DEWA19 ngn iPod aku...aku order air panas cokolat cookie...hehehe...SMART!!


ha ni la suasana tempat minam aku...sorang² beb....layan tgk org...org tgk aku pelik..hahaha..kt kedai tu aku je sorang yang lepak kt krusi2 dorang tu..sebab org beli donut sume tapau jek kan..
hahaha..

so bertemankan iPod yang menyerikan idup aku dgn dendangan hebat lagu Nobody oleh WG...
ape itu WG???
WG bersamaan dengan WonderGirls...hahaha...gile lah aku...pastu layan ke$ha plak....hahaha..

donut tu adalah FREE klu korang beli air kt EPAL BESAR...so mmg layan...best..aku mmg sangat suke gila donut kosong...best mantap!!!


aaa...aku suke GILEEEEE design mug ni..mane nk dapat...klu aku jmp ni trus sambar ni...smart gile design die...argh..rase nk curi je semalam...



ha....ni la pemandangan aku semalam...simple...aku nk cadang kan la...korang letak la magazine ke kt kedai korang...klu ade org jenis cam aku nk lepak...kompom memerlukan magazine tau...hish...bukan susah pon...mag NG bukan mahal sgt pon...NG bukan NarrowGurls ke NakedGirls ke OK....NG ialah National Geographic...haha




ha...ni la tuan punye badan..
hehehe...muke letih...layan bosan sebenar nye..tapi leh senyum lagi...kekeke...
so aku lepak dalam sejam kt situ sorang2....sampai mase aku g main futsal...
make my life healthier...hehehe...

ok da abisssss.... bye....salam...

Tuesday, January 12, 2010

.:my Art:.

Image Hosted by ImageShack.us
By bojeng at 2010-01-11

Image Hosted by ImageShack.us
By bojeng at 2010-01-11


aku tau sume org leh wat camni....tp stil korang leh drop wat ever komen bout this two pics....nk cover album for my fren....sunkist love it very much!!!

.:Full Design Custom Album Aliff:.

front page nye camni la macam yang aku penah tunjuk tu ari kan...

page 1 - aku datang trus camni dak ni...tembak trus...moments ni sekali je dak ni lalu dlm idup die...so aku jadi history maker die..haha

dah siap pakai baju...bapak die dukung trus lelap...hahaha..setendet la kan..hehehe

ni majlis berzanji nye...klu kt kmpg aku pgl kenduri berondoi..ahhaha..

kekeke..aku suke dak ni time ni...relax...macho je time rambut nk kene tetas...smart la aliff!!

what ever aku wat...the most effect yang aku akan apply ialah BnW...sangat smart pada aku klu gambar dlm BnW....stim je mate tgk...wahahahah

di sekitar majlis tetas2 rambut beliau..hahah..tak ngs...

ni family plak yang meleraikan rambut si dak aliff ni...jgn nakal ye...plz plz plz...hahaha

antara gelagat si comel...aku mmg tak dapat la soh die posing kan...but aku ready jek klu2 die wat aksi hebat..hahah

ha...atuk die ke atuk sedara die ke yang menebas rambut beliau...licin...

the family....happy!

hehehe...the most effect...sampai glow gambar ni...gile kentang lah...but glad to myself la..mampu menghasilkan kerja2 amal tuk anak2 kecil ni...this is my first job on this...sila la komen...aku leh top up level hasil kerja aku...



OK LAH...LEPAS KORANG TGK SUME NI...MACAM BIASE LA KAN...KLU BEKENAN...KLU ADE ORG TANYE CAMNI
"eh..ko tau tak kt mane aku nk cari photografer nk kawin ni @ tuk anak aku nye bday ni @ pape je la..."


KORANG DILARANG JAWAB TAK TAU!!! SEBAB JAWAPAN NYE ADE..
KORANG JAWAB CAMNI...
"ooo...tadehal la...kawan aku ade wat mende2 ni...ko g call die ...nah no phone die 0129148014...name die bojeng klu nk name hensem die..erman..."
PASTIKAN JAWAPAN ANDA SPT DIATAS OK???

hehehe....bye

.:kesibukan:.

hehe...macam bagus je tajuk kan..

sori la...bukan takmo update...tp tgh kejap mase...hehehe...
ok..sat lagi aku bagi best nye update...first reveal custom aku...hehehe...

biase lah tahun ni kan aku berazam lebih sket...
nk cari sen lebih nk amik ikt anak orang yang mmg aku sayang tu....
*hint*

insyaAllah klu korang sume reader aku selalu doakan kejayaan sesama umat...kompom la dalam tahun ni ikatan kitorang bertukar title....amiiinnn (mari ramai2 sebut amiin ni)...

hamba hanye merancang dan tak penah putus usaha sejak 1.1.2010...
DIE yang tentukan...dan harapan mmg ape yang d rancang jalan seperti biase....

so...kepada sesape reader aku yang ade kawan2 ke korang ke nk kawin..leh la usha service photgrphy aku...lepas ni aku ade surprise tuk next customer aku...aku gerenti PUAS HATI!!! tak tipu....

k geng salam...

Wednesday, January 6, 2010

.:New JOB for New YEAR:.



hehehe....at last kan aku dapat gak job luar bidang perkahwinan...
so...kesimpulan nye...ok la...tak bnyk tekanan...kurang penat...still hensem ketika mengambil gambar..hahaha...

so customer ni sgt syg anak nye..heheh sape plak tak sayang anak kan???
so die mintak custom album 10' x 12' so..inilah cover page die...
simple ringkas...so aku rase zaman skang ni mmg main simple2 but nice kan..
hehehe
so...ade komen???

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP