Thursday, June 4, 2009

.:kelajuan membawa kebinasaan:.

hish...semalam terbawak laju...abis sume tertanggal barang kt kete aku tu...
yaperda....
exit seremban pukul 10.02am.....exit ayer keroh10.25am...hahaha...gile!!! macam naik kude....dah la kete tu kete lame..
aku p hentam lanyak kaw2....mane tak tercabut sume mende yang ade...
time benti kt machap...benti bfast jap...pastu...kuar la kete...ade rase xsedap je tgk kete ni...pastu belek la...adoi...getah cermin depan dan melayang...pergh..susah tu nk cari mende alah tu....pastu belek lagi...pergh....sekali door visor belakang belah kiri pon terbang....mak oi hai...pastu tak puas ati..belek satu kete...takut ape plak terbang pasni kt hway kan...sekali fender carbon aku tu terbukak...mak oi..klu mende tu terbang...mane aku nk cari dah....sib baik aku perasan...skru pon ade lagi...hahaha...gile...balik tu bawak slow jek...haha..


hurm...ha ni la kelajuan yang cik Diana aku ni p snap2...time ni mmg la aku tak perasan ape yang terbang sebab dah macam naik kude..huhuh...

ish ish...korang jgn bawak laju camni selagi korang tak tukar suspension ko ok...klu tak kang melayang kang...hahaha...tp boleh jek klu nk test..kekeke..

haa....ni la jadi nye....so jgn la membawa laju ye....hehehe...ni la tempat aku bertafakur...petronas senai...heehehehe...

18 iDeas:

katakku terbang tinggi June 4, 2009 at 10:36 AM  

pergh ckp lu...kejadian yg sm menimpa bbrp bln lepas..motor ak nyer xjoz tercabut rpm dah abis,throtle kabel ak dah pulas rs cam nk putus...pas kejadian tuh ak pulas ckit jew..ckp smpe valve bk ha3..tu pon dlm 3-6 sec jeee..hari2 bw spare part motor kot2 dia wat hal tgh jln...bese ar men bende lm...

Diana-k June 4, 2009 at 10:49 AM  

keteeee jer pegi..

tapii mereput..

sib baik tak tinggal seat ngan enjin kete jer..

mmmuahahahah!

haya_yaya June 4, 2009 at 11:21 AM  

berhati2 dijalanraya..ingat org tersayang...ayat mmg skima dik..
tp ingat,benda nk berlaku sekelip mata jer..awak tu bakal berdarah manis..
*pesanan keras dari kakYAYA* : /

bojeng June 4, 2009 at 11:44 AM  

katak...biase la klu main barang lame ni...huhuhu

kak...ok kak...tak laju dah pasni...eh eh...pasal tunang tu saye memain jek la..

haya_yaya June 4, 2009 at 1:12 PM  

ces ko Jeng!!
ko penah merasa kena silambam tak..?
tp ape salahnye..kot masin molot hang..; p

Loyai_Drift aka JoyTT June 4, 2009 at 1:22 PM  

Syabas bro... bru lu taw rase bwk kete abes meter kan.. hehehe...
Record wa rider Vtec.. Jarum meter tuh.. klu diukur.. sebaris ngan 100km/h EK9 yg pomen aku setting tuk lumba haram.. hehehe...

Isma Kadir June 4, 2009 at 1:44 PM  

Dah lama ni selalu la jadikan amalan bila ada masa lapang jgn segan silu nak pegang spanar check bahagian2 yang mungkin akan longgar. Nak best sket cari torque range ikut skrew mengikut torque yang betul, baru sume skrew balance ikat dia...

Hati2 nak laju. Tempat yg aku rasa paling selamat nak laju ialah di litar. Renung2kan la.

Pesanan ringkas shj.

bojeng June 4, 2009 at 3:25 PM  

isma - ok bro...NOTED...
heheh...pesanan ringkas yang penuh makna tu bro..
hehehe

loyai - umang ai laju tu...

Faizal Rahman June 4, 2009 at 7:39 PM  

mak aii laju kemain, x oerbah bawak laju camtu lg, jenuh nk cari barang2 balik. rare tu.. mujur cermin x tecabut

bojeng June 4, 2009 at 7:51 PM  

tu la faizal....sib baik yang tu tak trcabut..huhuhuh...door visor cabut sume balik...tgh cari one set ni..

the.flyingtoyol.inc June 5, 2009 at 2:31 AM  

perkhhhh....laju nyer.... tapi aku paham bro... aku mmg paham... heh heh heh kalau tak pegang apa2 n pas tu pejam mata plak tuh, mmg nak cepat ajer... wakakakakaka......

err...err... berani ko bawak laju sebelah bawak org ekk...fuuuu... handal... heh heh heh....

Anyway, berhati2 di jalan raya... Pandu cermat, jiwa n jawa selamat.... ;-)

katakku terbang tinggi June 5, 2009 at 11:47 AM  

tp jeng cb ko bygkan situasi yg sm tp menggunakan 2 tayar..kalo dh kete sampai camtu motor plak ngan vtec nyer ngan G force nyer phew...no words can describe adrenaline rush dlm body tu...ha3..

bojeng June 5, 2009 at 3:48 PM  

katak - pergh...klu motor yang vtec tu gile bab nye laju...
hahaha....tu la barang lame ni kite kene hati2 sket katak...papehal yang kite pakai skang ni mmg evergreen...sentiase menyejukkan mate...hehehe...garang d tgh jalan...hensem pada pengguna nye..hahah..

Mrs Fendy June 5, 2009 at 4:05 PM  

Oii..bro... tak dah sayang nyawa ke bawak lj-lj mcm tu??? INgat dah la bawak anak Dato K! Itu la intan payung mak bapak dio...
Apa-apa jadi nanti tak ke nyesal...
dah penuh ka amal ibadat nak dibawa ke SANA??? Dah buat taubat NASUHA ke blm??? TAk serik lagi ke kes V6 hang dulu yg hampir hancur tu???
Tak sayang ke kat mama, papa dan adik beradik yg lain...
Kaklong tak nak eman bw lj-lj cam nie... dah la keta tu br ambil kan! kalau Honda Hybird baru lu lanyak mcm tu gua tak heran beb... tapi... sendiri mau ingat!!!
RENUNG- RENUNGKAN DAN BERHATI-HATi DI JALAN RAYA....

bojeng June 5, 2009 at 5:36 PM  

ok long....NOTED...hahaha....Honda Hybrib ponnnnblom tentu long..
hehehe..ok ok..
eman xbawak laju..main pikap 400meter jek...haha..ade plak yang kene sekeh balik kampung ni kang..
hahahaha

FS June 7, 2009 at 3:13 PM  

Bro, ikhlas wa nak nasihat.Kalau nak drive laju-laju, drive la sorang-sorang.Kalau dah bawak anak dara orang tu, wa ada sikit rasa gusar.

Tapi mungkin time lu tengah laju tu, memang jalan takde kete.Takpe la.Janji lu selamat.

bojeng June 8, 2009 at 9:24 AM  

thanks bro sedarah ku jebat....akan ku ikuti nasihat mu...tidak lagi melepasi had laju kebangsaan pasni....thanks all..

vernoz June 11, 2009 at 11:13 PM  

jeng...biarpun aku terlambat nak reply...tapi aku tetap nak reply...jgn bawak laju2 bro..aku pun tak berani nak laju2 kalu bawak org pompuan nie...kalu bwk org jantan...bleh gak ler tekan sket2...patut org sebelah ko tuh tarbiah ko kaw kaw...bukannya tlg snap gamber...yaperdaaa

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP