Wednesday, January 28, 2009

.:good damn thing:.

Friendship is a term used to denote co-operative and supportive behavior between two or more people. In this sense, the term connotes a relationship which involves mutual knowledge, esteem, and affection and respect along with a degree of rendering service to friends in times of need or crisis. Friends will welcome each other's company and exhibit loyalty towards each other, often to the point of altruism. Their tastes will usually be similar and may converge, and they will share enjoyable activities. They will also engage in mutually helping behavior, such as exchange of advice and the sharing of hardship. A friend is someone who may often demonstrate reciprocating and reflective behaviors. Yet for many, friendship is nothing more than the trust that someone or something will not harm them.

Value that is found in friendships is often the result of a friend demonstrating the following on a consistent basis:


hurm...apekah maksud aku kan??? btol...biar la aku muntah kt dalam ni...ape??? aku dah jadi hollow man kah??? tidak nampak lagikah aku ni??? owh...ini mungkin terjadi...ya...sebab aku trase aku penah jadi hollow man...mungkin pada aku, ia penting dan susah untuk dihancurkan...dan aku tak tau plak pada orang lain rase tak penting...xpe2 meh aku btau korang sume la k...ape guna kawan...

kalau korang kate korang ade kawan baik kan...ape yang korang dah wat ngn kawan baik korang??? juz mengaku die kawan baik korang ke??? atau pon hanye bangga ade kawan baik ke??? hahaha...BEST friend....maksud BEST kat sini terbaik...so klu dah terbaik ia bermakna satu je la kan...so aku de ke??? aku rase aku penah ade...dan korang jgn terperangkap antara kawan baik dan kekasih...sangatttttt la jauh beza nye k...sebab mmg berbeza la...ok...sape kat sini leh btau aku...sape leh idup tanpa kawan??? ade ke??? klu ade meh jmp aku...biar aku tgk ape rupe nye org yang bleh idup bersendirian tu...hahaha...kawan tak semestinye orang luar dari famili...dalam keluarga sendiri pon leh wat kawan...aku ngn akak aku best fren gak...sume cte pahit manis pon leh cte...tp...ade tapi nye...aku yakin la...xsemua korang akan cte kan klu bestfren korang satu famili...haaa...korang mesti ade kawan baik yang luar dari famili kan...mesti ade punye...aku tau...ok la...so korang dah kawan bape lame??? haa...mesti lame kan...sebab nk jadi kawan baik ni bukan senang...nk jadi kawan touch n go sangat senang...manusia ni sangatlah HIPOKRIT k...termasuk aku...ade org ckp kan kawan baik ni leh paham hati kite ni...tp btol ke??? paham kah die selame ni hati aku ni??? org ckp lagi...klu kawan baik ni kan...salah sket2 tu tutup mate je...hahaha..tp aku dah siap butakan mate aku siot...haaa...pe lagi ko nak??? nk aku bunuh diri??? tak dapat jack...aku bnyk lagi mende nk buat...




korang kan kalau korang rase kawan baik korang tu salah pe korang nk wat??? ok la aku bagi list sket:

1. ignore die sampai mampos


2. tego die gune senapang patah


3. bunuh die trus


4. tegor bebaik


5. buat tak tau


ha...mane yang terbaik tuk korang tunjuk kan cara tego korang??? ok aku ulas satu2...


nombor 1. korang ignore kawan baik korang ni sampai la korang dah buhsan...huish ni care terbaik kot pada seseorang yang mempunyai EGO yang tinggi melangit...hahaha..ko nk ego sampai mane bai??? pi mai pi mai tang tu gak ego ko...dah la...mengucap bebanyak n sedar la...kite bukan tak penah baik...dan kite pon bukan tak penah gado...gado ade sebab aku tak kesah...tp klu tetibe nk cari gado ngn aku...sakit gak kapla aku nk pikir ape salah aku...so...klu org camni camne nk wat??? korang tau la nk wat camne kan sebab itu kawan baik korang...so sabar je k...dgn perangai kawan baik korang...



nombor 2. tego dengan senapang patah...bukan la korang g bawak senapang patah atuk korang tu letak peluru tabur...g letak kt kepala kawan baik korang ni...maksud kat sini..korang tego care kasar la..korang tumbuk die ke...tampar ke...tibai kepala die ke...haha...care ni boleh dilaku kan sekiranye kawan korang tu jenis...lepas tu lepas la...klu jenis dendam...korang tunggu la...hahaha...korang pasti lagi sakit...



nombor 3. bunuh die trus...haha...maksudnye...korang buruk kan die ni trus la...xnk kawan ngn die lagi...biar kan die takde kawan dah...kill kill die die...ni care kejam...



nombor 4. ha...ni care paling bertolensi tahap dewa vishnu...tego bebaik...korang tau tak...tuhan kite suke kite wat care ni...tetibe je korang dapat pahala klu korang wat care camni...berdamai dengan care baik...tak perlu senapang patah..xperlu pisau..xperlu ego...xperlu menyombong...aku suke care ni...ni care pro beb...care ni aku rase untuk org profesional handle prob...korang leh set one meeting kt memane...aku tak suggest kedai mamak la sebab bising...so korang cari tempat yang agak damai...but please dun STARBUCKS...cari la tempat lain...bnyk lagi tempat nk berckp...so..duduk sesame...ckp...btau pe yang tak puas hati...2 2 kene open minded...tenang nk handle sume prob ke kesalahan ke...time ni EGO mmg diketepikan la...klu masih ade EGO...takkan jadi...tu je...dan insyaAllah...dgn izin Allah...semua permasalahan akan selesai...itu je...senang kan...tp tak sume org leh wat camni...segelintir je mampu nk wat camni...tu sebab BUMI DUNIA MALAYSIA ni sgt la camni...hahaha...



nombor 5. buat tak tau ni...macam aku ckp td la...tak payah tego langsung...tutup mate je...ha...ni ade bagus ade tak bagus nye...korang yang bace ni pon dah besar panjang leh pikir sendiri kan....so...bak kate nabil la kan...lu pikir la sendiri...



so, aku dah buat andaian aku sikit...sebab nk ilang kan 'sakit' aku ni...dan tetibe 'sakit' aku ni ditambah plak...hurm...xpe la...kekadang bila kite diperlukan...org cari kite...tp bile tak diperlukan..."eh takpe la...ko tak payah la...aku leh wat sorang..." haa....camtu plak jadi nye...hahaha...lawak tak lawak la perangai manusia kan...aku pon manusia gak...so sume ni aku nk ingtkan diri aku gak...klu korang TERbace la ape yang aku tulis ni...korang bace je la...tp klu korang TERsakit hati ngan aku, aku minta maaf...biase la emo...time aku tulis mende ni...aku trase sgt kosong...die mane??? ha...die pon sentap ngn aku...sebab??? biarlah aku salah kan diri aku...aku masih tak reti sgt nk handle siuation camni...cam org bangang pon ade gak aku rase ni...sape yang leh wat aku release??? die je la yang leh wat aku tenang balik...tu je...sape die??? xde sape lagi die tu...hanye die...tu je yang bleh aku hint...korang mesti paham...dan empunye diri "die" ni pon mesti paham...klu tak paham...alamak...sedih nye la aku...huhuhuhuhu...



aku tak pernah terlintas nk menyakitkan hati org yang penah aku anggap kawan baik aku...tp sekarang...aku kene tunggu "hari raya puasa" tuk kemungkinan besar la aku leh berckp balik ngn kawan aku sorang tu...sebab gong xi fa chai, deepavali, thaipusam, hari menuai, hari merdeka, hari raye aji, satu ramadhan, nisfu syaban, hari asyura, israq mikraj, dan segala hari lagi tak boleh nk bermaafan...kene tunggu Hari Raya Aidilfitri jugak...ye la...dah tu kehendak ko kan...aku tunggu...



how to handle this problem??? hahaha...aku je yang tau...camne aku nk tersenyum lepas sume ni jadi??? ade sape ke kesah hal ni??? klu ade alhamdulilah...masih ade yang amik tau pasal aku...dan satu soklan lagi...hina ke aku ni??? sila jawab ye soklan ni...tuk sedari yang dilahirkan pada 21 September 1985...aku tunggu jawapan ko...due date jawapan soklan ni...1 Syawal 1430H...

7 iDeas:

It's me... L@N January 28, 2009 at 12:50 PM  

SEDARI??? OOWWH... NEH MESTI CERITA 3 BUDAK ITAM... SATU TAKMO KAWAN,, DAH TINGGAL LA 2 BUDAK ITAM...

WA TEKA AJE...

KALAU BETUL BAGI AR WA 10 MARKAH EH...

bojeng January 28, 2009 at 2:16 PM  

7 markah jek....sebab no one perfect...hah...dlm komen pon sempat lagi aku...hah...

FS January 28, 2009 at 3:00 PM  

arghhh..apakan daya,wa takleh nak teka..hahahaha..emo eh jeng? jenjejengggggg....

It's me... L@N January 28, 2009 at 4:51 PM  

aku nak try lagi ar...

(2+1) it,s a friendship
(2+1) - (1) = (1+1) loving
(1) sedari :(

Izyan Diyana January 29, 2009 at 2:31 PM  

when the time comes...everything will back to normal yang...

mmuaahhh!!!

just hang in there hun....

Anonymous January 31, 2009 at 12:50 AM  

NICE!!by the way, it's 12 sept...

bojeng February 2, 2009 at 9:34 AM  

akhirnye...ade jugak org yang membetolkan tarikh tu...ya...rite its 12th of Sept...thanks...
kire bace jugak la ko ek...gud gud...

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP