Wednesday, February 24, 2010

.:Proton dan Perodua dari Jepun:.

haha...mari lah lihat ape yang disedut sket demi sikit aritu...kejadian kt putrajaya ni...tapi xbest sgt pon...


WIVO

KELISA 6

KELISA 5

KELISA 4

KELISA 3

KELISA 2

KELISA 1

sekian...terima kasih...

Friday, February 19, 2010

semakin hari semakin....

tajuk wa arini mmg wa takde mood langsung nk menulis...tapi wa rase bosan sebab dah lame tak menulis dalam blog wa ni...asik letak gambar...tp xde komen pon...huh!!

jadi wa pon ade rase nk lepaskan sesuatu ni...bukan aku nk terkentut pon...tapi aku rase kurang...

kurang ape??? ahh...sume pon tau, manusia mane penah rase cukup...betol tak???

so klu korang rase tak cukup ape korang nak? so wa nk la ape yang wa nak...tak kire la wa nak ape...tapi wa mesti dapatkan...bukan susah sgt pon...ade usaha dapat la ape yang aku nak tu...korang pon lebih kurang camtu je la...tp klu lu org relax pon lu org dapat ape yang lu org nak...dapat rehat la...dapat lelap...ok la tu...

perubahan dalam hidup selalu berlaku kepada seseorang...wa runsing kenape orang tak boleh trima perubahan dalam hidup mereka mereka ni lah kan...pada wa setiap perubahan tu bagus...tapi klu perubahan jadi macam bagus baik lu org letak tepi...sebab tak pasal pasal lu org kene sepak kang...

life is about how u adapt ur life...betol ke ni?
maaf lah...english spm 4 jek...tapi aku rase masih ramai yang faham kan...
camne luorg adventure kan life korang...bnyk tu la korang dapat...lagi bnyk korang hadapi masalah...hidup lu orang lagi bermakna...tak caye ke ape wa cakap???

betol...kite idup ni belajar...klu wat salah...itu adalah normal kehidupan seorang manusia yang bernama MANUSIA la...bukan malaikat, bukan nabi...so...mmg ade salah...
wa pon bnyk wat salah...salah kt mak pak wa bersepah2, kt adik beradik wa...pehh sungguh bnyk salah...tak masuk lagi salah wa ngn awek wa dan rakan2 wa...tapi...
wa selalu pikir..nape kite wat salah???
haa...sebab klu kite tak wat salah kan..kite tak tau mendu tu salah...tp lepas korang dah tau mende tu salah...luorg jgn ulang salah yang same...kite ni manusia mmg tak lepas dari melakukan kesilapan...tapi takde pon org cakap...kite ni manusia tak lepas dari membuat kesalahan yang berulang...btol???
hehehe...korang tak nk betolkan wa takpe...tp wa rase ramai setuju ngn wa...

wa...wat silap...wa akan cube ingt salah wa...wa akan cube jadi lagi baik...tau ape maksud wa???

maksudnye...kesalahan mendewasakan manusia...haaa...klu dulu wa baik jek...wa tak jadi camni...wa tak boleh nasihat brader2 wa kt luar tu...wa ni mcm budak2 jek lagi...
klu wa tak wat salah dulu mungkin wa ni still macam budak baru nk kenal dunia...al-maklum la...umo wa baru 25sen...nk banding ngn abg2 wa kt KL ni...29,30,33,38...mmg jauh beza beb...tp dorang selalu ajar wa care matang dalam berfikir...wa boleh bezakan waktu dorang make desicion secara matang ataupon tidak...
sebab tu ramai bilang wa ni tua dari umo...mmg suare wa garau cam org tua..janggut pjg..muke berjerawat...mmg nmpk tua la kan...tp wa xdehal la...itu sume psikologi manusia jek tu...wa selalu nasihat diri sendiri...biar umo kecik tapi pemikiran dan perlakuan matang...
wa kadang2 pon suke je jadi budak2...tapi wa tgk keadaan jugak...klu memerlukan kewarasan seorang dewasa...tak la jadi kot...bnyk aspek pemikiran yang berbeza bile seorang matang dan tak matang berfikir...

so...wa skang ni dalam proses nk mematang kan lagi fikiran wa...supaya wa lebih mudah untuk bersabar...lebih mudah untuk bertolak ansur...lebih bnyk ruang untuk wa create senyuman di muke wa yang kurang kacak ni...lagi pon...wa ade niat untuk jadi sorang suami dah...so wa kene tukar sume perlakuan wa sikit demi sikit...kematangan wa...cara wa...sume kene la dgn perubahan kan...

wa tetap gila2 mcm dulu...playstation mmg idaman wa jugak...lagi2 klu dipadan kan dgn lcd full HD...pergh...camera DSLR mmg tetap pujaan wa...sampai wa mintak hantaran wa letak camera n sony set...tp wa gurau je ngn awek wa...awek wa pon tau wa punye interest mmg kesane...

lagi satu...wa kt sini kan...ade satu yang wa prihatin skit la...wa rase tak sedap klu wa tak ingtkan lu org yang bace ni...lu org berbaik2 lah dgn org yang lu org rase nk hidup lame ngn sumone tu...klu lu org ade satu hati yang lu org kene jage...lu org jage lah baik2...bukan mudah tuk mendapatkan hati yang sempurna tuk menerima keadaan kita...wa pon sedar mende ni...tak ramai yang dapat memastikan satu hati ni puas sepenuhnya...so ape yang wa rase patut kat sini...klu korang rase tak cukup nk jage hati ni...korang bagi , bagi, bagi effort korang...sesungguh sekeras2 batu tu pon lembik gak klu dihantam kt air hari2...nasihat ni tuk wa gak...

sekeras2 hati wa...cair gak beb...wa suke senyuman die...wa tak suke tangisan die...
so wa rase sume pon same...klu yang dah bertunang tu...time ni la korang nk loving2 before get married...percaya lah cakap aku...ramai yang cakap...after kawin lain dgn before kawin kan...tapi klu korang put effort time tunang ni...korang plan bebaik...korang stay together all da time...aku leh pasti...sampai mati sok korang stil loving cam couple...sebab ape wa mention engagement period???

sebab wa tgk ramai nye la lelaki ni...termasuk perempuan lah ye...bile dah ade title "tunang" tu...korang ingt korang leh bebas bergaul ke??? yang pasti alasan digunakan nnt...alah...aku dah tunang xde sape pon nk dah...kepale hotak korang!
time tunang ni sebenarnye korang nk rase pre-family life...
korang plan bersama semuanye..korang nk kawin same2 kan..so...korang kene discuss same2...jgn la biarkan decision tu dibuat oleh sebelah pihak...time ni la luorg nk blaja idup same2...tapi stil bukan satu bumbung...tapi klu dah satu bumbung dari kapel...klu stil tak paham perangai masing2 tu sangat penipu lah kan...

so...gunakan darah manis korang tu tuk memaniskan lagi perhubungan korang...maaf...wa menulis ni kerana...wa sgt berduka mendengar cerita manusia yang tidak endah perihal perasaan org lain...tapi wa nk ucap kan tahniah pada kawan2 wa yang tunang aritu...congrats Ajip, Maisarah n Adi, Amalina....

insyaAllah berbahagia hendaknya....
wa??? lu org suke tanye kan...wa bile lagi...insyaAllah...wa merangcang DIE tentukan...doakan terbaik tuk wa...amiin...

maaf lah klu wa buang mase lu org....wa suke nasihat diri wa dan lu org sume...klu wa salah bgtau je...

Thursday, February 11, 2010

.:mari mengenal:.

salam satu malaysia...

fuh macam DS Najib...kekeke

dah lame tak menulis laa...pe kate korang bace sket blog aku ni...

aku tak sehebat siang dan malam la dalam menulis blog...tp aku rase boleh je...
tanpa membuang masa aku nk up gambar baru sket...hehehe...tak bnyk pon...tapi ade la sket...ok la kot...nk wat korang segar2 mate sket...kan...

jom!!!









sekian....hehehehehe

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP