Friday, March 27, 2009

.:28th March 2009:.


nape aku letak tarikh je??? sebab aku rase korang sume alert dgn mende2 camni la kan...esok, sabtu, 28th mac 2009....EARTH HOUR....

korang mesti tanye nape EARTH HOUR ni diwujudkan kan??? pastu nape sejam plak tu kan kene padam lampu...ok...alasan WWF yang wujudkan kempen ni alasan dorang ialah..."GLOBAL WARMING"....apa itu global warming???

global warming = An increase in the earth's atmospheric and oceanic temperatures widely predicted to occur due to an increase in the greenhouse effect resulting especially from pollution

ha tu la makne nye....so nape sejam kan??? sejam je la...klu sume wat sejam tu dah kire bertahun2 lame nye...ha....kt bumi ni bape bnyk kite gune power nk generate lampu2 tu sume??? klu korang nk tau nape die kate global warming kan...ok...korang pegi pegang lampu tu time tgh terang benderang tu...amacam ada rase panas??? hahaha...sendiri bleh jawab kan...so itu sebab klu lagi ramai yang support kempen ni lagi sejuk bumi ni...tu dorang panggil earth hour...

kt sini aku nk suggest kt korang ape yang korang bleh wat dalam sejam xde lampu tu...8.30 malam - 9.30 malam...ok..korang jgn salah anggap...dorang soh padam lampu je...dlm english nye pon "switch off ur light" haaaa....so lampu je la k...aircond ke kipas ke pc ke ape ke pakai je la...ok ok...jom sambung balik...sejam ape kite leh wat kan??? memacam kite leh wat dlm gelap tu...



mari aku cte yang normal nye agenda yang korang leh wat....sejam xde lampu...klu korang kt umah...korang leh la duduk satu famili same2...leh eratkan silaturahim..pastu muhasabah diri...camne la org lain yang selalu idup dlm kegelapan tu kan...ha...klu baru kawin...korang duk dlm bilik la buat anak...pakai lilin wangi tu...pergh..romantic...korang leh jd sekreatif mungkin dlm gelap...manusia ni ade satu sifat klu dlm keadaan gelap...pikirkan sendiri...ok...klu tgh bercinta...korang bleh call gefren2 n bofren2 korang...satu jam??? haha...3 jam pon korang tak perasan la klu dapat gayut kan...so time gelap ni korang cte la camne korang leh couple...about korang nye future ke...klu nk cte lain tu lantak korang lah kan...hahaha...tp gune kan time ni...klu nk tgk tv..rancangan tv seluruh malaysia mahupon astro tetap support kempen ni...so xde rancangan...tv3 kompom sebab datuk farid tu siap kuar kan iklan dah...so...lepak je la sejam...internet berjalan lancar...so korang leh tgk google earth result nye nnt...bagaimana sebahagian besat this earth being dark...klu korang kt luar...aku pasti ramai yang cadang candle light diner kan??? sweet moment beb klu korang wat time ni...juz choose anyplace...kompom korang dapat candle light diner...so...kreatif kan la otak korang ape nk wat time dating ni kan...so kompom akan diingt earth hour ni 2009 as sweet m emory oleh pasangan korang...bagi yang ade anak bini laki...korang spend ngn anak korang...btau die ape kepentingan kempen ni...tipu je...dorang bukan tau...nk tipu pon..tipu yang positif..so nnt dorang dah besar otomatiknye dorang telah dilatih dlm hal2 camni...tak yah susah2 cam skang ni kan...



dlm sejam tu...bumi punye suhu turun...korang tau kan??? warming tu pon ertinye pemanasan...so niat dorang nk turun kan suhu bumi ni...insyaAllah kite doakan xde agenda disebalik kempen ni...kita minta Allah lindungi hamba2 nye ini...amiiin....

hurm...aku ade wat t-shirt design sendiri tuk earth hour ni...tp aku tak sempat nk p print...hurm....so aku simpan je la...klu korang nk tgk nnt aku letak kt sini la...n sape nk diprint kan atas t-shirt....bleh call aku la...heeee....



2 iDeas:

MummyMyra March 27, 2009 at 11:11 PM  

brapa harga selai t shirt tu??harga tuk dewasa n kanak2...

Loyai_Drift aka JoyTT April 1, 2009 at 2:13 PM  

Gilo ar jen9.. lepas ikut saranan ko neh tuk tutup lampu sejam.. bini aku mcm dah lambat dtg bulan neh.. mau sofea ader adik neh karang.. kahkahkah....

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP