Thursday, November 5, 2009

.:Dreaming of u L:.


ni antara lens yang lebar...atau name lain nye wide lens...hehehe...klu harge nye murah...aku da pakai dah..hehe..tp..mahai lor...takpe2...aku tetap ade hati ngn lens pakai g-string merah ni...

gmbr yang first tu...lens EF-S yang bawah..lens EF...klu 10-22mm tu masuk kt crop body...terbaik dah...klu masuk 16-35mm ni...kurang lebar la...tp kualiti lain2...ade g-string merah ni kompom hebat! haha...

so klu diberi peluang untuk memilih..sudah pasti 16-35mm L..sebab f2.8...hohoho bokeh meistier...

**Price : +- RM 3750 (Canon EF 16-35mm f1:2.8 L)
**Price : +- RM 2200 (Canon EF-S 10-22mm f1:3.5-4.5)
yang ni plak kan...second tuk range target la...lens ni pelik...aku dah gune lens ni kejap...sape punye lagi...tun toyol punye la..hehehe...tp result gempak lah kan...klu ade je lens pakai g-string merah ni...kompom best! laju! tatau nk cte lebih...sebab lens ni dah memusnahkan minat aku kt lens 24-105mm L f1:4.0....

**Price : +- RM 5495
ha....yang ni plak..sape je tamau pakai lens ni angkat tangan??? hahah..sume pon rate2 kan...nk rogol lens ni...berat? mmg berat...tp klu amik gmbr gune lens ni dapat result..rase ringan jek tangn tu nnt..hehehe...btolllll...tak cayer korang try la lens ni...ni lens yang no.3 aku taget!...aku mesti mau pasti kan f1:2.8....seperti biase...bokeh miestier...heheheh..

**Price : +- RM 7450


aku aim lens ni jek...sebab...cukup la range aku...aku jeles tgk rakan2 aku yang dah ade lens ni...dari 10mm sampai 200mm...mmg sgt cukup nk wat business dah..hehehe..n really skill mesti ade la kan..hehe..so...aim for it next year...total is +- RM 16695 (T_T)

2 iDeas:

*ayu the sun* November 5, 2009 at 4:49 PM  

ya rabbi rega lense!!!!
baik ko buat wit hantaran yan je jeng oii!!!

terbuntang bijik mata akak baca!

bojeng November 5, 2009 at 4:58 PM  

hehe...haa...tu la..ni la sebab nye harge org amik gmbr kawin mahal..hehehe..nk wat wit hantaran ek kak?
kekeke...ok ok ok...nnt tanye yan...hihi

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP