Friday, October 31, 2008

Trying to Edit in new mood...

ntah ok ke tak aku xtau...tp aku try la..kire aku rase ramai dah wat..tp aku tak penah wat editing style camni...trase nk wat...test hasil kerja aku dalam lebih kurang 30minit..ok ke camni wahai pembace blog aku???

Tuesday, October 28, 2008

CUBA untuk setia~~~!

Cuba kau dengar... cuba untuk menjadi pendengar
Cuba kau cuba... masih mencuba
Diam bila ku cuba tuk berbicara dengan kamu... memberi perhatian ketika mendengar

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa

Siapa sebenarnya aku padamu... ketika ini kau akan terfikir siapa diri ini sebanar nya
Mungkin sama dengan teman lain.. mungkin perasaan nye terhadap diri ni same dgn teman yang lain
Yang bisa kau buat begitu... die akan membuat seperti kita ini istimewa tp sebalik nya

Dan bila tiada lagi teman bermain... ketika pujaan nya hilang, kebosanan timbul
Kau pulang tuk dapatkan aku... tiba masa untuk die mencari diri ini kembali semata tuk kepentingan diri
Itulah aku padamu... itu la sebenarnya diri ini pada diri nya

Cuba kau lihat
Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihatmu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk menyatakan rasa sakit
Dalam diri

Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu... masih setia menunggu walaupon sudah tahu apa kesudahan nye
Agar senang kau merasa

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku…padamu

Maafkan kerana aku tak pernah
Terlintas tuk menulis pada mu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar..
Untuk kau melihat ke mataku

*maaf segala ketelanjuran yang telak diri ini laku kan...bukan untuk disengajakan tetapi diri ini tidak membenarkan diri kamu pergi ke pujaan kamu..tapi apakan daya diri ini hanya mampu menjadi pendengar, pelihat pada diri kamu ketika ketiadaan pujaan kamu...

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu

**motif entry kali ni bukan la nk tunjuk kan aku fanatik faizal tahir..tp mmg aku suke lagu ni..dan pada masa yang sama aku secara beraliran trus dgn member aku tu trase kesedihan yang telah die trase pada saat ini...wa harap lu bace ape yang wa post ni...lu pikir balik...xde makne nk sedih kalau dah jadi camni...frust tetap frust..tu sbb aku pakai intercooler trust...sbb takut frust...haha...wa harap geng wa tu akan jumpa seseorang dlm mase terdekat ni yang boleh menjadi kan kekecewaan nye itu bukan lah yang paling teruk...bro....cool...bunge bukan sekuntum...bunge yang terlepas mmg indah tapi ko mesti pegang...kumbang tak pernah nak hinggap kat bunge yang busuk...DIE amat adil dalam hal ni...hehehe...cheers bro...mgu ni turun KL la...kite horey2....jom jom...

anTAranYa....

ni la antara gmbr yang aku amik tuk first try aku...ntah la..ok ke KO...aku tak tau...

Monday, October 27, 2008

mY firsT WedDing~~~

wallaaa~~~...penat ghupenye amik wedding ni....wekeke..tp fir my first task its nice to expose myself to this new part time job...wekeke...bnyk penghalang...mostly faktor manusia tu mmg pelbagai ragaam kan...so..mmg susah nk puas kan ati manusia kan...so kat sini la PR tu penting...wakakak...2hari gak..first nikah kat dlm masjid malam...wa..nasib baik ade f1.8....x la trase sgt xde speedlite tu...huhu...next day dalm dewan...memule takut gak kot kot dewan tu gelap..but alhamdulilah...dewan tu terang gak but must use ISO yg tgi sket la..hahaha..so..klu ade noise mintak maaf la..hehehe...dah mmg camtu nasib badan 400D ni...tgu la ade duit mau angkat 5D plak..hahaha...b4 tu 70-200 prime mesti ade dulu baru pikir body...wakaka...member aku belajar pon gune 20D tau..haha...so aku terpakse gak mintak tolong ngn kawan aku yang name nye "bilik terang" a.k.a "LightRoom"...waakkaak...so..customer xde la bising gmbr gelap ke ape ke..so pasni aku akan kembali ke nature dan landscape...tun toyol...tunggu..hasil terbaru dari jenglot plak...hahaha....toyol kan same je kaum ngn jenglot..tp xbotak jek...hahaha

Wednesday, October 22, 2008

the street..

streeeetttt......

dunno wat kind of mood there...but for me after being disappointed coz of the bridge...i juz look around n find sumthing that can make me feel comfortable...ya...i found the this street...dun have people hang around there..nice view...suasana mendung...nk ujan lagi time ni..but after i try to view it deeply..wah...it there...sumthing there...i know the banner kaco my pic but wat can i do...tembak je la...i dunno wat u can see in this view..but for me..hurmmm...i like it....sunyi sepi...tenteram..xde org nk kaco aku...hahaha...ade komen ke??? silekan..hehehe

The Darkside BUT HOLY PLACE!!!!!

Masjid Putra @ Putrajaya @ 21st October 2008

dun hav any word to describe it..juz attached here...waiting for comment...hahaa

Jambatan Suram :(

PUTRAJAYA,JAMBATAN&ISTANA

sedih aku bile tgk gambar ni...kire macam "mengharap mentari di petang hari tetapi suram sepi yang mendatang"...wakaka...ntah pape plak peribahasa aku tuh...ntah la..gelap ni sbb mmg nk ujan...dah renyai dah..tp gagah kan gak nk amik mood Putrajaya Suram...dgn jujur nye aku edit sket pic ni supaya ade kaler yang naik dan bleh la nk view....im juz trying my best on landscape...wat ur comment bout this dull pic??? huhuhu

Tuesday, October 21, 2008

Weds.PG

WEDDING PHOTOGRAPHER???


hurm....maybe one day la kot....skang ni tgh gilap bakat jek dulu..hehe...ntah ade bakat ke tidak korang si pembaca blog la menentukan dgn mengundi dgn cara menaip..Ya atau Tidak ke 012.914.8014 setiap undian anda adalah muktamad...hahaha...

Minum Petang

lalala...petang semalam ni having minum petang @ petronas ampang kot...ntah la..tp petronas ni ade mcD 24hrs la...tp we choose to get hot drink n jus...but air tembikai patut nye manis...tp yang ni masam plak...dem...yaperda..nk meniage ke nk ape??? huhu...tp xpe..yang berbokeh d tengah tu roti bakar...hurm...nyumnyum...best...pastu ari ade air hot horlicks...pergh...mmg selera petang btol la...aku masih lagi belaja compo n color. tu pasal gmbr ade senget...ade kaler xcantik...so klu my blog reader ni fully loaded with knowledge of compo n color...share it wif me ya....cheers...tu cawan tu mmg ade tulis bojeng..hahaha

the present...



lowerpro flipside 300 + guesswatch.com
heheheh...thankz again...muuuahhhh

ThaNkZZzz!!!!

the story start from 18th october 2008....
wat a day today...huhu punye la bersungguh aku spend my nite...tp gado plak yang aku dapat...aku mmg bengang la...tp ade plak support tak benti masuk dlm hp aku...huhuh..
midnite around 12.02am..dah jd 19th october kan...so...ade la 2 3 kerat msg masuk wish aku "happy birthday"...so thank to you all...but that nite not so my nite la...
ok esoknye la...siang tu heavy ngn parents..pastu open house umah member kat selayang...so aku pon relax jek la..tp lepas g umah ayin..gurlfren aku ni ajak la g "jmp kawan" katenye la...alamak...aku dah agak pelik nape nk jmp kawan leh main msg²..selalu call xbenti²...hahah dah die soh masuk satu bangunan tu..aku pon pelik..parking siap kene bayar tu...tp die yang bayarkan..xkesah la..heheh pastu naik tingkat atas sekali...tingkat 23..mak oi jatuh mati ni..haha...sekali dah sampai destinasi..pintu tu ade tulis "LUNA"..wat Luna Bar??? member nk amik barang kat situ??? pelik..pelik...kekeke...tp takpe..kesabaran aku masih membatasi kemarahan..hahaha..pastu dah duduk²..ade plak datang pizza n chicken wing..eh..sape plak order ni??? member xsampai lagi...pelik lagi aku...pastu aku pon menikmati KL dari atas bumbung..lawo gak tp keciwa la hujan time tu..kabus...klu x mesti aku dah tembak KL..haha....aku dah bingung dah..tetibe..ade la plak waitress n waiter ni datang bawak cake n satu lilin di nyalakan..alamak..huhu..surprise tuk aku rupe nye...alahai...malu..best..terharu..suke..sume ade...sume ni gufren aku la bikin ini gempak..alahai..pastu barang yang digembar gemburkan nk kasi member die tu..present aku...huhu..pastu mule la aku speechless..hahaha..tp great memory of mine..tp xde gmbr sebab mmg nasib fotographer camtu ..gmbr sendiri takde..hahah...thank..trima kasih...syukran...toce...

Friday, October 17, 2008

KiD ShoE


cube teka brape umo dak kecik ni????
dan satu lagi cube teka ape brand kasut die???
really nice kid shoe but must be PRICEY....kekeke...cute dak ni..pandai posing plak tu....kekek i put this image captured coz of her shoe...PINK KOLOR...sinonym too many GURLS...

White VS Silver



here..the first image was MacBook...n the second one is MacBook Pro....hadoi...wat the mess...
u know wat make me think twice before me buy a MacBook rather than MB Pro???
one n only reason is the "Pro" word there....damn!!!
it all about the GT....huhuhu...pricey but GREAT!!! huhu...camne nk cari lagi 3k ni nk amik Pro nye...huhu.."be patience" ni la komen2 yang aku akan dapat...hahaha
but guys it really save ur time in Adobe works...Photoshop CS3...Adobe Lightroom...hadoi...laju nye la...klu kt MacBook...beza nye ni...klu pakai Window..10 process of Photoshop CS3 take about 1min30sec...MacBook Pro juz only 30sec.....haha...gilos....but wish me to have it one..bye..

Wednesday, October 15, 2008

penat...


fuh...setelah penat 2 3 hari ni mengerjakan laman web KSN ni...dapat gak aku bernafas dlm blog ni...gile..asik kene marah jek..ade je yang tak kene...but takpe la...i learn sumthing la kan...thank to my officemate yang sgt bnyk tolong aku...Azhar Osman...alhamdulilah..siap gak walaupon tak cantik mane sbb ade guideline government yang MMG BEST...hahaha aku pon xtau...ikut je la..org kate makan gaji la...takpe...aku harap hidup aku tak sepenuhnye makan gaji ngn kerajaan...i have my OWN dream that can drive me all over the world one fine day....i hope it come true...amiin...doakan aku ye sume...amiin...so kembali la aku untuk mengedit gmbr bermule esok...yeehaaa...wishlist nk dekat dapat..MacBook....harap xde aral nk memiliki mu MacBook....

Tuesday, October 14, 2008

My Family

wah....dah masuk barape punye raye...baru la aku ade mase edit sikit² gmbr raye aritu...fuh...ni la my family...jemput la dtg umah nnt kt Kuala Pilah 26.10.2008...ade makan² sempena raye...hehehe

Monday, October 13, 2008

Red Water...

here....sape tak kenal air ni..hwahwa...xleh dipisahkan dgn kenduri kendara kat Malaysia ni...hehe...macam best gmbr ni sbb aku rase la kan...merah air tu hidup mcm nk bagi tau only sirap was red....aku suke...aku suke..heheh..

Daddy COOL!!~~!!

here....tun isma...well...i juz live this picture...i juz luv kids...now..my fren hold his son...n i know it sumthing behind this picture can tell you sumthing base on adam's eye...n how tun isma look at his son...it can tell u how the look at his future..with his successfull daddy cool...heheh...


here...i juz tambah perisa la..hahha...macam biase...tgn gatal...otak ruam...so memacam la nk wat kan..

Palace Of Justice


is it nice ???? klu ya ckp ya klu tak ckp tak...
hantar ke 012.914.8014

weekEND yanG menGeyanGkan...

fuhh...wat a weekend!! im satisfied with my weekend...hahaha...really satisfied...wekeke..first...WAYNE ROONEY back on scoring...wahaha..n the second thing..OPEN HOUSE....haha...fill my stomach with all the dish...wahaha..best best...start by Friday...walaupon friday tu mcm kurang best sbb ade hal sket....tiba nye sabtu...wah...pepagi bangun tido...juz think bout wat i must wear to my best fren open house...mm...i juz bought White Shirt, Green Tee n Hard Rock TOKYE tee....i know she so damn terpengaruh ngn JAPANESE ni...wakaka..xkesah la..asal kan aku g umah org pakai yang baik²...heheh, aku memulakan perjalanan...pergh...jem nk mampos...WTF...jalan macam semut...nasib baik tak pakai Ferarri...klu pakai Ferarri pon bukan ade lane khas tuk speeding kan..haha..pastu di tambah plak ngn hujan lebat berserta kilat sabung menyabung...pelamak...seram aku...tp aku gagahkan diri..haha..arrived tak pikir ape dah..makan je..haha...makan nasi..cheese cake..choc cake..walawei...nyum..nyum...after dat..my fren juz call..die ade kat PUTRAjaya..nk shot..so aku pon trus ke sane...psstt...tun...tunggu BULB version from me...keke..pastu..trus g umah Cik ke Puan ek Arfah Hanum ni?? hehe...g amik die...nonton movie bodoh malam tu...DISASTER MOVIE...i hate this movie...jgn tgk cte bodoh..truly bodoh...wakakaka..pastu blk...SUNDAY...wah...makan lagi..today..MAT,KALAP,TUN ISMA...jemput dtg umah...ape lagi...pegi je reramai..best beraye reramai ni...hehe...TUN so proud with his D90...vernoz sgt la terpengaruh ngn d90 TUN..haha..i juz relax in one corner hold my pity 400D...i still believe my GEAR was GREAT..hahah..btol tak tun...hidup CANON!!!..haha tp rugi la plak tak dapat amik special pose from Cik Puan aku pakai Kebaya...ala....rugiss...xpe..next time k...so mesti korang nk tgk gmbr kan??? adeeeeeee....dun worry...juz gimme a bit of minutes nk taruk watermark...keke..baru la korang tau sape photografer nye kan...DONE...wait for my snap...
flickr.com/photos/bojeng

Friday, October 10, 2008

Lagenda Mengejar Jingga

ntah la...dah lame sebenarnye jeles ngn org amik sunset ni....time aku blk keje semalam dlm kul 620pm..tetibe je aku nengok..sebelah kiri kaler biru...sebelah kanan kaler oren...tanpa memikirkan ape org kate kat aku...aku trus benti kat tempat yang selamat..dan memasang 18-55mm ku dan terus menembak ke langit...ini lah die...SUBHANALLAH.....(pssstt...klu la ade aksesori COKIN kan best..lagi menyerlah la gmbr ni..tnx tu TUN becoz of u i take all the challanges being NATURE n LANDSCAPE photographer)

Thursday, October 9, 2008

Otak² in malay..brain-brain in english..

wekekek...otak-otak juz malaysian named it...but if direct translate tu english..it must be call "brain-brain"...wekekeke...but i having this food @ suzi last nite...mm..delicious...nyum-nyum...

Tuesday, October 7, 2008

??????

hadoiii...ade jugak org camni skang ni...aku nk share cite ngn korang...semalam 6.10.08 dalam pukul 735pm...bertempat di pintu keluar parking Sungei Wang...keluar lah aku dari pintu tu...nk melintas...wajib la tgk jln n tgk org kan??? so its normal..so aku pon tgk la satu kapel ni..aku pandang macam biase jek...awek mamat tu takde la lawa maneee...pastu aku pandang plak laki nye...kire kite melayu..so aku lemparkan senyuman..so itu lah budi bahasa org cakap...tp..aku tak tau la mamat ni idup zaman jahil sebelum hijrah mane tah...tetibe tak puas hati plak...dgn gerakan mulut yang mmg aku dpat baca "pahal pandang²!!"...wah..hebat mamat ni...aku pandang artis macam nk makan pon artis tu tak marah...dan sejurus sebijik van melintas aku ternampak die berhenti..aku ingt die kenal aku...so aku senyum jek la...tp..apakan daya masih ade org jahil seperti beliau...tetibe aku kene hentak kat bahu aku..mamat tu jerit la "ko pahal pandang²??!!" aku menjadi blur..sakit gak..tp aku tak melawan..biar org ckp aku penakut..tp aku masih punye otak yang waras...alhamdulilah..sekali lagi cube menyerang aku..sekali aku takkan nk serah bulat² badan aku kan..aku tahan la...secare tak sengaje jugak la jam die putus...wekeke..tp tgn aku luke sikit la..die nk pukul lagi tu...aduh..penat aku menepis serangan² dari mamat gile ni...aku mmg blur..tak paham ape berlaku..pastu aku trus la call kengkawan..sbb nk tenang kan hati...tp die siap sound aku..."pahal ko??!! nk cari aku pasni???" hehe...die ingt die sorang kuat nk hentak org..haha..wat pe susah² hentak org..tgn pon sakit..hati pon sakit..tp die tak brani..aku tau..klu die brani mesti die tgu aku call kaum..die tak tau aku pon ramai kaum..setakat "baju" kecik nk belagak besar...aku nasihat kan korang pembace blog aku ni..klu jmp mamat yang berperangai macam ni..jgn lawan..but put a smile on him..physco..wekeke..terang²an dlm ni..aku takkan maafkan mamat ni sampai die datang blk cari aku minta maaf walaupon hanye dgn senyuman..aku tau Nabi Muhammad pon maafkan umat kan..tp dgn org macam ni...aku takkan sesekali akan memaafkan die..doa aku tuk mamat ni..hope one fine day time aku jalan² ngn teddy n L@N...aku jmp die...no more words..but only punch..but not from me...ahaks....fuh..panas ati tak ilang lagi ni...grrr......

Friday, October 3, 2008

Detik 1 Syawal 1429H

pergh...bace tajuk macam best jek kan...tp sebenarnye nk cerite pasal 4 org sahabat berkonvoi ke selatan jek...wekeke...seawal jam 10.45malam aku dah berada di stesen minyak SHELL sebelum tol Sg.Besi....tempat RV biase club aku...so time aku sampai L@N dah sampai bersama adik beradik nye...ni la shell nye....cantik lagi..sume baru...best gak lepak sini...dan sini la tempat L@N dan JEN9 tgu si aznil n ayin....jap jap ade gmbr 3 beradik ni...
ha ni la gambar adik beradik...wekekeke...dlm otak sume dah ade kt pagoh tu....sejurus kemdian..sampai la si aznil....pergh bukan main semangat...pakai songkok siap2...tp pakai suar pendek jek....nasib baik x bersamping trus....xpe2...bagi can..

siap bergaye macam tgh tgk anak bulan jek...mmg xsabar beraye btol mamat ni...dan aku nk ucapkan tahniah sbb aznil sudah berjaya idupkan roadtax time raye ni...wahahahah

ni la 3 kereta jahat yang tgh menunggu satu lagi kete putih suci yang ade hal sikit....tunggu punye tunggu...kitorang gerak dlm pukul 1150 mlm...alhamdulilah..sume berjalan lancar....hehe....

ikan makan kaki...

hehe...a day b4 syawal..aku blom blk kg lagi...merayau kt KL lagi...tgu jalan tenang..baru best nk henjut blk kampung...hehe...siang tu aku merayau la area Times Square...LowYatt...Imbi...dll...so bosan2 tgu awek memasing...aku merayau ngn L@N la sape lagi....tetibe jmp la kedai ni...


fish spa...hehe..maklum la tgh bosan kan...aku pon ngetest la spa ni..selalu spa "ciken" jek kan...hwahwa...best gak..aku pon tak paham ikan tu camne leh jd ubat plak...aku sajikan sikit gmbr ikan yang suke makan kaki...hahaha



korang bleh la try klu nk try ...best gak tu...hehe...geli2 gitu...tp ni geli2 baik munyeeee....lepas selesai ni aku pon beredar mengangkut tuan puteri aku....wekekeke...ok ok..sambung pasal raye plak jap lagi....chiow

Wednesday, October 1, 2008

01 Syawal 1429H

hehe...sume org suke...aku tau...nk cite sket...b4 aku upload gmbr raye famili2 aku..hehe..so..blk mlm raye..4 kereta..aku ngn L@N dah sampai dlm kul 11pm kt SHell sebelum tol Sg.Besi...so tgu la Aznil n Ayin...cukup korum dlm kul 1150pm...so berembat blk la..xsabar ni...hehe...dlm perjlnan dari sg.besi ke seremban hanye 2 kali pedal brake di tekan...syabas beteh...good konvoi...kelajuan 110-130...wekekeke...pastu aku masuk simpang dulu la...simpang senawang...pastu sampai pilah dlm kul 1.10...hehehe agak laju la...so...tunggu la aku update blog ni k...hehehe

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP