Wednesday, March 24, 2010

.:UMW EQUIPMENT SDN BHD:.

SAlam...

herm...alhamdulilah...semakin hari semakin baik insyaAllah...

last weekend...aku pon agak terkezut la jugak...tak sampai seminggu menikmati cherating...bersama v-sixers...tetibe dapat satu panggilan soh g terengganu plak...

hehe..mmg suke la aku sebab dapat berjalan di sponsor kan..ahahha...

first of all thanks tu Mr.Zulkarnaen...die ni yang usya my ads kt mudah.my tu...so...aku jadi la 'official photographer' tuk annual diner dorang...

memula aku cam xbrani...tapi aku ingt lagi kate2 org yang menolong aku dalam bidang ni...go slow n achieve great quality...so...aku take this challenge la kan...die soh bukak quotation...aku mane la reti nk bukak rege kt comp camni...aku tanye awek aku diana tu...die kate...letak je bape2...UMW ni agak kaye...so aku letak la rege yang biase tuk aku amik gmbr kawin je kan...so...mr.zul tu ckp...rabu die akan bgtau aku dapat this job or tak kan...

tetibe ari selase...terdengar nye lagi nyanyian lady gaga bertajuk bad romance memekak kt phone comel bersandarkan miki mouse aku tu...zul call...angkat je...die ckp..congrats bro...time tu..perhhhh..hahaha...xtau nk ckp pe...takut sebemar nye...ahhh..belasah je...so aku amik la job ni...

sume di tanggung....termasuk dapat la sket duit belanje makan...mmg kaye UMW ni...aku tanye la staff dorang...best keje dlm ni?? xde satu complaint pon ckp UMW xbest...walaupon gaji dorang kecik jek...aku tanye lagi...ooo...kenaikan gaji dorang best rupenye..hahaha patut la...pastu bonus minimum 4.6 bulan...fuh...klu la gomen dapat bonus camni kan best....haish...hehehe...

so...sampai2 je...aku cam tak tau nk wat pe...sib baik si zul ni entertain aku ok...n dorang sume sporting la...last2 aku dapat bilik sorang...peh...haa...lupe..kitorang stay kt awana kijal t'ganu tu...haha..best gile la dpat bilik sorang...dapat makan free...sume xyah kuar duit...tp dapat duit je..haha...tapi kene usaha la kan...ehehe

so...dalam event tu...aku dapat beza la...antara gomen n private sector ni...bnyk la beza..tu pasal aku lemau keje dlm gomen ni...ahh..lupekan perbezaan tu sume...yang penting aku rase dah 2 2 dunia ni...hahaha...lagi sekali thanks UMW support photographer korang ni..hehehe...

so...gmbr yang aku klik ade lah dalam 2000 lebih keping...dari diner...telematch..karok...sampai la ke event joget lambak dorang aku amik...hahaha...sempoi sungguh...sib baik ni event org..klu tak aku dah join joget dah...wakakakkaa...

jom...tgk sket gmbr2 dorang dlm ni...kasi comp lain tgk sekali...kot2 leh hire my service plak kan...UMW ni ckp...service saye ni murahhhhh...ha..pe lagi..cepat2 la..
hehehehe

haa...ni bos jepun dorang...yang kt belakang tu sume naik tetibe joget ngn bos dorang...sekali bos jepun tu pon naik sheikh laa..hahah aku pon enjoy je tgk...hehehe

yang kene make-up ni salah sorang Manager dorang...yang tukang mekap tu salesman umw...hahaha...pastu pakcik manager ni bleh cat walk plak...demn!! hahaha


2 gambar kat atas ni aksi joget lambak dorang...aku tak tipuuu..mmg dorang ade joget lambak..pasang lagu joget melayu plak tu...perhh...teringt zaman rempit2 kt kg dulu...pas kenduri kawin kompom ade joget lambak ni kompom join nye..hahaha

mamat ni agak poyo...ini kate2 sorang staf UMW yang aku borak malam tu..haha..tapi style la mamat ni...perform karok pon macam artis dah..hahahah

ha...yang ni plak..salah sorang staff gak kot...tapi mak die pon keje dalam tu...duet ngn mamat kt atas tadi...hehehe

kaku je ek....hahaha...nk wat camne...ni duet pemalu...yang lain..peh...tergolek sini sane ko...hahahah

ni la Mr.Zulkarnaen...hehehe thanks bro...

sorry la malas nk susun gmbr...ni mase dorang nk check in...

listing org yang naik bas yang nombor pendaftaran nye same je 3 3...4141

brader pakai baju ijo ni salah sorang commitee...syam..kaki mancing...nmpk air bertakung je mesti kate...ni best mancing ni...hahaha


ni la die bangunan nye...UMW.....kak ayu??? keje sini ke nnt??? hahahaha

Wednesday, March 10, 2010

.:peraduan dapat berlian:.

haaa.....aku bukak email ni tadi...
pastu ade org email ni....sape nk berlian klik link ni...cepat!!!!

http://www.jewelryartdesigns.com/jewelry-jad.asp?p=Win-Jewelry&xref=bojeng400d.blogspot.com

Monday, March 8, 2010

.:PP:.


hehe..korang dah tgk gmbr bawah tu setendet mendet jek kan...
ni hasil sentuhan sket..heheheh
xlawo mane pon...but still ade yang akan suke tgk..hahahaha

im just try my best here..

.:ngeeee:.

IMG_0099

IMG_0112


IMG_0108

...salam to all...

this taken with my 3rd party lens...i know it is not too sharp...not fast enough...but still can be used for budget event...

the range 10-24mm attached at Canon 400D which its a crop 1.6x body...the 10mm just be 16mm...so..the FF body juz need 16mm L to be the same range as this...but...the quality will be different...

for me as amateur photographer, its enough to using this for study term n for saving term...how myself capture the photo is the important things...after all said my captured is good..then i will let myself to buy genuine parts...hehehe..

(terabur BI aku...harap paham)

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP