Tuesday, December 30, 2008

behalf GBM : redmummy.com potluck party....!!!

cam nmpk menyibuk je aku pon nk cte potluck kan...hish...sbb aku pon dah dapat lesen penyiaran...hurm korang layang je la bebelan aku dlm ni...gmbr tu klu nk besar klik kt gmbr tu...nnt gmbr tu akan resize n korang curi lah gmbr2 ni....hehehe...


hari cerah kan...siap awan kepul2 lagi...haha..sempat lagi wa nmpk scene ni tp wa xsempat la nk pasang CPL + ND kan...so snap aje...hehe tp still ok la...hakhakhak



ha...ni la MC party petang tu...tak lain dan tak bukan....jeng jeng jeng...my miss D la kan...hehehe..bnyk btol kene bagi die support b4 this event tau...so sume da settle dgn sukses nye, so my miss D was really happy la kan...hehehe


hurm...dari mane aku shot ni kan...cam biase...aku akan cari ape yang org tak buat...hehe..so ni game baru nk mule ni...aku pon tak tau ape name game yang dorang main ni...hahahaha tp aku tgk sume happy je...kire best la game tu kot..hehehe


ha...korang tgk...dah macam menari dah aku tgk akak pakai baju putih tu...lagi kak lagi...yeah....hahahaha...tp best beb sporting sume org...wa je la yang agak diam aritu....maklum la pemalu...hak tui...hahahaha...korang g besar kan gmbr tengah2 ni...korang tak rase ke anak kak yatie ni stylo mylo gilo pakai spec bingkai PINK??? ha...gile cute la bebudak skang ni kan...ape la mak bapak dorang kasi makan ni??? hahahaha...ha tu kak rose ek name akak??? punye la die teliti henpon tu...tgk ape tu kak??? sampai nk tembus skrin tepon tu akak telek...hahahaha....tp akak ni la yang handle sume game2 ni....great job la sume GBM k...hehehe

xabis lagi cte nye ni...aku nk kasi paling panjang nye entry ni...hahaha...kite kasi cte sume la...pas game ni setel...sume tetamu yang hadir...pon menjamu selera...ha...part ni best beb...tp wa nye mate kt sorang je...sape lagi klu bukan "kak red" kan...hahaha...tgu je gmbr kat bawah nnt aku wat caption² tuk santapan korang....hahaha..ramai brader2 yang datang...sume pon sporting...muke ganas2 pon stil maintain join event2 camni...kire sume low profile...bagus..camtu la melayu...melayu support melayu...haha..di sebabkan aku antara yang terawal...eh silap..yang paling awal sampai...so aku dapat la tgk sume ragam org turun bukit tu...hahaha...yang paling best tgk muke org yang takut2 klu tersalah join event plak....hahahahaha...lantak ko korang abang2 akak2...saye ni mmg camni...nsb baik mood tak sampai lagi nk candid time tu sbb kene dera ngn kak red ni kan....huish..baru je jmp 2 kali dah kene dera macam penah wat salah...wakakakakak...pas aku sampai...kak ayu , kak sid n adik kak sid kot...ha..dorang sampai...aku g angkut beberang dorang...time nk turun bukit tu bleh plak berselerak barang2 dorang atas troli tu jatuh kan...bikin kerja btol la...hahaha..tp takpe beb..sume tu kenangan yang leh wat wa gelak...baru je kenal ngn dorang ni...tp maybe sebab kepala same gile kan...tu yang macam Mudah.com je tu...


ha...ni wa hambik je gmbr brader ni...amacam garnas tak muke die...tp relak je join makan buah epal tutup mate..hahaha...jgn marah ye bang....peace...


brader yang kedua..haha..breder ni datang jauh gak beb..port klang nun ha...tp brader ni amat la sempoi sbb korang sume memekak pe pon...die tetap ngn buku cari perkataan die tu...respect bro...ke buku sudoko bro??? hahaha...nice to meet u bro...


ha...brader ni xpasan sebenarnye aku hambik gmbr die...tu pasal muke cam confuse jek....hehehe...kire ni bf sape tah akak yang pkai baju putih tudung coklat2 tu...hehehe


ha...brader ni pon same...brader ni lagi ganas beb...klu lu org soh wa tegur die pon wa takut....tp die pon join game kak rose tu...pergh..sporting...caya la bang...camni la kite nk..muke ganas tp sporting...yehaaa...!!


ni hubby kak yatie ni....ala..bapak budak kecik yang pakai spec bingkai pink tu..ahaha...huish..mahal camera die tu...tp wa susah sket nk gune sbb NIKON kan...hehehe...tp D300 tu...ish ish...kak elly belakang tu nk amik air dlm botol mineral tu padahal atas meja tu dah bnyk air...hahahah..sorry kak gurau jek...banting tu agak comel sbb gmbr kak red berpaling tu den suko...nice posing there...hahaha..kombang la kak red niii...bg kembang dulu..jap lagi kuncup la tu...hahaha...


haha....brader dari spore ni mesti ingt die lepas dari pandangan aku...xdapat de john...ade jugak abg dlm ni...ha...korang tgk...party ni complete beb...bebudak..org tua...org bujang...org separa bujang..sume ade...happy ajo sumo eh...tu bro sirman tu wat pe tu??? ish ish..


yeah....aku sambung balik menulis...ha..korang nmpk x jejake² yang sgt la hensem tgh duduk kt tikar jejake yang lagi hensem tu??? hwahwahwa...si chotz,ak n the gang....hehehehe...sume diam je kt situ aku nengok dari jauh....hahahaha


gigih tak kakak berdua ni???? hahahahaha....korang tgk la...sampai tanggal selipar beb....respect toink toink same itu kakak berdua la...hahahahahaha....

ha....ni blom sume ade ni...kire 80% je yang ade ni....ha....adik yang pakai baju pink ni xsempat aku nk soh die ketepi...sume org dah bersurai....ni salah satu sbb aku tak brape suke nk amik objek bergerak terutama manusia..hahaha...degil...hahahahha...tp at least ade gak k....kire meriah petang tu....ha...pasni aku ade bnyk lagi cte bergambar...korang layan je la karutan aku ni....n kak red!! ade entry khas tuk kak red...hwahwahwahwa....tungguuuu....~~~!!!!

10 iDeas:

*ayu* December 30, 2008 at 4:03 PM  

cayalah! ko pun layan wat entry berperingkat cam ayang ko ek jeng?

sehati sejiwa la korang...
next entry, muka akak x de.. ko siap ko sabtu nih!
:P

kyoll December 30, 2008 at 4:35 PM  

hensem gak tukang gambor yang pegang pistol D300 tu ye...

hehehehhe..
anyway... nice pics Bojeng...
dulu pon aku tak suka amik gambor orang pon.. memang degil... bergerak jer selalu.. tapi sekarang ni.. aku memang suka sangat amik gambor candid.. sbb tu bebudak candid syndrom jeles.. tuh.. kehkehkeh.. jangan marah yer geng candid syndrom .. gua gurau jer...

Umi Mia December 30, 2008 at 5:08 PM  

kahkahkah....lawak ah ayu..ha'ah byk muka I jer nih...tq lah jeng..I lap U...hahahaha...mmg semangat daya usaha akak amat tinggi kan..selamba kodok berkaki ayam....

kak red dah sound tu tanya mana gambar dr camera bojeng...Ms D awk kena sound tu..hahahaha

Kak Red December 30, 2008 at 5:21 PM  

aku baru nak dasssssss
sib baik ada ayat terakhir tu buat aku x jadik nak das

aku nak tanya ni potluck redmummy.com kan

mana ke redmummynya jeng?

tumpang tanya jerrrrrrrrrrrrrrrr

**yannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM December 30, 2008 at 5:23 PM  

haha...dah pass da gmbr sume kak...

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM December 30, 2008 at 5:28 PM  

ye ye ye kak red...sorry....dah dah..bojeng dah tukar dah....redmummy.com ek...hehehehe....ni dah kire advertising ni..wkakakakaka

ak_0143 December 30, 2008 at 5:38 PM  

cantik gambar pertama tuh
tuh ko kata tak guna mende pe tah kan..
ala, tuh pon dah cantek
kalo photoshop sket, gerenti gempak
*macam la aku tau photoshop cmna, install je lebeh*

sungguh aku tak sangka ko.. gambar punggung owang yang ko amik!
haha

patutla aku rasa mcm dipaparazzi je hari tuh
rupanya ada tangkap gambar curi!
haha

tak sabar tggu entri khas kak red tuh...
ada 'sisi gelap'kak red ke mau diexposekan???
haha

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM December 30, 2008 at 5:49 PM  

ak...
cantik ek??? trimas trimas...
hahaha...biase la...candid syndrom...nk wat camne kan...tp klu ko nk tau la kan..ada satu pose kak rose tergempak sekali la...hahaha...
nnt la aku expose kan...waakakka..nk mintak ampun dulu b4 expose nnt...wahahahaha....

ooo..pasal entri kak red tu lambat lagi...wa nk kasi sume org tertunggu...sampai kak red mengamuk...hahaha...kompom die tgk mule kuar tanduk pastu trus jadi angel plak...hahahaha....tungggu....sume side ade la....

ayusolo December 30, 2008 at 6:21 PM  

aku baru nak tanya...nie peringkat2 aper cer nie??...ko ingat nak wat berapa episode n berapa season...pastu jual dvd dkt penang...muahahaha....

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM December 30, 2008 at 6:29 PM  

rase nye la kan sampai cair otak org bace baru la benci cte ni...wakakak...kire last nye entry khas kak red la...hehehehe

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP