Wednesday, December 24, 2008

rentetan cerite pasal BLACKLIST wa...

heish....kite mula kan dengan bismillah k....BISMILAHIRAHMANIRAHIM...semoga aku dapat cool time nk cte ni..

lu org tau la kan pepagi td camne aku kene kan...skang ni...wa xdapat cuti ari jumaat...so wa kene setelkan prob BLACKLIST wa arini...so wa mintak la kebenaran dari boss wa...so die kate la...jgn sampai petang plak...n wa jawab la...setel jek wa balik..boss wa pon ok...

wa pon tanggal kasut...wa pakai sipar...wa gerak...wa bawak la kete satu perpuluhan wa tu...gerak p Bandar Sri Permaisuri...pergh...first time wa pegi sini...sekali harung je tanpa satu pusingan sesat...kebiasaan nye wa akan sesat 3 round baru jmp...mungkin ini petanda baik kata2 hati ku la...so...wa pegi amik nombor giliran...wa pon...naik la tingkat satu..jmp makcik tu...makcik saye nk renew roadtax..duduk nak...(ni rekaan jek..mane ade kaunter ramah camni skang...) so...makcik ni cek punye cek..still tak lepas...pergh..waktu tu hanye sape yang mengenali wa dgn dekat je tau camne perasaan wa dan tindakan wa terhadap makcik tu...wa try sabar dah..tp sebab saman polis ni macam magic kejap ade kejap xde...wa tempered...kt situ la..makcik yang tak bersalah tu kene herdik sket...tp sgt slow dari yang lepas2 la..tp wa segera minta maaf...makcik tu siap ckp..takpe makcik paham anak penat...(ni rekaan sekali lagi..kasi sedap cite) wa pon angkat telepon wa kaler sampah ni...skrin biru..wa call isma..pastu lan call plak nk dtg ajak makan...si L@N ni mmg tau perangai wa...tu pasal die dtg..menyelamatkan keadaan...

so wa pon beredar la dari JPJ tu...dgn niat nk pegi ibu pejabat polis JALAN BANDAR....mane tu???? pergh...xtau...dah sekali lagi L@N a.k.a GPS...menyelamatkan wa....so lepas kitorang makan tghari bersama2....die lukis map tuk wa...dan seperti biase wa sesat sbb salah masuk simpang....hape lah aku ni asik sesat je..pusing balik....jalan lurus...n jmp la tempat nye...so aku pon kluar kete n pergi la masuk pej.polis tu...aku cari INSP.ROZAIDI...xde..die off 24jam...pastu wa bingung la kan...wa pegi la kt penyemakan saman...wa tanye nape saman ni tak setel...ha..mari ikuti temuramah hebat ni..tiada tokok tambah k....

bojeng : cik..boleh saya nk cek saman ni nape masih ade dlm record...

brader polis : jap saye cek....(1minit25saat kemdian)..ha awk xbayar lagi saman ni...

bojeng : saman ni tahun 2006 cik...takkan baru skang nk blacklist??? saya dah boleh clear 2 roadtax dlm tahun ni...takkan skang baru nk sekat kot??? padahal saman ni la yang saye bayar bulan 6 aritu...

brader polis : (muke buat2 serius nk kasi wa takut, tp wa tak takut la sbb hati wa tgh panas time tu) aih...dah ade dlm rekod ni awk x bayar camne leh ckp awk bayar??? klu ade resit dulu tu boleh la sayae nk tolong...

bojeng : ooo..camtu plak...kkk...jadi saye kene bayar la saman ni??? kire kene bayar 2 kali sman yang same la ek cik??? (wa buat muke dak bodoh)

brader polis : (dengan kerek menjawab) ha..nmpk gaye camtu la...ala yang aritu awk bayar tu dorang tutup kan blacklist ni kejap pastu bukak balik...

bojeng : (perghh....wa dgr ayat yang die ckp tu wa rase wa dah bertukar jadi super saiya peringkat ke-7 dah ni) eh..klu camtu duit yang saye bayar aritu bukan tuk clear kan saman saye ke cik??? kire duit tu tuk bukak kan black list tu je la n saman saye still ade????

brader polis : haa....camtu la...(selambe...padahal nmpk sgt korang sume amik duit wa buat minum air kopi)

bojeng : ok la bang trima kasih ye...saya nk bayar saman saya tuk kali kedua jap...saman yang same ni kan...

n pas setel sume wa trase nk pijak je sume org kt situ...ade ke patut wa da bayar dulu tuk clear saman..tp dorang anggap wa bayar soh tutup blacklist tuk semntara waktu jek...ish ish...klu la aku ingt sape polis tu...wa ngadu paklah trus beb...mampos la ko...ops..ter hangin plak..cool balik cool balik..astaghfirullah....hehehe...wa terpakse bayar sbb wa nk renew roadtax kete wa....terpakse beb...pastu isma call soh jmp INS.MUNIR....pon xde brader tu....mmg nasib aku la camni....so moral of the story....aku sti same cam dulu A.C.A.B..."ALL C*P ARE B**T*R*"

1 iDeas:

vernoz December 25, 2008 at 1:15 AM  

gone...next time..bila deal dgn kes mcm nie..make sure lu follow up status saman lu lepas lu bayar kat mamat keparat yg bukak blacklist lu tuh...kalau dia tak clearkan..lu pandai2 lerr wat apa yg patut...sendiri mau ingat ler bro

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP