Tuesday, June 9, 2009

.:kene pakse:.

haha..pehal tajuk en3 wa camni kan?
ye la..sebab dah lame tak hapdate...so arini aku nk merepek jek la...sebab gmbr HDR aku tak menjadi...chisss....

hurm..ape nk merepek arini ek...hurm...ok ok..ni pengalaman aku la hujung mgu aritu..
hehehe...kan wa bersama awek wa miss D n kak ayu gerak PD kan...dalam ati sebenar nye nk pegi awal sket...nk snap snap sunset sane la kan...sebab wa tau klu tepi pantai ni langit nye lain sket...kire cun lebih...hehe...tp apekan dayo...bini den tu osah lamo eh mekap...sampai licin muko eh tu...ha..skang ni klu lepak ngn GBM kompom cto mekap...hahaha...bro sirman...sabar yo...pompuan mmg camtu...hahaha..asal sonang mato kito mandang sudah...jgn mekap jadi laie somak sudah...hahaha...

nyambil nyambil nunggu bini den tu...den pon poie la merayau memano dulu...tp sebelum tu meh aku nk cerita perjlnan ke seremban petang tu...cam biase...gerak kul 420...klu jalan kosong 440 dah sampai seremban dah..hehehe..
"BERHATI HATI DI JALAN RAYA"
ok...kenape tetibe jek aku boleh quote ayat atas tu kan...haa..ni nak cte la ni...bnyk btol eksiden petang tu..
tau la ade lagu pusara lebuhraya...tp jgn la nk mati kt lebuhraya...ish...amaran keras ini untuk diri aku sekali...
wa mule ok jek maintain 80-100kmh..
tetibe selow....demm!!!
paling wa tak suke...pastu wa pon relax je la layan...jem macam mane pon lah...wa takkan lalu ikut lorong kecemasan...
wa boleh nmpk ramai driver yang AMAT TOLOL ikut lorong tu...BODOH la korang ni...wa penah naik moto lalu hway...wa tau camne perasaan yang bawak moto bile ade kete lalu kt tepi tu...kepada sesape bace ni...jgn la korang lalu lorong tu...lorong tu name LORONG KECEMASAN...klu korang tak cemas...TOLONG BERSABAR!!!
penah ade satu kete bleh hon hon aku...time aku bawak moto dulu...ha...wa bagi die potong..lepas tu korang pon tau la nasih side miror serta tepi body kete tu..wa tak kire kete die BMW ke GOLF ke MERZ ke...PROTON ke..asal kuang hajar ngn wa...kompom korang kene pegi kedai cat kete lepas tu....repair calar2 yang wa buat...paling jahat wa penah wat sepak side miror...tu dah lame dah..aku jahat??? yang bawak kete tu lagi jahat..dah la ade aircond...pastu ade bumbung...
ni tgh ujan ni lagi mau kurang adap...mmg aku jadi kurang adap la..hahaha..

ok berbalik pade cte aku...ade 3 eksiden petang tu...hurm...aku pon slow je...cool tgk ape kete yang eksiden...
first aku tak nmpk sebab seberang hway kl-sban....depan sket...hway yang aku lalu...haa...satu grand livina nissan tu...depan belakang beb...selamatttt....phweeehhh...lepas kejadian tu...jalan kembali tenang...remuk depan belakang kete tu...nombor plate aku tak perasan...tp aku bukan tgk number plate sebab nk main nombor ye..AWAS!!! HARAM!! hahaha...

lepas tu depan sikit jek wa exit la seremban/ labu tu kan...ok ok...wa kuar je...ade lagi eksiden...tp ni kompom lagi haru...nomber plate WS* la...kete baru tuuu....menangis...toyota MPV tu..aku lupe la plak...sorry aku tau toyota camry 2.4v n caldina gt4 jek...hahaha...kesian la family tu...akak tu siap ngandung lagi...abg driver tu garu pale...mau tak...kete baru maa..nmpk lagi kilat2 nye...depan belakang hancurrrrr....huhuhu....

hurm...lepas tu kitorang g pd...hahahahhahaa....dlm g pd ni...wa malas nk ckp bnyk tp mulut ni sgt tak boleh tahan...wakakakaka...kak ayu...klu bace tolong kawal saye...hahahhaa...yang...tolong cover bee...hahahhaa...hurm...eh...korang jgn pikir pape...aku ckp pasal keindahan alam sekitar...hehehe..

hahahahahaha....ok mlm tu wa pegi la cik wanienye bday party....haha..terjebak la plak aku ni..takpe satu ni je...hahaha..aku bayang kan party macam cte bollywood tu kan...wah...hahaha..
gile pe nk wat camtu kan..bapak best klu camtu...kekeke...kompom aku kene ikt ngn future aku tu..hahah..tp tahniah la ye...sanggup berhabisan wang kerna untuk memeriahkan hari kelahiran akak tu..tahniah sekali lagi...bnyk hadiah dapat...bnyk tetamu datang...makanan pon sedap...ape lagi??? hurm...ha...sume pon pakai baju biru...walaupon panas sket...erm....dari jauh pon sanggup datang tu...bagus la...networking bagus ni...klu wat MLM kayo ni...wakakakaka...

yang datang sume sporting...hahahaa...kak ayu n diana paling sporting kan?? hahahaha...
n harap terhibur la dgn persembahan deruman enjin kete saye ye time saye balik tu..hahaha...RPM 5000 tu kak...nk bagi vtec bukak..hahahaha...anyway happi bday ye...ok ahbess...

kembali ke cte aku..haha
ok...aku nk cte sket pasal photoshot....ok sesape yang rase nk wat photoshot gmbr sendiri...call aku...setup tempat...aku lagi suke outdoor...sape yang bace ni TOLONG PROMOTE ye....free jek...

ok sekian..

3 iDeas:

Diana-k June 9, 2009 at 9:50 AM  

encik bojeng!

saya nak buat photoshoot tu boleh??? free tanpa bayaran kann??? yeaahhh!!!

bojeng June 9, 2009 at 10:16 AM  

hahaha...ngade@!!!

atty's June 9, 2009 at 7:47 PM  

bojeng..mana gambo besday tu..takde sekeping pong..

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP