Monday, March 23, 2009

.:5800 XpressMusic:.

hehehe...jom kite review LIVE!!!! klu korang ade plan nk beli tepon ni kan....jom...meh aku btau sikit pe yang best n pe yang tak best....dah lame aku nk upgrade hand gadget aku dari handphone ke SMARTPHONE kan....so agak lame gak la kumpul sen...sebab nk cari yang cool n memenuhi citarasa kan....list teratas iPhone dari apple tu...tp aku rase aku ni blom sampai tahap tu nk pakai la sebab rege nye RM2.6k...hurm...tu duit cat kete tu..ahaha...sony ericsson, LG, motorola are totally out!! klu samsung ade Omnia....tu pon mahal...Omnia ni nk lawan iPhone...so...both mahal but very gooodddd phone or smartphone...so aku kembali ke NOKIA....so nokia sgt bnyk kuar phone k....setiap kali kuar phone mmg aku sakit ati ngn nokia ni....tambah features...buang features yang mmg dah ade...dem!!! tp takpe...skang ni aku memerlukan satu phone yang best, cool, smart, multifunction, n menunjukkan diri aku tru phone yang aku pakai jek....dalam masa nk pilih2 nokia ni...aku teringt...HTC....hanya satu model HTC je yang aku terpikat...HTC Diamond....same gak alasannye nape aku tak beli ni...mahal!! haha..nape la phone cool2 mahal ek??? tp takpe aku meneruskan pencarian dalam ongkos aku...hurmmm mengikut penceritaan nye...hati aku mmg dah sgt tertarik ngn Nokia E71...sebab klu nokia E71 milik kepunyaan Shamsul Qamar....sangat la bnyk erti nye pada aku la kan...klu E71 baru aku takde erti sgt...hanye phone baru je la..E71 pada aku mmg mantap...solid beb body casing die...besi lagi..corporate look...easy to use with qwerty keypad tu...cool...aku dah try...WLAN die pon ok...laju...camera 3.2 megapix...3.5g supported...so videocall dibenarkan..hehe..bentuk mmg class gile...so...E71 termasuk dlm list aku aritu...mmg cukup modal nk ngambik mende ni...E63 totally OUT!!! so aku search lagi tepon yang leh beat e71...so dlm search2 phone aku teringt NOKIA ade released satu touch screen S60 3rd generation nye phone...so...name die Nokia 5800 XpressMusic....heheh...aku jatuh cinta pada phone ni...sebab??? ok la satu sebab...skrin atau display nye besar...pastu leh wat fullframe wallpaper...wahh...besar la gambau sayang aku tu k wallpaper...hehe...ade features top four...bermakne 4 org yang selalu korang nk bergayut berhentak sume la...sound???? nk challenge ngn phone lain??? jgn brani sgt kate phone lain speaker die lagi best...this phone the best speaker ever la yang dah released....gile kentang kuat...stereo...klu cucuk headphone or speaker...complete..!!!! dam gud!! GPS ade...3.5G supported...video call available..phone ni leh tilt2...klu korang tilt kan phone ni ke kiri...jadi lebor la skrin nye...3.2MP gak cameranye tp Carl Zeiss LENS la...aku tak kesah pon...tp yang aku kesah...video die la...camera depan blakang leh gune wat video...BES!! dan lagi satu...speed frame die 30fps...laju tak?? haa...lagi satu...flash die...ade 2 LED banding ngn lain ade satu jek...hurm...so sayang aku pon dah ade E71 kan(nnt aku soh die review phone tu plak...die bz skang)...so ape la salah nye aku amik 5800 XpressMusic ni...so kitorang berdua pakai the latest best Nokia phone la...pasni klu kuar e75 kompom la tu yang best kan...look alike HTC TyTn...hehe...lagi satu...phone 5800 ni iPhone look alike...hahaha...kecik sket je...tp features lebih bnyk....yeay!! lets kick apple ass...hahahah tp iMac tetap menjadi pujaan aku...hahahah tu dah lain category kan....so mari kite tgk gmbr2 plak....




ha...lebih kurang camni la kotak nye...aku terpakse beli original set la phone canggih2 camni...sebab rase selamat sket nk pakai...heheh...worth it ok...buy original!



ok ni la bentuk phone nye...serupe aku punye la...kaler merah...ade stylus...n nokia ade bg satu stylus spare dlm kotak tu...tebal sket la...takde masalah pada aku...wallet pon tebal..tp pas beli ni trus jadi nipis...dem!! hahahaha cool tak design?? pada aku biase jek...hahaha




ni kaler baru ni...hitam kelabu....cool gak kan...kaler yang sememang nye ade class....HITAM!



blue.....lawa tak pick gitar tu??? cun kan...special datang sekali dalam box tu...stand tu pon dapat skalu...ni model yang kaler biru...biru ni cam sweet2 gitu...



haaa....yang ni la...baru garang...tp aku keciwa sket la...sebab dlm kotak tu strap tu kaler kelabu plak pemetik gitar tu...tp small matter la kan...layan aje..asal RARE...





yang atas tu org tgh pegang...xpakai casing...cam cool kan klu tak pakai casing ke housing ke ape ke...tp...ish...tuk tidak ingin menyakitkan mata nnt...sila la pakai..kot kot calar kang..dah sakit mata nk tgk phone tu...hahaha...gmbr bawah tu plak...nokia yang tetibe sangat relax takletak simbol pape...sim card ke memory card ke...plain jek...yeah...no rules....



last but not least.....hahahahahahahahaha

3 iDeas:

It's me... L@N March 24, 2009 at 10:33 PM  

minat gile wa ngan hp neh bero... stylish... inovatif... kalau buh gambar dalam gallery pun bila review semula.. cun siot... tapi wa belum dapat godek hp neh lagi.. tgk la jap lagi wa beli la hitam kelabu.... hahahahaha

afiq March 25, 2009 at 5:02 PM  

aku minat lg iphone.. smart.. tp slack nye dia punye camera 2.0mp je.. huhhu

Loyai_Drift aka JoyTT March 26, 2009 at 12:37 PM  

Huih.. cun bro hp bru lu nie.. hmmm.. wa pon nak bli gak ar..kekeke..

p/s bro.. jgn kasik lan godeh hp lu bro.. nnt dia bwk main game pancing ikan.. terbang hp ko.. bedebap... jatuh.. skrin retak.. waakakakakakaka...

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP