Thursday, April 30, 2009

.:first design:.

PROCESSING!!!!!
5pcs LEFT!!!!
Hurry!!!




design tshirt yang mmg sesuai tuk semua yang kaki paintball....
klu ramai yang nk order....aku print kan...harge nnt mgu depan aku up....so skang tolong promote tuk aku....kakred!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kakred tolong adik mu ini...promote kan sekali...nk tgk order jek dulu....hahahaha...klu memuaskan....aku print....

Hanya 20 helai akan dijual!!!
Tarikh tutup tempahan : 30 April 2009
Harga : RM35.00
(klu ade shipping tambahan RM5)



INTERESTED???!!!
JUZ PLACE UR ORDER AT MY COMMENT ROOM!
TX!!

Friday, April 24, 2009

.:What a LIFE:.

[noted : im using BROKEN english rojak with MaLay Language]

can u all know wat NEXT happen to u n ur life??? adakah ia akan menjadi kan kehidupan anda lebih gembira ataupon membuat kehidupan korang sume muram??? are we ready for this ALL???
pernah kite bersedia???

hurm...melalui penghayatan aku sendiri...nothing we can know what next happen kan...so...benarkan saje diri kite ni untuk hadapi semua tu...tp kenape TUHAN ckp manusia sebaik2 kejadian??? hurm...sebab kite ade akal...

pernah tak korang rase menyesal sgt ape yang terjadi kat korang??? aku takmau assume...tp korang mengaku ngn diri korang sendiri ye...aku sendiri pon ngaku tuk diri aku...so dlm ni...aku cam terpikir time aku nk balik umah semalam..atas moto...

ok...cam korang sume tau...skang ni aku start bisnes kecik2 kan...wat side income...penuhkan tabung... :)
ok la...semalam...aku bawak xlaju la...slow jek...sambil tu mengalamun la...sambil geleng sorang2...senyum sorang2...hehehe...xpe...korang penah dengar term 'MUHASABAH'??? ye..inilah yang aku wat atas moto semalam...
start of thinking what im doing rite now...is it can make my dream come true??? boleh ke??? orang lain boleh je...nape aku tak boleh??? dorang ade sixth sense ke??? aku rase dorang pon manusia macam aku...manusia yang diberi kesempurnaan yang sama macam aku...so...kenapa aku tak boleh buat kan...??? so aku wat je...sebab aku yakin akan keadilan NYA...setiap yang berusaha memajukan diri sendiri ke arah kebaikan TUHAN pasti tolong kite...tp kunci nye satu jek...sama ada kite dapat habuan nye cepat atau pon lambat...itu maksudnye TUHAN nk tgk kite ni jenis mudah patah semangat ke atau trus berusaha tanpa kenal erti letih...so..aku sangat yakin dengan itu...

ok...lagi...pernah tak bile korang teringt akan kehidupan korang sekarang ni sebenarnye boleh jadi better dari realiti nye??? hehe...inilah kesedaran...alhamdulilah...klu korang sume terpikir ini dan membuat satu perubahan untuk mencari semula kehidupan korang yang lebih baik...ini petanda yang baik...ade kesedaran untuk memaju kan diri adalah satu petanda yang kita akan berjaya...insyaAllah...yang penting usaha mesti berterusan...

lagi satu la...klu korang pikir dalam skit kan..tak rase ke...itu la kehidupan kite yang telah dicatit sejak kite lahir lagi??? heeeee...klu korang ingt balik...kehidupan korang skang ni sume ade pengaruh dengan kesilapan dan kebetulan...ade sedikit je peratusan yang mmg kite rancang...selalunye...perancangan kite akan ade sedikit gangguan...dan dengan kesalahan itu kite dapat tahu dimanakah kesilapan kite n mula untuk membetolkan keadaan....btol??? setuju dgn aku???

ok la...aku bagi contoh...klu korang lahir kt negara lain...adakah korang dapat rase keindahan malaysia??? klu korang tak break ngn ex-bf/gf korang dulu...korang jmp tak suami/isteri korang skang??? masih tak setuju ngn aku...ok aku bagi contoh pjg sket...hurm...ok la...klu korang bujang kan...masih belom berkerja...dan korang join satu komuniti...pada mula nya korang ni nothing...tp disebabkan korang bujang n xde keje pastu merayau cari keje...n jmp komuniti ni...n dlm komuniti tu ade somebody yang boleh bimbing korang untuk meniaga...n korang sukses...ade korang rancang tak mende tu??? aku tak rase ade orang mampu meramal bende2 camtu...cube klu korang malas xmo join komuniti tu..atau korang dah ade keje n korang bz dengan keje n tak tau pon komuniti tu??? amacam??? dah setuju ngn aku???

n aku cte sket pasal aku...hehehe...start tahun 2007...sibuk...nk beli kete...sebab dah dapat keje...starting gaji agak tinggi bagi fresh macam aku...ala keje gomen level 41...besar la gak kan..tp lame2 sikit gak sebab org lain dah up gaji kaw2..haha..tp aku tetap bersyukur..sbb aku ni jenis "ok" hehehe..hurm..time ni aku gile DOHC VTEC....gile...mmg sgt gile..aku sanggup tgu 3 bulan sbb member aku jnj nk cari kan...hurm...aku cari sendiri...ade sebijik...cunnnnn kaler kuning spoon...dah cun...mmg nk taruk deposit...tp owner takmo...tp aku dah confirm dah...dapat kete tu b4 raye...next week nye aku call balik...dengan selambe badak owner tu ckp dah jual...pergh....punye sedih aku time tu...tak tau nk ckp la...aku siap dah henjut kete tu kaw2...sedappppp....tp tak dapat...mungkin bukan rezeki aku...ok lah...xpe...aku keciwa...aku beli je ape yang abg wa cdgkan..amik Perdana V6...memula amik kt used car tahun2003...hurm...bnyk prob...tp aku tak matang lagi time tu...nk tu ini kejap2...tak reti sabar..hurm...xpe lah...dah mmg darah muda camtu...aku ngaku silap la kat situ..pastu masuk kelab v-sixers...hurm...stim plak bawak twinturbo...ape lagi...kebodohan aku yang melampau...aku tekad jual kete tu...hurm...parent aku dah pening ngn aku...so aku amik la twinturba body Perdana lame...ish ish...mmg best beb...ikut sejarah kete yang aku beli ni aku baru jual bulan 2 aritu...kete aku ni ikut HP(horsepower) paling tinggi la bile ade event dyno aritu...nk henjut selambe...dah mmg aku kaki henjut kan..hurm..lame2 aku trase sumthing happen if aku trus camni...aku tekad jaul kete tu..walaupon gile babas aku sayang kete tu...takpe..aku lebih rela kehidupan aku teratur dari lalai sampai ke tua...so...dlm mase roda kehidupan aku tu...ramai aku kenal...bagai2 ragam manusia yang aku kenal...sume tu kawan aku...yang baik aku amik jadi contoh...yang buruk aku wat bodoh jek...sebab takde lah aku nk wat camtu gak kan...so...nk jadi cerita..klu aku tak jadi camtu dulu...MUNGKIN hidup aku lebih teratur atau makin tak teratur kan??? so skang ni...ape yang aku impikan dulu VTEC...mungkin akan tercapai tp sebab kesilapan aku mungkin akan pakai SOHC VTEC jek...(single over heat cam)....huhuh...xpe lah...klu xkerana kesilapan aku ni MUNGKIN jugak aku takkan sedar sampai bila2...mungkinnn....dan mungkin jugak aku tak cam skang...heeeeeee...paham2 dah la ye....

so aku nk sarankan kt korang sume...ape yang terjadi dlm idup kite ni kekadang akan ada yang lebih baik...dan akan ada yang buruk...so get ready...nk ckp pasal duit?? korang pikir sendiri la camne nk tambah ke nk buang ke...macam2 jenis bisnes ade kan...so pikir sendiri...aku tak promote pon...tp klu nk tau ape aku wat...tanye je...

tp aku nk ckp...aku pernah menyesal dgn kehidupan aku...tp setiap kali aku menyesal...aku rase tak best...sebab nye...kehidupan tu sume klu tak btol pon salah kite sendiri...skang ni aku rase aku akan trima semua kesilapan yang pernah aku wat...n aku trima aje sume ni....dan TAK MUNGKIN aku nk ulang kan....ish ish..klu ulang gak tak tau la...hehehe...sebenarnye klu kite wat sumthing ....effect nye dah ade 2 3 tahun akan datang....hehehe...believe me!!!
klu tak caye...ingt balik ape yang korang wat thaun 2007...ade tak effect nye tahun ni???

heeee...magic kan???
sekian nukilan ikhlas aku....sorry guys...dah lame tak shot...agak bz skang ni...hehehe...
Assalamualaikum..

Thursday, April 23, 2009

.:NEXT STEP!!:.

ok....aku xmo bnyk ckp....aku promote sket web ni...pastu aku dah letak kat side bar aku...so review lah link ni....

http://bojeng.bisnessdigital.com/

sekian trima kasih!!!

Sunday, April 19, 2009

.:Proton EXORA Launching:.

#1 : ape la wa pikirkan tu...hahaha...wa ngn ayin n kalap tgh pikir ape la yang dorang selubung kan tu..hahaha....muke gile babas blur memasing...

#2: eh....seronok nye dorang...mcam tak pernah naik MPV kan...wakakak...memenag tak pernah beb...kitorang antara terawal naik MPV proton ni...haaaa......lan ngn teddy dah mcam jaga kete plak...wakakaka...ayin...senyum lebor sungguh!

#3: hebat tak expressi erman bin ibrahim?? hahahaha...itulah yang mampu aku laku kan bila nmpk kete tu camne sebenarnye....pergh...wa nk try model gak la...dah boleh dah ni..model iklan lawak2 bodo tu...hahaha.....

#4: kapel tu nk kawin dah hujung tahun ni...sabiq name nye....semoga berbahagia ye...pastu kopi as president kelab ni...bergambar ngn org kuat nk jual kete ni mlm tu...wakakakak...


dah korang tgk je la gambr ni.....heheheh...no idea nk tdo...





.:slumdog gambling life:.

hurm...ape kes tajuk camtu kan...
aku pon tak tau nape..yang aku tau...aku cam dah dapat rase...aku kene stop sumthing n aku kene make sumthing...time begin!!!
gambling my life...gambling my money...gambling all i have...to get the better one....sume ni dah sampai mase bagi aku tuk melangkah ke satu level yang org tak kan percaye aku leh buat...dan aku berjanji pada diri aku sendir yang aku akan wat....aku btau korang ni sebab aku nk korang jadi saksi pada sume ini....klu aku berjaya...ikutlah step gambling ni....insyaAllah melayu pasti boleh jugak....sekian...aku harap yang membace ni panjat kan lah doa tuk aku supaya berjaya..dan sekiranya berjaya...NAZAR aku....aku wat kenduri bg korang share sume ni....
hehe...ok...doakan kejayaan aku ye kalian semua...
JOM kite KemBali ke Shot² aku...hihih..

Wednesday, April 15, 2009

.:booo + sun:.

#1 . my lil studio....bersepah....time nk tdo je kemas sket bilik ni...al-maklum lah...bilik kecik...sekangkang aku pon xlepas...hehe...pc ade...laptop ade...DSLR ade...internet ade...cukup kot nk wat memacam klu tinggal sensorang kt umah...paper bag sgt bersepah dlm bilik ni...kotak2 kasut...baju...suar...hish...nk runtuh bumbung tu tahan sume pakaian aku...so klu kt umah on 2 2 pc n laptop...satu beristerirehat ngn bini aku...satu lagi bercanda bersama software2 kesayangan....heheheh..

#2. ni la antara gmbr pertama yang keluar dari DSLR tu aku baru g cuci...kekeke...walaupon selambe cuci instant....puas ati aku tgk hasil nye....dan aku letak je dlm frame 100plus ni...ehehehe "Me Against The World" yeah!!!!!

#3. tali yang memegang penyangkut baju2 aku...hehehe...kitlens jek mende ni...tp kitlens aku prob la plak...so ni acare test2 pakai manual focus....gilo...hahahaha...tp aku cam dapat step best why i should shot on manual focus...kekekeke...tp sikit susah but hasil ngam hoooo....

#4. i juz snap snap my 5800 tube...but then aku baru terperasan...can u all see wat was the time when i shot it??? 10.10 pm rite???? hahaha...secare tak sengaje...hihihi....sume pon tau yang D suke number 10 kan....so ok la....10.10 pm...hehehe...

#5. n this is me erman bin ibrahim a.k.a bojeng a.k.a GoneJen9_Drift...best gile la klu muke aku bersih camtu...aku PP sendiri muke aku tu...sebelum tu dipenuhi jerawat yang aku pon tak tau mane datang padahal sebelum tu elok je dah licin...hurm...skang makin teruk...so sape2 ade tempat yang leh licin or hilang kan jerwat2 durjana ni..call aku dgn segera...aku tak larat thn gatalnye...hish...

berbalik kepada story asal..gmbr ni aku amik lepas aku shot tuk masuk contest Wawasan OU tu...so...aku set camera aku sendiri...berbekal kan sedikit kehenseman anugerah dari tuhan..aku menjadi model sendiri...hahaha...hehe...model ek??? hurm....xboleh..xde sape nk amik manusia camni jadi model..hahahaha...

Tuesday, April 14, 2009

.:conquer your dream world anywhere to be the best!!!:.

do you need a special place to make your dream world come true??? NO!! now u can be full of knowledge to prepare yourself to conquer your dream world ANYWHERE and you COULD be the BEST!!! Your World Your Classroom its anywhere!!

.:Glow In The Dark With Knowledge:.

Monday, April 13, 2009

.:TRAINING COMPLETED:.

front

back

hurmm...ok guys...so hampir 8 bulan aku menuntut...dan sampai rosak kitlens aku tu...aku try cari some idea in shooting...skang aku dah rase aku brani amik job...after aku print my shot aritu...so...pakej aku memang untuk pasangan atau customer yang mmg nk hasil yang memuaskan dan pada harga berpatutan...aku bukan pro tp aku suke wat keje macam org pro...tp pada harga amatur...so sape yang terbace blog ni...or terlintas ke kengkawan yang nk kawin tgh cari photographer murah...so leh kenalkan aku ng dorang...

"amateur that produces professional work"

Friday, April 10, 2009

.:Magician:.

Magician #1

Tertipu #1

Magician #2

Tertipu #2 Photographer #1


kakaka....lupe nk post kan entry ni...hahaha...aku amik lepas aku angkat batt grip aritu..
lepak kt markas...NZ Curry House Wangsa Maju....tu la markas kitorang...
janji ngn anish...so lepak kt sane...takkan berdua kan...
so ajlan pon on the way....wa soh anish call ayin...n sume yang bleh di call la..
so dapat la kumpul kan berempat...
memula agak bosan la...sebab aktiviti utama iaitu mereview gmbr dah selesai....haha..pastu lan mula kan dgn acara "air terjun" dan diikuti ayin dgn acara "bertepuk sebelah tgn"
hahaha...anish terhibur...sehinggakan percaya yang aku bleh idupkan moto dari jauh...wakakakak.....happy hour to anish!!!!

.:my NEXT:.


hehehe...dah lame xcte pasal kenderaan aku kan....sabar ye...sikit ari lagi jek...ade la tu....kekekeke intro intro...

.:wish a WIDE:.


heheh....9 april 2009...hurm...juz thinking about what my next car...but then...my camera stuff juz passing by in my mind...wat else??? hehe...battery grip!!! YES...i need it now...finding it about 3months....juz trying my luck to get the USED one...but FAILED....dem it..then..i try my best to call Photo Selangor...

bojeng : "hello, photo selangor rite?"

mei : "ya,ya,ya...mei here"

bojeng : "miss...ade BG-E3 tak battery grip for 400D Canon???"

mei : "wait aa...haa...ada ada..."

bojeng : "bagus....brape miss u jual??? stok bnyk ke???"

mei : "after discount 470....stok ade bnyk...datang je"

bojeng : "aiya....470 ka??? murah la lagi miss...i sudah lama cari maa.."

mei : "ok la....u datang la...400 i bagi u...nnt datang jmp i mei"

bojeng : "400??? btol ke ni??? ok...i datang petang after keje..."

mei : "ok see u."

ish ish...xkusangka...ade hikmah disebalik setiap kesabaran...aku bajet 450...sebab paling murah dah tu RM450...klu harge second dlm RM350-400...last² aku dapat RM400 BARUUUUU.....alhamdulilah...hehehe....so skang....ade satu je lagi.......hehehe....tu tajuk kat atas tu....ade tu....complete sudah!!!!

Tuesday, April 7, 2009

.:the champion:.

ni champion...incik atan punye kete....NOS inside....tu ade semburan gas die kasi belanje sume yang support die....yeah!! go atan!!! kete paling penuh ngn barang... CHAMPION!!!!


hurm.....idola wa kete2 ni....kete ijau ni catat mase terpantas 10.72sec dlm 300meter....dah nk same taraf ngn kete2 fast n furious ni...owner kete ijau ni wa panggil panjang atau panjang kluang...

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP