Thursday, August 27, 2009

.:AKHIRNYAAAA:.


bak kate sifu aku...

"nk smpai setahun baru reti wat!"
hahaha

tp alhamdulilah la....jadi gak akhirnye.,,,
eehehehehe


suke nye aku hai...

.:no title:.

just doing my job but dapat bad things....
i hate it!!

Tuesday, August 25, 2009

.:Vacation:.


pergh..punye lame tak update...hahaha..
takpe aku kasi up muke sendiri dulu....hahaha

Wednesday, August 12, 2009

.:High Dynamic Range no.2:.



i dunno wat im do it is it right or wrong...aku juz wat ikut tutorial...ni tutorial...make HDR from 1 jpg.....hurm....korang je la komen...aku tatau...

.:High Dynamic Range:.

hahaha...aku tau ade org gelak nye tgk ni...takpe2....walaupon die mintak 2 bulan lepas kan....aku simpan jek....hish....sori bossssss.....meh aku tunjuk ok ke tak?

aku rase cam langsung tak ok....huhuhuhu....tak pe...aku keep trying bro....


ini EV nye paling balance....hahahha


ni versi gelap... -2 EV nye....gelap kan????


ni versi cerah nye...+2 EV nye...cerahkan..hahaha


ini versi HDR nye....tak cantik pon..alaaaaaaa.....bro....please....tolong...hahahah

hehehe....ni la 1st HDR aku....hahaha


Friday, August 7, 2009

.:bila tarikh sudah sampai:.

hehe..salam...bile tarikh deliver sudah sampai...so kedai gambar dapat la upahnye kan...siap edit2...g antor cuci...pastu deliver...sabar ye billy n iera....hehehe...

kt bawah ni aku tunjuk sket my PP....the image was not so good...
the weather....the color...i know nape jadi camni....but i still have my software...hehehe...

regret about this pixie so muchhh!!! damn!!!
satu - langit tak biru...cerah gile...pastu rumput kuning...adoi...hurm...cemane nk dapat shot cantik?? aku shot jek...next idea biar aku nye mood editing great...


ha....mood aku dah sampai....ade nmpk perubahan tak?
so...aku crop sket gmbr...aku ade sebab wat camni sebab nk wat kaver album dorang...
buang perkataan "penjara kuantan" tu...but its still look real kan...hehehe....burn kan kt memane tempat yang patut dibakar...lurus kan keadaan sekitar....

so...cam biase...dah dapat wat gmbr sesedap mate aku....my style..
aku tak ikut care org..terang terang...shadow tu penting pade aku...gelap sket...jgn terang sgt...haa...letak wording....jus that...hehehe...amacam ok tak????
teeettttt....aku tau aku tak pro...but at least im tried....


ni pon same....
memule aku amik gmbr die camni...hurm...time tgk balik...alamak kosong nye...dem...
mule la terpikir nk wat pe kan...time dapat gmbr ni...takde idea...hurm...still pikior...haa...
ade idea dah....so mari kite tgk...


still macam dolu2...ade frame??? ade....frame tu ikut kaler baju kelly ni...pastu..hurm...ade kerawang2 bagi memnuhi ruang kosong...pastu...apply black n white luar frame...amacam kene tak??? n just tinggal kan kaler dlm frame tu...that mean...aku fokus situ la..hahaha...n tambah wording sket..


ha....ade lagi...mari tgk bebanyak...bagi korang tak bosan baje kan...
ni aku mule kan dari result sampai source..

hurm...amacam macm ni??? semak tak??? aku rase ade sikit semak...tp bile tgk lame2 suit jugak la...sebab the vector tu kuar dari kaler tudung kan...heehe...still care aku la...
tgk ni...satu jeragat kt muke pon xde kan..
kedutan time senyum pon xde...nmpk kelihataan kelly sgt la berkulit tegang muke nye...

ni gmbr sebelum di tambahkan kerawang2 tu....so kerawang tu name scientific nye vector ye kawan2...hehehe...thanks to khu sebab die tolong cari source vector ni...hehehehe..
so aku try wat muke die gebu lebih...more mancung...more licin la kan...pompuan kan suke bab ni..


haa....ini lah source gmbr kt atas tu...tgk kt sini...ade kedut sket la....itu natural kan..sebab bpe puluh tahun plak kawan aku ni senyum wrinkle kt pipi tu ade kan..
so mmg dah ade..
hehehe...so aku try buang itu smoothly...so nmpk la kulti die ni macam pegi new york skin solution yang ribu2 tu kan....hehehe...kaler pon aku up kan sket...ok???
so komen ok...

Wednesday, August 5, 2009

.:Datin Seri Rosmah:.

phuewhhh....agak berpeluh aku nk tulis name die jadi tajuk entri...hahahaha...takpe la...sebab ni kan kerja kumpulan kitorang kan...so kene la masuk dlm belog ni...ngehngehngeh....


http://www.pmo.gov.my/datinrosmah

waht???? so pinkkkkkkk dude....hahahah....tp kene la sebab die pompuan kan....n suka ati die la nk kaler ape kan...klu korang tak suke kaler pink...ade access nk tukar kaler k kt dlm site ni...hahaha..promote plak aku..ngehngeh...the kerawang idea nice.....that the most aku suke...
so kt atas tu ade link nye kan...g la surf sendiri...try try..kasi hits die lagi bersepah2...
hahahahah

hurm....unsung hero??? hahahah...itu la yang DSR ni ckp dlm speech die...haha...tp SMPKE la...iaitu opis aku....tp org kuat di sebalik sume ni...yang pakai baju putih tie pink tu....hahaah...khussairiee...azhar org kedua penting...n aku tak penting pon...aku cume bagi semangat kt dorang jek...hahah..kerja2 aku dirahsiakan...sebab ade org opis bace gak blog aku ni....but..inilah hasil kerja kami....hehehe...

ni plak dak opis aku yang bertungkus lumus nk siap kan majlis ni...kami bertiga dah tak masuk campur dah dlm hal ni....hahaha...yang wat gaye cam tah pape depan tu...pegang mic tu...zam...die tade 2 mingu g kursus....sunyi la aku takde jiran...huhuhuh...yang pakai jacket tu...sya.....syamil....baik org nye...sore die best....nyanyi lagu sampai tahap AF tau..hahaha...pompuan 2 org tu...azreen...SINGLE lagi...ha...aku promote ko reen....backpackers die ni...aku pon tabik spring kt die...haa...lagi sorang tu...PUAN nazilah...hormat hormat...manager tu...hehehe...ok ye kak...

uiks???? ade penambahan???? hahahaha...zam still cube wat gaye menarik perhatian awek2 yang terbace blog ni nanti...wakakakak...sebelah reen tu...emry...ha..ni la kawan fedanza...fedanza ni abg aku yang same kelab kete....ngaku die ni abg la...tp suke pagl atuk...hehehe...tok bi mane?hahaha.. ha...hujungggggggg sekali....adalah paling hebat! ENCIK TUAN HAJI SAMSURI....bosss aku...the bigg boss.....tabik tabik...haa...takleh lebih2....cukuppp.....nnt klu jmp die....tego jek...baikkkk die ni...

hehehe...kitorang lagi....jgn la marah....azhar aku sekali tgk macam dato' la.....aku doakan ko dapat title tu bro....sebab ko mmg patut dapat...hehehe...aku camni pon cukup la....syukur..alhamdulilah...khu...ko lagi hebat....nnt kite p jmp 'mak' ek...bisnes bisnes....hehehe..

ha....ni lebih kurang semua la opis aku ni...tp ade gak tak cukup....aku mane??? cari je yang ade nmpk cahaya keimanan sket kt belakng tu...hahahah...

aduh...terpakse ni...hahaha....press conf...pergh....site die ni sesak dari semalam sampai la arini...hits naik 100 setiap 3 minit....hebat!!! khu dah mule risau...takut kene hack...hahaha....biase la...org dah start cari kesalahan...but...just think the KARMA....if u do sumthing gud....it is gud...if u done bad...hurm....bad la dapat kan...hehehe...

bye....

Tuesday, August 4, 2009

.:Burn Tool:.

hye all....hurm....sedikit update...heheh....letih plak aku nk tgu bile siap nye album aku...hahaha...padahal aku yang wat kan...kekeke...

so sedikit kerja yang tade keje sangat....hurm....bawah ni gmbr asal...pastu aku cam nk test ilmu baru la kan....so....




ha....ni la hasil nye...pada aku la kan...over sket la kan....aku nk wat effect cam kene bakar sket2..heheh...tp ntah la...first time wat...so pasni more better la kot...hehehe...so photoshop....aku akan explore ko lagi..hahaha...tunggu...

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP