Saturday, February 28, 2009

.:@ lasttt:.

Assalamualaikum..........

setelah sekian lama aku menjadi katak dibawah tempurung...al-maklum la...abis sume forum, gmbr2, tempat2 bersosial dlm internet kt opis aku kene block!!! hish...berdedikasi sungguh aku skang ni...wa cam sangap la xde internet kt opis...gile korang melantak pon tgk coding skang ni...hahaha...so...aku dapat je pc baru semangat plak aku nk g pasang internet kan...tp blom pasang la...ni aku pinjam CELCOM BEROKBAND kekasih hati ku...puan diana_k(puan dah yee...hihih)...tu yang dapat update sket...n baru je dapat tgk banner baru org lain...huhuhu...xpe la kan dah rezeki aku kt opis mmg camtu...bersyukur je lah ape yang ade tu...Alhamdulilah...

**pas aku jual kete aritu...antara barang2 target aku dah ade kt tgn aku...

1. moto baru...tak la baru...second hand gak tp owner lame mmg kamcheng ngan aku...moto skuter NAZA GT-R...moto yang dari rupe nye nmpk laju tp hakikiat nye kurenggggg....tp ok la nk bawak jenjalan...lepas dah la kt Kuala Pilah moto ni...heheh

2. ni baru dpt jek...Personal Computer a.k.a Desktop...nk beli laptop aku xmo pakai laptop biase dah...saving nk beli MacBook...so pakai jek PC ni dulu...haha...aku tak penah plak pakai pc laju cam yang aku beli ni...aku beli pc ni pon dari kawan aku...die ni amat la gile power ba komputer2 ni...korang g la kenal2 ngn die kat www.resakse.com beliau freeelance photographer ak...lajuu ooo...edit jap je...xyah tgu lelame cam dulu dah...sec pc takyah la tau...klu nk shutdown amik mase 6.5sec...klu nk bukak photoshop amin mase 6.2 sec, illustrator amik mase 7sec...kire ok la kan...hahaha...BEST!!!

so, 2 mende ni aku dah dapat....tinggal satu jek lagi...KERETA...kereta apakah yang aku pakai selepas ini??? hurm..dlm ale otak hanye ade kete ni jek :
1. Perdana
2. Lancer Evolution 4 @ 6
3. Suzuki Swift
4. Honda Jazz
5. Myvi
6. Toyota SE Limited @ SEG
dan klu tetibe terpijak duit kan..katekan laaaaa...aku mau pakai Altezza...ni sume bergantung pada rezeki semasa aku....doakan je la aku muah rezki e...insyaAllah..kit sesama umat saling tolong-menolong...amiinn....hehe

ok la...aku ade sikit gmbr tuk entri ni...gmbr muke aku la kan...gmbr ni ajlan yang amik...gune Canon 400D + 70-200mm f2.8 L...adakah aku dah memiliki lens ini??? tidakkkk...itu lens anish...aku sebagai tukang edit...sila lah tgk ye....

**hahaha...wa tau lu org nk ckp pehal muke aku camtu kan??? wa tak kesah...lan la ni curik2 snap...ok...yang atas tu before editing n yang bawah after editing...sume parut diwajah ku tiada...tidak memerlukan lagi pencuci muke...wakakak...

Gambar 1

Gambar 2

Sunday, February 22, 2009

.:Did You See Me??:.

hehehe....bro...sorry again...my view so easy to find u la bro...kahkahkah...thanks to anish again becoz sudi meminjamkan Canan 70-200mm f2.8 L....tq tq tq bro...hahaha...aku dapat lens ni abis la korang di sekililing aku...tp klu si ajlan dapat lagi la mampos korang...hahahah


fuyooo....itu la mungkin yang diperkatakan oleh tuan advisor kite ni....tu Nikon punye 70-200mm f2.8....kekeke...maybe camni kot ayat bro ni....
"fuuhhhh....result lens ni...power beb...tapi berat la plak..." hahahahaha.....


lepas je pegang...trus try view finder....ha...menembak ape kat atas tu bro????
smart tak klu sume photographer cam die ni??? pakai kemeja lengan panjang....tu aku x amik full lagi...kasut kulit...pastu suar licin lagi...kekekeke...hensem btol photoG cam ni kan...hehehe

5 minit kemdian....ya Allah...masih lagi menembak ke atas...aku tak tau la die tgh cari ape....aku terlupa yang aku pon pakai 70-200mm time ni...pastu aku g seblah die....n same2 la memeteng (bahasa n9 ni...paham ke???) memeteng = tgk kat viewfinder tu la...haha....so aku rase gmbar kt bawah ni kot yang die tekun sgt amik...hahahaha


hahaha....taraa.....maybe ini la kot...ni hasil dari aku la...taktau la hasil nikon amei tu camne kan....anyway bro...this post gurau2 adik abg je k....aku ngn die ni rapat gak la...hehe..klu kuar ngn family die ni....aku ni jage adam...ha...public mesti expect aku ni adik isma tak pon adik wife die...hahahahah...million thanks bro....kekeekekkekee kene tetap kene bro....

"luaskan permandangan anda, pantaskan jari anda"

Tuesday, February 17, 2009

.:Introducing:.


clap...clap...clap....clap...so today aku nk wat satu majlis secare senyap...hehehe...ok kite kasi sound...tet tera tetetete nanana....tete...jengggg......yehaa...

so...seperti biase la...tahun baru sume pon baru...so aku introduce la watermark baru aku arini...memule ingt nk wat 3d effect...alamak...pc lambat loading la...ish ish...

sekian....

Monday, February 16, 2009

.:Nite Walkaround:.


hurm...ari sabtu aritu org sume sibuk sambut Valentine kan...hahaha...wa xde bende nk buat...wa call my bro isma...pastu die pon nk kuar...wa pon selit la...kekeke...pastu g jalan2 area BB...so aku sauk je 400D aku...so dlm perjalanan ke suatu tempat keramat isma tu kan..aku snap snap je la..ni ha aku tgk badut ni cool je mlm2 pakai camni...wakaka...memecam care nk cari duit kan...cool....



haaaaaa....gmbr kat atas ni plak care org ni cari duit plak...best gak style ni...dah la bantai cat satu badan kaler silver...tp die dok senyap jek...org ni wat aku teringt Robot Move dlm cte euro trip la...wakakak..klu mamat ni sempoi wat gerak geri robot tu kan lagi cool...aku snap gmbr die nk aku bagi la gaji die sket...takpe2...insyaAllah rezki ni halal...kekeke...


jeng jeng jengggggg........haa.....td aku ade ckp tempat keramat isma kan...ha....amik ko....mamat ni beli lens baru ckp ko....aku tepi tu nangis dlm hati takde lagu je tgk lend ni....review tuk lens ni...aku dah gune....jawapan die satu jek...BESSTTT!!!!! RM5k++ 24-70mm f2.6 N (N = NanoCoatedCrystal) pergh.....NIKON k....bukan Canon ye....sila amik perhatian!! wakakaka...gud job bro...


hahahaha....ni pose isma pas die angkat lens baru die...merenung jauh tu....wakakaka...ntah ape la yang direnungkan tu....wakakaka...xpe bro...kejap je tu leh cover balik...hahah


pergh adam....pehal pandang uncle macam tak puas ati plak...ke pelik tgk camera uncle kecik dari camera daddy...hahaha..panas siot aku dgr ayat tu...sib baik la anak buah aku....ahahaha...xpe dam...tgu uncle nye gear lain kuar k...hahaha


dua beranak tgh show off camera besar tambah lens N depan uncle die yang bercamera kecik...wakakaka....thanks bro bawak aku jenjalan mlm tu...klu tak sangap gile la sorang2...kt situ....situ???? situ tu kat mane??? wakakakaka....



ha...aku amik gmbr ni wat award ni....nk bagi kt My Miss Dee......take it yee......

.:Assignment from SIFUK:.

ish ish....sebenarnye aku pon tak tau nape blog aku jd camni...hehehe...tp xpe...aku kembali setelah diperli buat jutaan kali...ok bro...ni assignment yang ko bagi kan...bnyk lagi gmbr sebenar nye...tp malas nk pilih...aku crop jek...lain la abg aku tu ade 105mm L MACRO...dem...bile nk ade ni...abg aku sorang lagi tu ade NanoCoatedCrystal lens ko...ha...24-70mm f2.8 shuuuttt.....demit sume ade lens2 berteknologi tinggi...adoi...ni aku pakai 50mm f1.8 jek...pastu crop lagi lak tu...ish ish...hahaha...ha ok kt sini aku ade attached kan snapshot kul 3 pagi aku sensorng kt umah xreti wat pe...hahaha...alatan...2 tripod, satu plastik, satu jarum, 400D, 50mm, 75-300mm, pinggan itam, air secukup rase, tisu(ni gune nk lap peluh), dan KREATIVITI!!...hahahhaa







Wednesday, February 11, 2009

.:RM4823:.

im lost that amount....hahaha...hope sumthing can make me smile happen after this..amiin...insyaAllah...

Tuesday, February 10, 2009

.:-SEMPURNA-:.


Assalamualaikum...tuk minggu ke 2 dalam bulan February ni...aku nk wat tema pasal perhubungan antara lelaki dan perempuan...bukan hubungan sesama jenis ye...HARAM tu...kekekeke...

ok la...dlm minggu ni pon ade la satu hari tu dinama kan Valentine Day...14 Februari...umat ISLAM dilarang sambut hari ni...tp boleh ke sesape menghalang??? ramai je aku tgk yang sambut...pastu siap jawab sambut cara Islam...pergh...memandai je korang kan...klu nk sambut tu sambut la...tp pastikan tiada ape yang sgt melanggar peraturan kan...hak korang...korang sume pon berilmu kan...

aku mula kan dgn sedikit ayat2 la...

akanku berterusan mencari pengertian hatimu terhadap aku,

biarku menghapuskan sangsi yang berterusan darimu terhadapku,

kau mahukan segalanya sempurna mungkinkah kau bercandah kerna tiada yg sempurna,

fahamilah,

kau dan aku pasti begini menempuhi onak dan duri suka duka bersamamu dan yang pasti aku kan disini,

kau dan aku harus begini menempuhi setiap hari senyum tawa air mata dan barukan sempurna,

takkanku berterusan tuk cuba memuaskan hatimu terhadapku,

berkaliku katakan yang aku milikmu berkali juga kau bertanya.


hurm...kalau korang tgk dari ayat2 diatas...semua manusia mencari kesempuranaan...tp kehidupan yang kite lalui seharian ni la makna sempurna...DIE dah bagi kite sume perasaan...suke, sakit, duka, gembira, sedih, menangis, ketawa, kecewa, bangga dan bermacam lagi...ape kah makna sempurna sekiranye salah satu dari perasaan yang telah dikurniakan ini kite tak rase...seperti contoh la kan...dlm perhubungan kite selalu elak pergaduhan btol??? tp penah kah kite amik situasi gadoh tu untuk mempelajari sesuatu??? tu la salah satu kesempurnaan yang dicari...ok dlm situasi gembira pulak k...korang suke...korang ketawa...rase bahagia tu...dan dlm situasi tu penah ke korang terpikir camne korang leh gelak balik lepas korang same2 bersedih??? INDAH kan??? inilah kesempurnaan nye...dalam suke ade duke nye...dlm duke ade suke nye...dan sume ini menjurus kepada beberapa perkara pokok iaitu...KEBAHAGIAAN, KESETIAAN, TOLERANSI...

sifat toleransi ni sangat penting k...korang tau kan korang kene bertimbang rase dalam perhubungan??? ye...ini penting ye adik2...hahaha...btol...penting...ok la...klu salah sorang perlu ruang tuk diri die sendiri...yang sorang lagi perlukan die...memang akan ada sedikit ketegangan...dan akhirnye salah satu pihak akan memberi juga ape yang pasangan die nk...dan ini mungkin akan ade sikit situasi yang akan memakan masa untuk baik...tetapi bergantung kepada perasaan memasing la kan...dan pihak yang memberi ruang tu mesti bersabar la...mungkin ada sesuatu yang sgt personal maybe atau sesuatu yang die sedang fikirkan...so memang sgt susah dlm situasi ni...korang2 yang berhadapan dgn situasi ni...cuba jgn memaksa sgt...sebab akan jd yang tak elok nnt...kekadang aku ni pon jenis memaksa...ish...kene ubah ni...hehehe...dlm masa korang tidak dilayan oleh die yang memerlukan ruang tu...korang buat la sesuatu yang berpekdah...dan ready tuk die...maybe tak lame...kejap je kan...dan jgn kaco...tu yang penting...die tau pe yang die wat...die sedang mencari diri nya sendiri...biarkan...insyaAllah sesuatu akan datang...amiin...

kite bicare tentang sabar...sgt penting ok hal ini...kekadang kite geram...hilang sabar...dan aku sgt mengaku aku sgt la kurang sabar...hahaha...but aku try improve diri aku sendiri...klu tgk skang...ok dah...klu nk dibandingkan dari dulu...ok...sambung...selalu nye kan...perkara ni diperlukan bila kite dah nmpk ketegangan nk jadi...salah sorang kene cepat2 sabar...haaaa...susah tau ni...korang kene tu ape situasi nye...sabar bukan lah tidak ego...ego tetap ade...tetapi ego ni selalunye akan melayarkan hal tu menjadi lebih besar...so dari jadi lebih besar...baik kite kecik kan...sabar pon dapat pahala tau..."sabar tu sebahagian daripada iman" ingt k bukan separuh...tetapi sebahagian...selalu aku dgr separuh dari iman...iman kite ni merangkumi sangat bnyk aspek...dan "sabar" adalah salah satu yang merangkumi kekuatan "iman" seseorang...

dalam perhubungan juga kite mesti selalu berinteraksi antara satu sama lain...kene luaskan topik perbincangan, perbualan...selalu klu kite camni kan...kite bincang memacam hal...kite pon akan lebih selesa untuk berbual...dan kite makin kecoh...time kecoh ni la best...happy je...gelak same2...pukul2 la...cubit2 la...dan hal ini sgt penting klu kite nk tau pasangan kite tu ok ke tak ok...klu kite dah selalu kecoh2...pastu tetibe die senyap...tak bnyk ckp aritu...kite dah dapat tau dah...ade hal tak kene kan...kite mule bertanye ape masalah die kan...hal ni memang kite kene buat la...bukan memaksa untuk menjawab tetapi ini lah tugas seorang pasangan...amik tau...ok...setelah ditanya ape masalah...kenapa senyap ke ape ke...kite akan rase sesuatu yang tegang antara pasangan kan...so dalam situasi tu memang timbul perasaan geram la marah la...tp tolong la jgn tunjuk sgt...tp klu korang tak tunjuk pon...kompom nmpk gak...hehehe...itu la keistimewaan nye...tak boleh elak mende ni...so...ape yang korang kene buat...korang ikut ckp die...itu je...memang kite rase sesuatu yang tak best kan...tp biarkan...mungkin itu masa yang tidak sesuai tuk korang atau aku sendiri tuk merasakan kasih atau sayang pasangan ko...hehe...ayat jiwang sket k...

semua ini jadi ada sebab...tp kekadang kite rase...la...dah nk jadi...jadi la kan...hehehe...tu biase...tp pada aku...dah pikir kan lame dah mende ni...ini adalah satu laluan tuk kite mencari ape yang dikatakan SEMPURNA...bila ditanye...sume akan jawab..."manusia tak perfect"...kebanyakan artis akan jawab camni...dan pernah tak korang selak kitab...ade mengatakan manusia ni adalah sebaik2 kejadian...ha...ade sesape nk cabar aku dalam hal ni??? hehehe...manusia adalah kejadian yang paling sempurna...korang nk tau kenapa aku berani ckp camni...sebab aku bace sume hal tentang kejadian manusia...tp tak le complete lagi aku kaji kan...jom kita compare kan dengan binatang yang hampir same ngn manusia...iaitu orang utan...ha...klu tgk fizikal...memang lebih kurang...tp DIE mmg MAHA ESA la dalam setiap ciptaan nye...bnyk yang membezakan antara manusia dan orang utan ni...aku amik satu je...AKAL...ni adalah satu kurniaan terhebat Allah tuk manusia...binatang xde AKAL...otak memang ade...tp AKAL mmg xde...tp kan...zaman sekarang ni aku masih pelik...mana akal manusia yang dikatakan kurniaan terhebat tu...meh aku bagi situasi kenapa aku brani ckp camni kan...penah tak korang tengok lembu buang anak??? sedangkan kite selalu ckp lembu ni bodoh...hehehe...sebenarnye sape yang bodoh skang??? dimana akal manusia??? so...setiap manusia yang mempunyai akal fikiran yang cukup bernas sila lah jage...sile la polish...klu korang tak pandai takpe...asal korang jgn jd org yang tak berakal...pandai bodoh ni boleh dididik...tp klu dah ilang akal...mmg bodoh aje...org bijak pandai, kaya raye pon kekadang yellek...hehehe...

so sempena minggu yang aku tema kan minggu perhubungan ni...mari la same2 kite tingkatkan silaturaahim...cari kesempurnaan secara semula jadi...jgn kesal ape yang terjadi...sebaliknye kaji apekah dan manakah silap nye...insyaAllah kita akan berada di kelompok yang dirahmati dan selayaknya mendapat KEBAHAGIAAN yang utuh...amiin...

jgn lupakan same2 kita doakan setiap hubungan yang dijalin itu akan mendapat sesuatu yang baik dari NYA...amiiin...doakan sekali kebahagiaan semua umat ISLAM di bumi ini...amminn...selamatkan la orang yang didalam bahaya...bersatukan la kaum melayu yang aku tengok semakin hancur ni...kita dinegara sendiri mesti berstu tuk tegak kan keamanan dan bukan nye runtuh kan keamanan yang ade...bersatu tuk kembali kan maruah melayu...sekian...wabillahitaufik assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh...selamat beramal!

Thursday, February 5, 2009

ape yang aku nk tulis ni korang tak yah bace la...aku sekadar nk menekan2 keyboard...time aku tulis ni...aku tak tau pikir ape...aku lemah...aku gagal...mane semangat aku...mane ketahanan aku..mane kesabaran aku...mana ketabahan aku...aku gagal sebagai seorang lelaki...aku tau manusia tidak lah sempurna yang disangka tp kite masih boleh menjadi sempurna pada seseorang...ya...ia mengambil masa...tetapi ikut jugak pada usaha kite...senyuman aku hilang...mcm chi...adakah watak lama aku datang balik..??? ape yang aku wat sume salah...kenape??? aku rosakan keadaan yang baik...aku rosak kan bermacam2...kenape aku tidak bersikap terus terang...kenapa manusia susah untuk bersikap terus terang...bukan aku seorang..tetapi SEMUA...aku ulang balik SEMUA!!! kalau kite tegur org tu tuk bersikap trus terang ...bagus...tu bermaksud kita sedar....dan menegur diri sendiri sekali...aku menjadi seorang yang gagal arini...kenapa manusia begini???kenapa tidak terus mudah senang dan segalanya positif??? knape perlu ade negatif....sial la...kenapa aku negatif sgt arini...damn!!! sory...aku gune bahasa kasar...ini mmg aku...kekadang kite respek...tp org tak respek...bnyk kali aku btau mende ni...tp tu la...tak semua mende kene respek...salah respek jd mende lain...motivasi aku arini menurun secara mendadak..aku tk penah rase camni wat sekian lame...ape yang aku salah ape dosa aku arini ek??? knape aku rase macm bnyk je bende tak elok jd kat aku ni...hadoi...ape yang aku nk buat dlm keadaan camni??? ape harus aku lakukan??? aku rase diri aku bodoh sgt arini..mane pegi nye kesabaran aku selama ni??? sape yang ubah aku arini ni??? hadoi.....aku mangsa....aku pemangsa....semangat ilang...sakit sampai...org sakit ati ngn aku pon ramai...aku susah kan idup aku sendiri..ape perlu dilakukan dlam keadaan begini??? sedih???? wat pe nk sedih....dah mmg salah aku kan...kecewa???? y aku kecewa ngn prestasi diri sendiri arini....sakit??? hurm....sakit sebab sendiri punye hal....ah...ape sebab nye ni???? ade sesape tak puas ati ngn aku doa aku jd camni ke???? plz la..aku sakit la macam ni...

dkjjahdheidfoenyvorciujoirxrheubynvroicljslxkhcoexmlkahutgrcnhdjkslmxakjlfahfuregwl,xzklndhgurioghroumxklfmjxghrugnhlkwmxljklnhiogrhuiorncoy ygyromc re gryiogreumcgoperghorehgmogce gre0urexu,c eurger,ug9recugrencgreuv0remjgreivunre8mcjricnmr8nrmitnremuerchrmoprhctnrivhromcimrnvhremocoruhtnreuocm ourem ruocymrocumructm rutcrmycturectmyut,xw;pxru,weriuowpqoiu,qpoiu,lahmabvcnv,bnhjkgfyguritowuirojklsajdflkhkbvncbvc,.cmzjkfjiewuew85306783807380ucifom fwirwomuri cweuriweou riewruwei ruewro iru weurweoi ruweirurq9qopwuioper ;emajc.xjdxk f ioro sdfksdlcmjmciow ejfiewo cfpjmjewitvnojptieoje,jrewoijmwoetjtoirmjgiof,tjoiwmjeiowjmiofwejro,dj,kqwpos,jdwotj oiv jtiojwio jiidjsdid,jewiopjmiojioewu8435u845u84564u6895685839r 4 395 4395 34u5u 43u5435 43 543u5 943u5 4395u43905u43cm4u904u590 4u59435u44u439t43u,tdj43itm43tut5mtirjkcg,tjh gioutiourpe,ediowepr,xkweopmjrtioptvruittuyrmeijl,klsd,fkdgdjfkmgvjioe,jgtrofdklj,dklgmjviovu903u90v u59uipod,iorjkelmjrt04ui3poirk,l,jtgrkoptu39t,0p34irolp;dskf,0pwc490tu4mt095uy5op,yj6ylkrjlmsjfxlvfnvbmeoiyuiwrqowpwiqopemtrrjtklrc,jgklmlsmdxfklsdmhritur ei ewifiwoercwemi jw ifwmicruwerxjwelx,rjewixfmjeirhmgcijmfxj,ljdfeiomfcrjhigcmojrf,lcjfcirmjgriogmc rio........................................................................... ................................................................................................................................................................................................................. .........................triojtvrec,re

thanks for read my blog...bye...juz see u in flickr ok...daa..............................e n d o f s h o o t i n g f r e a k ! . . . . .

.:dun know wat am doin':.

hurm....jom kite try tgk makanan di bawah ni...hurm...makan ni best gak...tp kan...korang makan tak makanan yang tak sedap??? tak kot kan....hurm...nape aku ckp gini....marilah kita pikirkan bersama...

sushi kan yang ni??? best gak la bile masuk dlm mulut tu...abis jugak la aku makan...heheh...



habis aku makan...pastu...time2 makan tu...aku nmpk cam best jek waffle kocik ni klu nk berposing...hurm...amik je camera...snap aje....bende cantik...mmg rase nk makan je kan...heheh...cube kite pusing ayat ni dlm life....ape yang kite dapat??? time tuk korang pikir ape maksud belakang aku....


uiks???? camne raye cine nye bunge ni leh turn jadi kaler purple??? memule kaler merah...tetibe kaler purple...ha...cam magic kan...tp ni lah magik nye...tuk seorang yang special...kita tak pernah melupakan nye btol tak??? so all the time trase kt seblah jek kan...sebab tu kaler pokok daun ni bertukar ke purple...hehehe...nnt aku nk bagi sepasu besar ni la pokok camni letak umah die...hehehe....

Tuesday, February 3, 2009

.:tag for me from Diana_K:.

yangg...ponek cari gmbr ni tau...takpo lah..selambe...hahaha...jom jom layan tag ni...

i am....SUPERHUMAN
(hahaha...superhuman kah aku...tp to sumone YES!!)

i really want to go to...MAKKAH AL-MUKARAMAH
(memane tempat pon..ni la tempat yang aku teringin sgt nk pegi)

my favorite place...SUNSET
(hurm...i love this any place yang bleh tgk sunset...tenangggg)

my favorite thing...SUPERCAR
(hurm...ni mmg fav aku la...klu mampu aku nk luxury supercar BMW Z10..amin)

my favorite drink....ORANGE JUICE
(sedap nye la...pagi je minum ni...hehehe)

my favorite food...TIGER PRAWN
(udang harimau...haha...masak kari pekat² pergh...30 ekor pon aku leh setelkan...kaklong!!! nk ko masak!!)

my favorite color...WHITE
(putih....suci je...bersih je...hehehe)

i live in...MALAYSIA
(keranamu malaya...cemerlang gemilang terbilang terpakai)

i was born in...KUALA PILAH, NEGERI SEMBILAN
(hahaha...poie pokan...naek basika...tongah ari tongah paneh....apo dayo...motong gotah apo nk dikato...kalau buleh nk jadi cikgu sekolah kek kolo pilah..hahah)

my school / college / university....

primary school...Sekolah Kebangsaan Tunku Laksamana Nasir, Seri Menanti, Negeri Sembilan


secondary school..Sek. Men. Keb. Ag. Sheikh Haji Mohd Said, Seremban, Negeri Sembilan


college..Malacca Matriculation College...Kolej Matrikulasi Melaka


university..Fakulti Teknologi Maklumat Sains Kuantitatif(FTMSK), UiTM Shah Alam

my favorite story...TRANSFORMERS
(gempak cte ni...klu malaysia leh wat 10minit je cte ni dah cukup gempak dah..)

my hobby...PHOTOGRAPHY
(lawo kan gmbr bawah ni...terbaik....!!!)

i wish...i wish...jadi kayo macam DONALD TRUMP!!!!
(ha....yang...anything will be yours kalau termakbul wish ni...amiiin!!!)

so...abis la menjawab tag ni...penat gak..tp cam best....korang doa kan aku nye wish wish di atas tu supaya tercapai k...tak dpat 100% pon at least 50% pon xpe...USAHA tangga KEJAYAAN...hehe...salam..xnak tag sesape...sebab tau penat...hahaha

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP