Wednesday, December 31, 2008

aksi penamat....(redmummy.com potluck party)

ha....bnyk sgt lak kan...so ini last la tuk event 27.Disember.2008 aritu...dlm entry kali ni...aku xla amik sume gmbr....mane yang best je aku amik letak dlm ni....jage2 cik salmah...idea tgh banyk ni......hahaha....so pade aku la kan...yang hanye monitor dari jauh ni...dan aku tau the GBM nye keje tru my miss D la kan...dorang mmg well prepared...bagus!!!! meeting + ngompat pon aku melalui dgn bro sirman aritu pon nmpk cool jek...hwahwa...mmg susah nk wat event yang nk menghappykan org kan...sbb nye hamba ni pon tgh set up event kan...tgh pening nk cari sponsor ni...dgn jumlah nilai lbh kurang 60k nye event...ha...hambik ko...hahaha..tu selingan je k...hahaha...so pade aku...ape yang aku nmpk...sume yang datang aritu mmg bawak buah tangan xkire la ape pon...sampai aku nk merasa sume pon xbleh...ketat dah perut aku ni...hahaha...sape yang baru je kenal ngan "BOJENG" ya...its me...bojeng n my real name erman ibrahim...senang pgl bojeng je kot...jeng ke...heheheh..glad to meet u all...juz knowing that ramai umat sporting lagi kt bumi tuhan ni....yeah~~~!!!! jom tgk aku bercerite melalui gmbr plak....hahahaha....(aku mintak ampun klu dialog lepas ni ade yang trase...hwahwa)

mak oi.....kak ayu apakah itu???? sampai head banging ha gelak pon....hwahwa...sabar kak sabar...ni ape la dorang berdua ngompat ni kan...ish ish...ha...brader belakang tu...bangga gile menang game makan apple tu...tahniah bang!!!! walaupon main taktik kotor yang penah saye wat time umor saye 10 tahun....hahahahaha....

ha....kak red ade cte pasal abang aka anak laki die tu tawaf kan...ha...gwe ada bukti nya....korang tgk mogok lapar dari abang...kak red dah posing abis tu td..tp abg wat tawaf widaq plak kan....hahaha...korang tau tak tawaf widaq tu ape??? ha...g bukak buku haji cepatttt!!!! korang tgk muke kak red tu...buat² cool jek tu..padahal dlm ati dah berapi dah tu...hahahaha....

kak~~!!!! apsal muke akak cam agak tak ikhlas je tu???? hahahaha....dan masih musykil ni...gaye ape tu???? hish...kak...nk tanye sket...dari dtg taman tu sampai balik ade tak akak kuar kan bende biru kt poket tepi suar akak tu??? hahaha...saye rase akak xpenah kuar kan...sbb kaler biru tu...sy tunggu lame gle nk snap the red diva in blue....yehaaa....tp mmg btol tu hanye la umpanan...wakkakaka...


hahahaha....kan aku dah kate xde nye dorang ni normal...wakakaka...aku nk gelar power rangers xbleh ni...sbb kaler merah je sumenye...hurm...klu sailormoon amacam??? hurm...agak tak kene...pe ek yang best nk bg title kt dorang ni???? tp korang tgk muke ayusolo beb...pergh...gile kentang beb bangga nye muke dapat pegang card tu...kak ayu...akak ok??? nk ter jatuh dah sy tgk tu...yang adik memakai baju belang2 tu masih tak lekang dgn bibir kucupan nye...hwahwah..kak red..tgk kak elly tu jauh sket...akak angkat tgn tinggi sgt...wahahahahahahahah....

aku yang ni mmg speechless la...tp kan sebenarnye aku leh masuk geng korang yang bersepatu merah...aku ade gak beb...sandal nike merah...cume xnk pakai je aritu...hahaha...nnt leh join letak kaki sekali...tetiba ade plak satu kaki penuh bulu kan...hahahaha...nway...agak menarik shot ni klu aku hambik bersungguh2....tp nk wat camne title "photoG pemalas" dah bagi awal2...kene la bertindak seperti title kan....heheheh

cool.....ko tgk gaye kak d depan sekali....hahahaha...menari ek kak??? hish....kak ayu ni klu bergmbr tinggi kan la sikit pusat graviti tu...macam nk jatuh je sy nengok...hahahah...tgk kak sid n kak rose...bertongkat kt lutut lagi..cam macho kan...mate kak rose tu.....hish tak tau la nk explain camne...haha...hanye husband die je leh explain dgn detail part ni...hahahaha...anak2 kecil yang dekat mak tu...jgn tiru gaye kakak2 ni k...tgk makcik tu cool je...gimme 5 auntie...si tinggi lampai my miss D tentu la mengambil peluang berada di atas sbb kt situ je agak memboleh kan die menyerlah kan...hehehe... :*

ni time2 nk balik dah ni...sorry aku malas nk susun gmbr ni ikut time...hahahah...cool pose from makcik sebelah kak rose tu....cayala makcik...kak ayu still merendah kan pusat graviti ketika bergambar...ish ni kene tanye in person ni nape jd camni...hahahaha kak rose...great posing dude!!!! heheheheh

haha....aku nk gelak gile tgk gmbr ni....kasut same...pe lagi ek...ko tgk je la muke ayusolo....hahaha..kak...macho gile kak muke camni...yeah..klu tambah sound effect lagi terbaik ni...hahaha...tp best la kak...kepala same...leh kawtim camni....best la kenal ngn akak berdua ni...tp klu korang start nyakat aku larik dulu la...hahahah...nice to know u two...(applause)

tht GBM n sape tu??? sorry la kak..xkenal la...tp akak ni sporting gak...best best!!! kaler merah jugak...pergh...mmg support btol ek...kak ayu saye malas nk ckp ape la kan..tgk kak...di mana posisi akak adakh paling tinggi or paling rendah sedangkan akak tu same je tinggi ngn kak d n kak sid tu...nape kak nape!!!! hahahaha...jgn mare....

ha....klu aku letak gmbr camni kontroversi lagi tak???? hahhaa...mrs.taj-my miss D-umi mia
punye la sedondon kaler merah jugek....hurm...ha..sbb tige org kan...kire ni power puff girl la ek....layan je la...idea kontang dah ni...hahahah...


no komen kak ayu.....hehehehe

dah tgk je gmbr ni....hamba dah tkde idea nk merapu....hahahah


sesi kemas mengemas di jalankan...aku rase lebih manis dipanggil sesi menapau....hiks...bnyk gilo makanan ptg tu...satay kajang pon tak terbuka dari sarung...ngidam gak aku...tp lebih mulia klu bg org yang lebih memerlukan...so aku rase zarif petang tu lagi memerlukan...so hambik bro...makan...alhamdulilah xmembazir dah satay tu...pastu memacam lagi yang ade atas meje tu...tp paling aku respect la sape yang bawak ayam yang die letak limau sunkist seketul dlm ayam tu...trus terbukak selera aku petang tu...tanye bro sirman...aku trus capai pinggan kertas tu soh bro sirman potong tuk aku...hahahahah

at last...penyampaian cenderahati from GBM( aku rase tak cukup korum ni?? mane sorang lagik???) to kak red...owner redmummy.com...hehehe...congrat congrat...

ha...yang ni first time petang tu aku shot tidak dari tripod....ha ni la satu2 nye gmbr without tripod...sbb ape??? sbb kak red tu dah memokak...hish ko ni bojeng mmg pemalas btol tau...nk duduk je...sekali aku tgl camera aku...g depan2 die snap pic ni...tgk die plak cuak...hahaha..concept front clear back bokeh digunakan disini...so my miss D nye face lagi clear more than kak red kan..ini teknik tau kak....hahahahahaha....


maka....berakhir la coretan aku tentang redmummy.com potluck party ni...aku menyibuk jek...ah..tak kesah la...lesen penyiaran dah dapat kan....so mesti sume org agak tertanye2...nape la xde sgt gmbr kak red kan??? sedang kan ini event tuk die...hahahaha...aku dah janji kan ade special entry tuk die...so aku kumpul la sume gmbr die yang aku dah edit sket2...so next entry kompom pasal kak red.....so tunggu je la k...petang2 sket ke....so...from me to GBM...congratulationssss....tahniah....success event ni....bagus...bojeng ni monitor jek...klu ade terover mintak hampun la..alahai..gurau kasar jek....nice to meet u all....k la....salam...hope u all enjoy all my entry pasal REDMUMMY.COM POTLUCK PARTY ni k.....challow~~~~!!!!!!!

9 iDeas:

ak_0143 December 31, 2008 at 12:11 PM  

laaa aku ingt ni entri spesel kak red...
tak sabar2 aku bukak td...
skali...

btw, ini entri aku rasa tribute to kak ayu kowt
entri yang menunjukkan dia ske merendahkan pusat graviti bila bergambar...
keh bojeng, nanti next time kita investigate pasal kelakuan pelik ini ok! haha

haha gambar kak red takut tuh tak ble bla...
oiii diana kk.... tuh jerawat gatal ada atas dahi tuh...
eh, jerawat ke love bite tuh?
sapa yang buat?
ops....


*pack2 barang, melarikan diri ke kenya*

*ayu* December 31, 2008 at 12:30 PM  

BOJENG!!!!!!!!!!!
(ingat kan akak untuk bom ko sabtu nih!)

ok ok... akak kan suka 'merendah' diri.. sbb tu sume gamba aku mcm tu!!!!

yg gelak tu, ko tau apsal? kak liza la buat lawak apple tu.. ada la lam 2 min dia still tak dpt bite langsung apple tu.. ko tau apa dia cakap? "mau sampai isyak ko dok pegang apple ni untuk akak"
hadoih la.. aku x tahan tul!

anyways, sume shot cantik.. (besides caption ko yg sengal ittewww..)

caya lah jeng!
tak ku sangka shoot sambil duduk lepak layan ayam pun leh menarik ek?

muahahhaahha!!!

p/s: ko jaga, sabtu ni akak pakai heels! :P

Kak Red December 31, 2008 at 12:33 PM  

ya rabbi
aku ingatkan dah abih

ada lagiiiiiii??

ko saja nak pedajal akak kan

tu nak kata aku lagi gelap than yan lah tu kan, hawau aaaa ko jenggg

entry ni ko nye tulisan x gerek aaaa....yang entry bebudak tu lagik syok

asal ko? smlm gaduh ek?

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM December 31, 2008 at 1:00 PM  

ak : ish ko ni...love bite bukan camtu...lain..dan lagi satu tak penah plak aku tgk org wat luv bite kt dahi..ape kes la nk merah2 kt dahi kan...hehehe...ala...syg aku tu pencuci muke nye dah abis...n lagi satu biase la...bulan pompuan dtg kan...so naik sikit la jerawat nye...ok wat??? hehe...

kak ayu : haha..nk bom sy pon sy kene ingt kan akak ek??? mane leh jadi camni....hwahwa...sy mmg pemalas sket amik gmbr kak...jujur ckp la...sbb passion sy kelain...tu pasal tripod sentiase dlm pelukan...thank kak dgn kata2 akak tu..heheh...lepak layan ayam tu la yang wat shot rase cam ayam madu tu..haha...hai kak...takkan baru tegur suke merndah kan pusat graviti trus nk pakai heels kot??? hahaha...kene lagik ek???

kak red : blom abih lagi kak...ado lagi...akak nye entry pon lom setel lagi kan...hahaha....mane ade pedajal kak...ini meng up kan lagi kak red ni...hiesh...mane ade tulisan gerek2...sy ni jenis tegak je kak...tu pasal malas nk fancy2 sgt...semalam??? tak gado la...gado pon dlm meeting...pas meeting tak gado cume down 15% la semalam...hehehehe

FS December 31, 2008 at 1:59 PM  

bagus la kawan wa dah hepi skang nih...

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM December 31, 2008 at 2:57 PM  

FS : kawan hepi kawan lain pon kene happy beb...suke same suke...sakit pon mesti same sakit...xde hal beb...lu org doa wa hepi ....wa pon same beb...cume mase menentukan...lu ingt jek...itu roda kehidupan beb...chow

Umi Mia December 31, 2008 at 3:58 PM  

cantik pics.....suka..nampak happy jer...

Amira Zafirah January 1, 2009 at 12:48 AM  

bibir kucupan? tak menahaaaan. hahaha ;D

runescape power leveling January 6, 2009 at 9:20 PM  

how can you write a so cool blog,i am watting your new post in the future!

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP