Friday, September 16, 2011

If...

Hye all...
Anything in ur mind start with 'if'
I guess it so many right?
Hehehe..but for now..i so in the line of song that sing by a woman..that is
'if i die young'
So....selamat hari malaysia guys!
PEACE!

Friday, January 14, 2011

For Sale : UWA Tamron for Canon

Hi all...
Today i wanna sell one of my lens, here:

this lens name Ultra Wide Angle from Tamron, third party lens.

Condition : Great with Auto-Focus
Wide Range : 10-24mm with aperture f3.5-4.5 same with Canon 10-22mm
Price : RM1600 nego~
interested? u can call me at 0129148014 - bojeng/man


here the pictures of the product~





1. the lens

2. with the original hood

3. the front glass...still guddd...

4. the rear glass...shiningggg

5. lens attached with the hood


this couple of images show you how this lens cover wide area.
the first image show u the camera and the subject...and u can see the result below...
see....very wide maa..
:)


enjoy the lens so much...sell it because upgrading...

Sunday, November 28, 2010

dugaan - cabaran - kepahitan - kemanisan

dugaan tak pernah lari dalam idup nih kan...tempuh aje...


sgt bnyk cabaran...kadang2 terase tercabar dengan cabaran yang datang...so cabaran yang macam2 tu sume lah yang ajar aku ni...

hehehe....

kt atas tu kire macam appetizer la...wakakakak...

salam sume~~
hello all~

for those yang suke bace atau jalan2 kt blog ni...terima kasih...

sgt lame tak menaip kt sini...

ups n down la skang...yang paham alhamdulilah la...yang tak paham ape boleh buat, mmg sifat manusia gitu...xpe..aku tak amik ati langsung...

bile pk balik..cam xadil dunia ni kan..
sebab ape aku ckp camtu?
ye la....aku ramai gak kawan...ade yang belajar tinggi, ade yang wat keje sendiri lepas SPM, ade yang merantau...macam2 lah...
so...aku tgk...ramai yang berjaya...tp aku lagi suke yang jenis berjaya dgn usaha sendiri tu....macam aku...belajar pon berhutang...PTPTN la ape lagi kan...ade plak jenis dapat biasiswa...mmg senyum la dorang...ok la...tp yang aku rase kagum...yang belajar nk idup sendiri tanpa pelajaran tinggi tapi mampu setaraf dgn yang belajar tinggi2 ni...amat kagum...
dan aku berbalik ke root nye la..keadilan idup dalam dunia ni bukan kite tentukan...kite cume jalan kan ape yang patut dijalankan.. :)

maka dengan itu...ade beberapa aku nk nekad untuk tahun baru yang datang...
insyaAllah..walaupon keadaan aku masih tersepit dengan macam2 yang hanye aku sendiri tau..
tp tu sume tak jejaskan impian aku...harap korang sume yang kenal aku...yang tak penah henti2 support aku...yang tak berkire ngan aku...alhamdulilah..anda sume adalah yang terbaik penah aku dapat...thanks all!

tuk tah berapa kali nye....aku masih meminta support korang...meminta perhatian korang..meminta jasa baik korang tuk tunjuk ajar mane yang aku masih kurang...

sekian..

Monday, November 1, 2010

reti ke aku? :)

salam...


hahaha..gelak dulu lah...lame tol aku tak tulis blog ni...kekeke...nk ckp sibuk tu alasan international...

so aku malas nk update sebab aku nk siapkan ermanibrahim.com so korang leh la g melawat yeeee~~~




alhamdulilah.....

10.10.10 aritu aku p masuk merisik si budak ni...jap jap...tgk gmbr trus la eh....

haa....dak gmbr sebelah ni la...
Name : Izyan Diyana
lame² in relationship pon cam x kene jek kan...so aku trus la pk kan tuk menaiktarafkan walaupon tak berduit sgt..sebab nk kawin bukan syarat nye kene tunggu duit banyakkkk kannn...
so...klu org tak bnyk duit pon...ade keikhlasan pon leh melaksanakan niat yang baik ni..... :)



banyak yang aku rancang tuk tahun depan...satu nye mesti lah tuk kerja aku kt opis ni...aku mmg nk sgt jadi 'kambing putih' balik kt opis ni...tp selagi hati aku ni sakit....selagi tu la tak boleh...hehehe

lepas tu...plan aku ngn kawan² photografi aku...terutama clan LENSA LEBAR...aku nk majukan LENSA LEBAR...2011 akan ada satu pakej baru...sume baru...jenis album baru...ade beg..ahh..pendek kate amik kami mmg puas hati lah...price pon murah....

KAWIN?????
hahaha...insyaAllah....mende baik gini akan diberitahu....tidak akan menimbul kan fitnah la nnt kan....
doakan aku murah rezeki...selamat dunia akhirat...insyaAllah cepat lagi la aku langsung..korang leh la makan nasi minyak style PILAH...heheheh

ok....nnt aku update lagi..insyaAllah...aku akan aktif lepas ni kt blog ni...kt ermanibrahim.com n kt fb

fb : ermanibrahimmuat@yahoo.com silalah add klu nk berkenalan ngn photographer in future anda...hehehe...segala jenis service dah aku buat...dari frame sebesar gajah...ape jenis mau? canvas..laminate matte...pendek kate lagi...sume pasal gambar aku leh bikin...insyaAllah...

gtg....
salaaammm....

Monday, September 6, 2010

Kucing berdiri..hihih

salam...adoi...best main fast shutter ni...hhihihi...rindu nye kt camera aku...pok...cepat la pulanggkannnn.....huhuhuhu...last aku pakai amik gmbr anak2 kuceng aku ni...so saje nk test freeze effect ni...hihihi..ok aku puas hati...spend money on this hobby + business...kekeke...hopefully bertambah berjaya la aku ni...usaha guru2 yang mengajar aku..aku teruskan ke org yang minat...tanpa sen pon...ikhlas...hihihi...


ni kuceng kaler putih..so name die siputih...


name die momel....hihihihi

Friday, September 3, 2010

Cat Kucing

Salam 1Malaysia...lame sungguh aku tak membelog...ish ish...hakikat nye...wa nk siap kan album pengantin wa pon makan mase dah skang...tetibe opis aku bnyk keje plak...aaahhhhhh~~

ok...wa shot kucing plak...lepas penat shot muke orang jek...so kucing tade la name lagi...so if korang ade idea sila la bagi...hahaa...kompom xde orang yang bagi sebab blog ni blog syok sendiri...hahaha...


pendatang baru dalam family wa kt pilah..comel

Friday, August 6, 2010

Majlis Aqeqah Adam & Aqeel

Salam sume...haih...jumpe gak jalan nk g kt blog ni...hahaha...mmg susah tol...sunyi jap...maklum la...tetibe jadi pekerja berdedikasi...so bnyk cte nk cte...tp takpe..aku bg tgk je la sket2 gmbr yang ade ni...


gmbr2 dibawah ni sume hasil dari majlis qeqah anak2 buah aku...anak akak aku n abang aku...
sorang name Ahmad Airiel Adam Ahmad Afendy...sorang lagi Muhammad Aqeel ape tah bin Ezwan...lupe aku name dorang ni...pjg sgt...cube macam name aku..Erman..pendek jek..hahah
so..disebabkan paklang die ni amatur nye photogrefer...so..aku bikin ni la...gmbr dibawh...deko pon aku yang deko kan..haha..hantam saje lah labuuu~~~

ni kire promosi kt pilah la ni...kire ramai gak la berminat dgn gmbr2 yang aku hasilkan ni..hihihi...still credit to Mr.Toyol yang memberi pendedahan awal. Thanks bro.


ha...yang free hair tu kaklong aku...yang pakai tudung tu kakngah aku...masing2 dukung anak masing2...hihihi


ni name die muke separuh2...aku still suke BnW...tatau nape..sebab nmpk klassic kot...yang free hair tu adik aku Elia...yang tersengih besar tu...ehem...bakal bini aku..chewahh~~ ngaku awal2 ni..hihihi...


ni la Aqeel nye...hihihi...bam bam cam bapak die...cute cute jek..



dak cool ni Adam...name penuh dah nk macam artis plak mak die taruk...lantak korang..anak korang..hahaha...hihihi...


ok...selesai sudah....bnyk lagi gmbr..
ni pon sebab aku dalam proses setelkan album dorang ni...alhamdulilah la...walaupon camera aku ta secanggih photographer di luar sane...masih ramai yang suke hasil kerja aku..thanks all...aku akan tetap berusaha..tuk capai impian aku nk bukak agency..hihihi..amiin..

Wednesday, June 16, 2010

"zhafran n nor wedddss~~~" ♥♥♥

agak lambat aku proses album ni...tapi aku harap kualiti dalam ni sume akan menarik orang ramai untuk melihat nye dengan lebih dekat....hihihi...so enjoy it yaaa...



Front Cover 10' x 12'

Page 1

Page 2

Page 3

Page 4

Page 5

Page 6

Page 7

Page 8

Page 9

Page 10

Rear Cover


Tuesday, June 1, 2010

Jalan² jmp R35

haiii~~~~saye kembali....
pada minggu lepas...aku cube meninggalkan sifat malas aku membawa kamera kemana2 aku pergi...ternyata tidak rugi memikul beg berat itu...hasil dari perjalanan kaki ku di sepanjang Starhill atau kata melayu nye Bukit Bintang yang dimana sebenarnye mmg wujud bangunan Starhill itu...*baru tau*....haha..selame ni ingt org panggil Starhill tu semate2 Bukit Bintang jek...kuno lagi aku ni rupenye...berbalik kepada cerita asal~~~

sedang jalan2 melihat manusia...yang tak reti makne saving kt BB ni...ye la asal masuk je Pavilion tu ade je paper bag bawak kuar kan...aku terlihat atau mmg saje nk tgk...gergasi, monster, pheonix...ape lagi?? ntah la...ikut korang la...kaler oren ngn itam...perghh...aku terdiam jap tgk menatang tu....
*
*
*
*
*
*
ko tau ape aku tgh wat tu?
hahaha..aku tgk orang kiri kanan...bleh ke snap gmbr gergasi ni...pastu...3 minit kemudian..aku nmpk seseorang snap gmbar gergasi ni gune compact cam...weih!!! bikin panas...wa pon segera menjaja DSLR kanak2 wa yang diselitkan dgn 28mm f2.8....selambe membelek hasil jurutera NISSAN...dan akhirnye ketrampilan gergasi ini terbungkang di depan mate aku sendiri....jadi...aku persembahkan...2 bijik NISSAN SKYLINE GT-R35....satu setendet...satu lagi mmg cam haram duit sepah...ahahaha...

#1 : twins of R35 in front of JW

#2 : the real monster - fender,front n rear bonnet, front n rear bumper, side miror all are CARBON FIBRE....meltedddd~~~~dam!

#3 : setendet

#4 : kete kuat kantau orang

#5 : kompom hensem lah pakai kete ni...dah la mahal bikin lagi...siap bikin cam setan...pergh...

oleh sedemikian....saya tutup ceritera saya tentang gergasi jepun ni....sekian terima kasih.... ♥

Thursday, May 20, 2010

Texture

Salam to all, salam 1 Malaysia...wah...semakin patriotik aku...hahaha..

So, today..aku try bukan mende baru lah..
dah lame...tapi aku kan MALAS...ni seperti kate one person yang aku admire jugak lah..hehee...so..aku try match kan texture ngn gmbr ni..

model ni adalah tunangan org, cousin gefren aku, Diana....
org pagl die taknyah kot...hehehe..

so...enjoy.


ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP