Tuesday, November 24, 2009

.:PMOFC:.

Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, November 17, 2009

.:another result by ultra wide:.

sweet je dak ni...hehehe...

Image Hosted by ImageShack.us


juz gune 2 layer...ok la...kasi gmbr tu ade gelap terang...clear n clean kan...but still my model so sweetttt...hehe...love u!!

D80 + Tokina Ultra Wide..."man behind camera is very important"....(ayat kaver)

Thursday, November 12, 2009

.:Wedding's Promotion:.

This is my sample album, custom album...im here that my customer happy bout my quality...thanks to Oga one of my friends sebab kenalkan kawan die tu kt aku...so guys...klu nk bajet photographer...can contact me k..heheh...





ni kulit depan album tu...wat u want i jus make it...btol ke ayat ni?
hahaha



ni lak part belakang nye...hehehe...boleh la kan...

Tuesday, November 10, 2009

.:Negeri Sembilan Julang Piala Malaysia:.

KUALA LUMPUR, 7 Nov (Bernama) -- Negeri Sembilan berjaya menjulang Piala Malaysia, piala paling berprestij dalam saingan Liga Malaysia, setelah menewaskan Kelantan 3-1 pada perlawanan akhir berlangsung di Stadium Nasional, Bukit Jalil Sabtu malam.

Kemenangan ini membolehkan Negeri Sembilan menamatkan penantian selama 61 tahun setelah kali terakhir mendakapnya pada 1948 ketika piala itu dikenali sebagai Piala H.M.S. Malaya.

Status 'underdog' nyata tidak menjejas corak permainan skuad bimbingan Wan Jamak Wan Hassan itu apabila membuka jaringan seawal minit ke-18.

Pemainnya, Shahurain Abu Samah berjaya melepaskan rembatan kencang di dalam kotak penalti untuk menewaskan penjaga gol Kelantan, Mohd Halim Napi setelah kesilapan dilakukan pemain pertahanan lawan, Mohd Zamri Ramli sekaligus menceriakan kira-kira 15,000 penyokong Negeri Sembilan.

Tersentak dengan gol itu, Kelantan yang ditemani sekurang-kurangya 70,000 penyokongnya terus memperkemaskan permainan yang berlangsung dalam hujan renyai dengan melancarkan beberapa serangan namun gagal memecahkan benteng lawan yang diketuai oleh Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak dan Mohd Syukor Adan.

Negeri Sembilan turut berpeluang untuk menambah jaringan dengan pemain pinjamannya dari T-Team, Hairuddin Omar mempunyai sekurang-kurangnya tiga peluang namun dikecewakan Mohd Halim untuk kedudukan kekal 1-0 separuh masa pertama.

Bersambung babak kedua, 'The Red Warriors' yang terdesak untuk mencari gol penyamaan mengeluarkan dua penyerangnya, Norhisham Hassan dan Mohd Nizad Ayub dengan memasukkan dua penyerang berpengalaman iaitu Che Hishammuddin Hassan dan Mohd Khalid Jamlus.

Namun Negeri Sembilan semakin garang apabila Hairuddin menjaringkan gol kedua pada minit ke-46 setelah bijak meloloskan diri daripada pertahanan Kelantan hasil hantaran Mohd Zaquan Adha Abdul Radzak.

Pada minit ke-58, Negeri Sembilan mengesahkan kemenangan apabila penyerang kebangsaan Mohd Zaquan menyempurnakan sepakan penalti setelah Shahurain dijatuhkan Mohd Zamri dalam kotak penalti.

Gol itu menyebabkan sebahagian besar penyokong Kelantan bertindak meninggalkan stadium dan sesetengahnya membakar bendera, kain rentang, kerusi dan mercun.

Penyerang berbisa The Red Warriors, Indra Putra Mahayuddin akhirnya menjaringkan gol untuk Kelantan pada minit ke-93 (masa tambahan) setelah menyempurnakan sepakan percuma di luar kotak penalti sekaligus merupakan penjaring terbanyak Piala Malaysia dengan 11 gol.

Kekalahan ini menambah lagi duka Kelantan musim ini setelah tewas kepada Selangor pada perlawanan akhir Piala FA, April lepas malah pasukan pantai timur itu tidak pernah menjulang Piala Malaysia sejak ia diperkenalkan 88 tahun lepas.

Berangkat menyaksikan perlawanan itu adalah Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz Ibni Almarhum Tuanku Munawir; Pemangku Raja Kelantan, Tengku Muhammad Faris Petra Sultan Ismail Petra; dan Tengku Temenggong Kelantan, Tengku Muhammad Fakhry Petra Sultan Ismail Petra.

Mengulas mengenai perlawanan itu, Wan Jamak berkata gol awal memang diperlukan mana-mana pasukan jika beraksi di perlawanan akhir dan Shahurain berjaya merealisasikannya.

"Gol itu dapat menentukan hala tuju permainan pasukan dan serta merta dapat mengubah corak permainan," katanya kepada pemberita selepas perlawanan.

Bekas jurulatih kebangsaan itu berkata pemain-pemain Negeri Sembilan telah membuktikan mereka mempunyai jati diri dan kekuatan mental yang tinggi walaupun berdepan dengan ribuan penyokong lawan.

"Saya memang berkeyakinan untuk menang jika berdasarkan perlawanan-perlawanan yang dilalui sepanjang saingan Piala Malaysia namun tidak mahu terlalu yakin," katanya yang turut berbangga dengan rekod Negeri Sembilan merupakan satu-satunya pasukan yang tidak pernah kalah pada Piala Malaysia.

Sementara jurulatih Kelantan, B.Sathinathan berkata gol kedua lawan telah menyebabkan pemain-pemainnya lemah semangat untuk kembali melawan.

"Saya juga menghadapi kesukaran untuk menukarkan Mohd Zamri di bahagian pertahanan walaupun beliau telah melakukan beberapa kesilapan kerana terikat kepada peraturan.

"Mohd Zamri merupakan pemain bawah 19 tahun di mana Persatuan Bola sepak Malaysia (FAM) mensyaratkan perlu ada seorang pemain bawah umur itu sepanjang permainan, masalahnya seorang lagi pemain Kelantan merupakan penyerang," katanya.

Image Hosting by imagefra.me


hahaha...wan jamak wat muke bongkak b4 final start...takpe...ko la yang mampu bawak N9 menang Piala Malaysia!!!! yahooo!!!! gomo N9 gomo...hobin jang hobin!!!


Image Hosting by imagefra.me

inilah striker pada aku semangat waja tinggi siot..sekolah kt atas sekolah aku je dulu..STAD...dak seremban tau la sekolah ape ni...terbaik la lu bro!!!


Image Hosting by imagefra.me

1-0....gembire gile time aku dapat sms ni...hahahaha...shahrul ain ek mamat ni??? tak kire la...asal sudah sumbat satu!! ha....pehal baling mercun plak kelantan??? hahaha...


Image Hosting by imagefra.me

Baru tabal...dah dapat hadiah dari rakyat...DAULAT TUANKU!!!!!


Image Hosting by imagefra.me


full team N9....champion team ni..hahahah..sorry ye klaateee...


Image Hosting by imagefra.me


penyokong...supporters n9 relax je happy...klu kalah pon supporters kitorang mmg relax...hahaha

tapi...

Image Hosting by imagefra.me


ko tgk ni...adeh!!! pehal la doraang ni...menang pon baling mercun..kalah lagi la...kang team korang kene banned!! padan muke!


Image Hosting by imagefra.me

air mata kegembiraan....heheheheh

sekian terima kasih....hahahaha....suke nye aku gelak kan korang!!!!

.:bayi bayi yang chomelz:.

Image Hosting by imagefra.me

ni anak fendi...geram gile tgk pipi ko ni dak kecik...hahaha...


Image Hosting by imagefra.me

ni plak anak mat n kak anne yang ade gigi kilat2 tu..hahahaha...



Image Hosting by imagefra.me

anak buah aku number 2....yang number 1 mane?? hahaha..nnt...tunggukan kemunculan nye..hehehe...qila...die ni tak suke aku..hahah


Image Hosting by imagefra.me

kecemolan sara setanding dengan kecomelan uncle die..hahahahahha

.:testing:. :))

Image Hosting by imagefra.me



haaa...dapat pon aku besar kan gmbr dlm posting aku ni...yes...aku sudah suke sama temp blog aku...yeehaaaa..



as i say....i wish i could hav this lensssss....uwaaa
ni aku pakai 11-16 Tokina member aku punye...uwaaa...

Thursday, November 5, 2009

.:cerpen petang:.

Haaa…..korang yang bace entry ni kan…klu trase hati tu…pikirkan lah balik…aku nk sound tepat boleh jek…tapi kang jadi lain plak kan…kali ni aku takmo cte pasal kehidupan aku…tp aku nk cte kehidupan orang…

Tajuk nye senang je… “MANE PEGI OTAK KO?!”

ha…tajuk entri aku mmg bau longkang sket...cam chi kan…lantak korang la…mmg 18SG entry aku kali ni…sume kompom kuar ni…ready jek la…ok aku start…korang klu da ade anak kan…korang jage anak ko sendiri ke atau ko bagi mak bapak korang jage???

Ade la betine ni…opsss…longkang sgt mulut aku ni…pompuan ni…umo agak lanjut la…eh…jap…klu 29 tu lanjut tak? Hahaha…aku saje nk bagi hint…lantak ko la ****…ape yang aku tau…klu aku jumpe ko…ko kompom makan ati ko sendiri…haa..aku sambung…pompuan ni…ntah pangkat jurutera ke operator ke aku tatau…tapi kilang die ni Panasonic la…tp aku taktau la Panasonic mane…korang cari la sendiri….ade anak sorang…tatau la bape umo anak die ni…tp dah xde laki dah die ni…ha…kite tak tau la die divorce sebab ape kan…aku nk try backup die ni…tp ape info yang aku dapat…sume nye aku dapat agak perangai minah ni camne…anak anta mak pak kt kg jage…TERBAIK kan!!!! Dah la kecik2 kite mmg susahkan mak pak kite kan…besar2 ni patut nye kite tolong dorang kan…yang minah ni takkk…die susah kan lagi…yaperdaaa…pastu…diri sendiri duk membujang…wahhh…sedap gile kan…terbaik…maybe anak die keci k lagi kot…n die busy…ok aku backup die…

Lame2 klu ako dapat info pasal minah ni kan…hish…lain macam ni…ade ke bleh kapel ngn budak laki…sebab ape aku ckp budak…sebab laki yang die kapel tu…umo beliau bawah aku lagi..aku 24…ha…brape plak umo dak tu kan??? Klu ye pon kak…cari la yang matang sket…dak umo camtu pk satu jek bai….bengap!

Ha…lantak die la kan die nk buat ape ngn life die kan…aku tak kesah selagi tak mengganggu environment aku….tapi minah ni dah kaco idup aku sket…walaupun tak secare terus kan…tp aku rase terganggu dgn perangai bingai minah ni…the latest kan…minah ni break ngn anak ikan die tu…aku tanye la…die ni islam ke kan…nape aku tanye camtu??? Sebab lepas die break ….ade la satu insiden yang die ade cubaan untuk menganiaya diri sendiri…adoiiii…bai ko break ngn bebudak ko nk bunuh diri kan…ko divorce ko relax plak…anak ko tu nk bapak jugak…pikir la sket…kali ni peratusan bingai ko mmg terserlah!!

Klu wat mende2 bodoh tu klu tak nyusahkan orang tak ngape la jugak kan…ini tidakkkkk…tetap menyusahkan org sekeliling die…aishhh…ape la ko ni…korang mesti tertanya ape die wat kan…ok la aku malas nk direct sgt…aku bagi pilihan la…korang pilih la mane die wat…

1. Hiris2 tangan, pastu cucuk badan sket…

2. Cube terjun bangunan tapi dari tingkat 2 jek…

3. Makan pil satu papan sampai badan lembik effect ubat tu…

Ha…korang pilih la mane yang paling bodoh die wat….aku pon tak paham…die ni tah mane letak otak die pon aku tak berape nk pasti la kan…sebab kan die ade anak…klu die wat mende camni…anak die ni nnt jadi anak yatim sebab perbuatan bodoh mak die…adehh…woi!!! Ingatlah sket…bnyk care lagi lah…anak ko tu lagi penting…bagi die satu life yang baik…jgn la musnahkan anak2 harapan negara tu….org2 cam ko ni la sebenarnya merosakkan bangsa…chi la lu bai….

Ha…minah ni elok2 pakai tudung…elok pakaian nye…tutup aurat la jugak…tp lepas break tu trus nk tanggal tudung…trus nk pakai skirt…ek eleh…kampung gile la pulak minah ni…dah la ko ade usaha nk bunuh diri tadi…pastu ko blom tobat …ni ko nk bukak sini bukak sane…woi!! Mane otak ko??? Adeh…orang camni elok wat pe? Dah ade org bagi support lain plak jadinya…baru ni…pakai skirt pendek ko kak…hahahhaha…hish…aku tak kesah la klu ko hot nk mampos macam nasha ke…macam scha ke…paling kurang pon macam irma la..ni tak…tah dari mane tah…macam orang palong baru jumpe skirt pendek ….ha…lebih kurang camtu la kot…klu aku nmpk depan2…lagi sedap aku kutuk ko!

Btol ke care die ni??? Aku tau aku pon x selengkap manusia yang lengkap…tp aku rase tak la jadi camni time aku break dulu…ade agama lagi aku ni…cume aku jadi penjenayah jalan raye di malam hari jek…tu pon tunggu jalan kosong…sah sah aku xkaco privasi org sebab aku sebab highway…hish…tp minah ni…suke menyusahkan org lain tuk hiburkan hati die…

Ha…skang ni dah jadi satu masalah kat “aku”….hish…orang di sekeliling die…tolong la ajar die care idup sehat cam kerajaan selalu sebut tu kan…sokong kempen satu Malaysia ke…klu rase die ni menyusahkan idup…ckp je trus terang…klu takut amik ati…tego care baik…klu care baik tak jalan…ade care lain selain care jahat?? klu aku…dah tau pompuan ni camni…aku trus wat care keji jek…

Sape pompuan ni??? Aku tak tau nk btau camne…tp die ade kt selatan tanah air…

Doa aku tuk minah ni….aku harap die sedar dan tak menyusahkan “kitorang” lagi….

.:Dreaming of u L:.


ni antara lens yang lebar...atau name lain nye wide lens...hehehe...klu harge nye murah...aku da pakai dah..hehe..tp..mahai lor...takpe2...aku tetap ade hati ngn lens pakai g-string merah ni...

gmbr yang first tu...lens EF-S yang bawah..lens EF...klu 10-22mm tu masuk kt crop body...terbaik dah...klu masuk 16-35mm ni...kurang lebar la...tp kualiti lain2...ade g-string merah ni kompom hebat! haha...

so klu diberi peluang untuk memilih..sudah pasti 16-35mm L..sebab f2.8...hohoho bokeh meistier...

**Price : +- RM 3750 (Canon EF 16-35mm f1:2.8 L)
**Price : +- RM 2200 (Canon EF-S 10-22mm f1:3.5-4.5)
yang ni plak kan...second tuk range target la...lens ni pelik...aku dah gune lens ni kejap...sape punye lagi...tun toyol punye la..hehehe...tp result gempak lah kan...klu ade je lens pakai g-string merah ni...kompom best! laju! tatau nk cte lebih...sebab lens ni dah memusnahkan minat aku kt lens 24-105mm L f1:4.0....

**Price : +- RM 5495
ha....yang ni plak..sape je tamau pakai lens ni angkat tangan??? hahah..sume pon rate2 kan...nk rogol lens ni...berat? mmg berat...tp klu amik gmbr gune lens ni dapat result..rase ringan jek tangn tu nnt..hehehe...btolllll...tak cayer korang try la lens ni...ni lens yang no.3 aku taget!...aku mesti mau pasti kan f1:2.8....seperti biase...bokeh miestier...heheheh..

**Price : +- RM 7450


aku aim lens ni jek...sebab...cukup la range aku...aku jeles tgk rakan2 aku yang dah ade lens ni...dari 10mm sampai 200mm...mmg sgt cukup nk wat business dah..hehehe..n really skill mesti ade la kan..hehe..so...aim for it next year...total is +- RM 16695 (T_T)

.:Canon:.


Canon Rebel XTi (EOS 400D)



Canon EOS 40D


Canon EOS 5D

dalam gambar ni salah satu yang aku tgh pakai skang...iaitu yang ade kt atas sekali tu...hurm...sikit lagi effort aku..aku akan pindah ke gambar ke-2...tp hasrat hati nk trus ke gmbr ke-3...mampukah aku? kite tgk dan lihat....doakan je la yang terbaik tuk aku ek...amiiin...


Sunday, November 1, 2009

.:......:.



maybe I dream too much...but when I think of you...i long to feel your touch

to whisper in your ear...words that are old as time...words only you would hear...if only you were mine

i wish i could go back to the very first day i saw you...should've made my move when you looked in my eyes...'cause by now i know that you'd feel the way that i do...and i'd whisper these words as you'd lie here by my side


I love you, please say
You love me too, these three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together
Till the end of time


well maybe i need a little love...and maybe i need a little care...and maybe i and maybe you...you need somebody just to hold you..if you do, just reach out and i'll be there



**p/s : when i feel this...i love to let it out loud...thanks...PEACE!


ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP