Wednesday, December 31, 2008

(BIG CLAPS!!!!) THE RED :: redmummy.com :: KAK RED

k@k red :: redmummy.com

hehehe....ramai ke tunggu ni???? hahaha...ok ok ok...ehem...btol tekak dulu...kak red...saya minta izin k...heheh...




2 gmbr atas ni...heish susah aku nk ckp la...kak red kite ni tgh makan nasi minyak...korang tau la kan...aritu die kan centre of attention...so...nk nyuap je org datang...nk nyuap je org dtg lagi...alih2 nk dekat sejam xabis2 lagi nasi tu...ish ish...sian nengok kak red kite ni kan..gaye makan cam ayu ayu gitu...caya la kak...hwahwa...dan lagi sekali...ha korang tgk...poket tepi kt suar kak red tu belah kiri...dari sampai n sampai ke sudah...dok kt situ jek bende tuh...ape bende tu kak??? kipas lipat ke??? hehehe...at last abis jugak die makan nasi tu...ha...tak menang tangan nk melayan....ngehngeh...so dah abis dah part nk kasi panas....sebenarnye ade sikit motif la nk bikin panas kan....disebabkan aku rase cam best jek kan...aku pon luangkan sedikit mase aku...so...KAK RED nah hambik entry kali ni...special from BOJENG aka photoG pemalas kak red kan??? heheheh...ni la hasil yang kak red kate malas2 tu......jom layan....


ye sume...ini lah die kak red kite...owner,advisor,pioneer,founder blog 'REDMUMMY.COM'...agak comel org nye...klu aku berdiri sebelah die kompom die ketuk aku soh aku merendah kan diri...so..red color ni mmg suit sgt la ngn die kan...anting2 pon merah...jam pon merah...lipstick je tak cukup merah kak...baju kompom2 la kene merah kan...tp suar putih...n kipas lipat kaler biru....hahaha...korang rase kan kak red kite ni cute tak??? ha...nk kasi kembang sket la kan....tu aku serah kan korang reader aku tuk bagi jawapan k....pd aku klu die tak cute sah sah la bro sirman tolak awal2 kan...hahaha...btw kak...akak mmg sporting gile babas...pada yang photoG² kt luar sane...amat la mudah tuk menembak gmbr si kak red ni kerna....asal hulur jek lensa kompom kompom kompom....die akan posing...n she kinda photogenic....perghh...royalti mesti mintak nnt ni....hahaha...ok....ni baru gmbr first....aku ade lagi 3 gmbr...jom....



kak red
....sy siap buat tugu tuk akak tau....ha...mane nk carik tugu ni siap dalam seminggu jek...hehehe....tgk siap ade cahaye2 lagi tu....kt 2 2 belah tgn kak red ni....kire kak red ni macam sailormoon yang ade power lightstorm tu la....kantoi aku layan komik lagik..ahah...tgk kan aku dah ckp...si kakak merah ni mmg mudah sgt nk posing...so aku ready ke ngn shuter release kt ujung jari...heheh..nmpk je posing cantik wa snap je la....tu yang aku dapat idea cam nk wat tugu tuk die kt taman ni...klu akak tak caye g taman tu balik..kompom ade kak....jom next pichas....

hehe..ni aku nk wat satu pengakuan yang jujur tetapi amat berat sebenarnye nk meluahkan nye...hahaha...k la...gmbr kt banner tu...yang aku kotak kan tu...jujur aku ckp...kak red agak lain n she pretty cute la...gmbr dlm banner tu k...hehehe..maybe tu angle kak red yang the best kot....tu pasal aku wat anak panah dlm gmbr atas tu...sbb nk tunjuk kan gmbr kt banner tu adalah kak red...hahahha..takut org ckp lain plak...hehehe..kidding k kak red...sebagai mate photoG...aku suke gmbr tu...full stop...kang ade plak kontroversi kang...hwahwahwa...n lastly.....


ya...ini lah die...korang yang tak pernah masuk dlm blog die...so g la terjah http://redmummy.com itu la URL blog kak red ni...dlm tu klu korang bace mmg la ayat nye geganas sket...tp in real life aku dh jmp sedari bini kepada bro sirman n mama kepada abang n gegirl ni....sempoi...sporting...kekadang kelam kabut..tu stendet pompuan...ramah tamah...klu tak ramah xde lah makan sampai sejam nk layan org kan...happy go lucky kot org nye..sbb tersengih je...so kak...glad n nice to meet u on that day...or on that nite...tp mlm kt q bistro tu macam ngompat gune phone kan...bro sirman tu akak kene ajar sket jgn gelak depan phone...kantoi kak oi...hehehe...so again la nice to know u la...ok org kt luar sane klu jmp kak red ni tegur je...die ok...bleh bawak borak nye...tp agak laserla...wa laser2 ni xde hal...haha dah teramat biase...hehehe...ok kak...harap xde la sy kene simbah air lagi k....

*to all Geng Bas Merah yang terdiri pada kak rose, kak ayu, kak dila, kak sid , last but not least..my miss D diana_k.....kerje korang tiptop...xde satu sampah pon tinggal aritu...tu part yang paling aku suke...b4 n after cam xde pape jadi...ya mari tepuk reramai...CONGRATULATIONS!!!!
so dgn ini aku off topic redmummy.com potluck party...n aku akan kembali seperti biase...salam...hehe

11 iDeas:

Kak Red December 31, 2008 at 3:00 PM  

meh mak ngah cite sket simboliiknya menda biru lam poket suor aku tuh

waktu sirman campak kitorg kuor keter anak beranak, abang tu dah mandom, itu biru fav kaler dia, so itu fan dia. aku dok le kat atas tuh tunggu si choz datang bawak trolley, so takut abang moody tambah2, mak nye ni kipaskan dia ngan kipas biru dia tuh

dah tentu gegirl ngan mak dia nye kipas tangan kaler merah tp utk abang kaler biru ler, tu yang sepanjang2 tuh mengipas aku nak campak mana lak kipas tu letak le poket kiri. poket kanan ada berry.

silap gak lam poket kiri kipas biru tuh ada itu call cards yang patut aku bagi kat sume org sampai ke sudah ada 4,5 orang je yg dapat, aku lupaaaaaaaaaaaaaa nak bagiikkkkk

gambo tugu cantik, eii banyaknya aku nak save gambo2 nih

tunggu yan bagi sampai sudah x dpt2 lagik tau

ok lah photog pemalas yang suka duduk je bila ngamik gambo

awak lupa amik gambo kami berempat nicely lah..ahahahahahhaha nak gak aku taram

mekasih ngan entry ni n entry2 potluck sblm nih, at least bagi cepatlah gambo weii, x kan nak tunggu 8 taunlakkan?? kan kan?

pastuh kan emm

cilako yan, dia ckp hal hp sirman tuh lah ek hahahahahahah siot aaa

aa banyak nak komen nih, nanti kang aku pikir lagik

Me, Mrs Taj December 31, 2008 at 3:05 PM  

nk tepuk jgk... clap clap clap clap!!! kak red mmg sempois..ramah tamah pulak tuh!!

Kak Red December 31, 2008 at 3:16 PM  

ha geti pun buat pop up window komen bod nih

btw

akak dah curik gambo tugu :)

Diana-k December 31, 2008 at 3:49 PM  

manggg ai kak red... buat karangan ke komen tuh???muaakakakaka...yer gambar on the dayyy...!!!

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM December 31, 2008 at 4:44 PM  

kak red : pergh....punye la panjang komen...pastu siap ckp ade lagi komen plak tu...hurm...ni pon syg yang ajar kak...hehehehe...klu x xde nye nk berubah komen bod ni....camne sy nk snap pic berempat kak..asal nk amik je...ade je nk ngndeng tepi akak...hahahah same2....mmg tuk kak red pon kan entry ni...so sape nk hangin ke nk suke ke...komen la..hahahah

mrs.taj : tepuk kak jgn tak tepuk....

Miss Moon December 31, 2008 at 5:23 PM  

bojeng nih ke pengapit nizam n shida ari tew?

yer kan kan kan kan

gambar doa irg ley di lihat kat sini
http://cyberphotog.fotopages.com

ayusolo December 31, 2008 at 5:51 PM  

hahaha...hamik situ kak red wat karangan pendek..:p

Kak Red December 31, 2008 at 8:24 PM  

akak dah dpt gambo2 dari yan

2 komens utk ko:

1. awat banyak gambo pungkoq?
2. awat gambo aku 10% than gambo yan yang 90% wahhhhhhhhhhhhhh mementang yan buah hati ko

mak protesttttttttt!

3 kali simbah soup steamboat!!!

ak_0143 December 31, 2008 at 9:35 PM  

haha
meletup giler tribute...
sampai ada karangan panjang dak upsr tuh!
hahaha

yang tak tahan tugu tuh
haaa kantoi!
baca sailormoon ek...

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM January 1, 2009 at 3:31 PM  

kak red : hahaha...tu satu teknik kak...teknik penagkapan pungkoq..hahahaeh..bnyk je kan gmbr akak dlm tu....hwahwahwahwa...tp klu bnyk sgt kang bro sirman ckp pe plak..hehehehe

miss moon : ha...saya la pengapit aritu...hehehe..

ayusolo : setendet kak red la klu dah mengarang...hahaha

ak : ha...tribute mesti kasi power....power to da max,,,

fashion jewelry January 6, 2009 at 9:20 PM  

I like your blog

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP