Monday, June 1, 2009

.:my new ride~~~~!!!:.

name saye Erman...ayah saye name Ibrahim...jadi Erman bin Ibrahim la...tp budak sekolah saye pgl saye bojeng...dulu saye pakai Perdana...2 bijik saye dah pakai...satu biase...satu twin turbo...tapi ternyata saya masih kanak2 yang tak mampu nk tahan 2000cc...hehehe...tp saya pakai kete lain plak skang...name kete saye JCV4722...bagus die..tak penah pon lucut nametag die tu...depan belakang pon ade...nk tau maksud JCV?? maksud ni telah dibernaskan oleh ayin_v6...JCV = Jeng Champion VTEC...hehehe...tp tak champion pon...walaupon kete saye ni kecil..tapi saya sayang kete saya ini...bakal bini dah naik...OK...papa dah naik..OK...mama dah naik...OK...abah n mak..kompom tak ok...hahaha...spec kete saya biase jek...enjin 1600cc...name enjin B16A...dara lagi...tak rogol ape lagi enjin ni...


indah nye pemandangan langit biru disertakan dengan kenderaan CIVIC EG9 klon aku ni....hehehe...seorang jurugambar mesti membuat kereta nye nmpk indah walaupon tak indah..haahaha....teknik pengindahan telah dilaku kan ni..hehehe hurm....kete ni hafkat telah diliputi CF iaitu CARBON FIBRE...hehehe ringannnnn.....


ni boot belakang kete saye..hahaha..baru buat jek papan belakang tu...satisfied dgn keje si pembuat papan tu...RM120...huhuhu mahal tp pakai 15tahun ape salah nye kan...hehe...



ni aku tak tau ape niat aku letak gmbr ni...jap jap..ha...aku nk tunjuk stiker2 tu jek..hahah..bnyk btol stiker...malas aku nk cabut sebab mane tau kete ni mmg kene letak stiker ke...tp as long kete ni cun...biar je lah kat situ..nmpk jahat sket...heheh


rim...name rim ni ENKEI...isma ckp rim ini bahan mentah die Mg = Magnesium...rim ini dilindungi oleh tayar Yokohama ADVAN Neova....adeh...nk maintain tayar ni bleh tahan...hehehe..saiz 15'....erm....disc brake depan belakang....depan disc dah di ventile...ok la tu...brek tak gegar..alhamdulilah...


alamak...ape mende ni??? hurm..aku tak pasti tp aku rase ianye ringan..sebab aloy...ish ish...jaki je org tgk ni...first impression tu penting...hahaha..org tgk camni mesti ade gentar sket..padahal mende wat lawa jek..hahaha


antara aksesori yang akan melengkapkan panggilan name kereta ini berubah kepada eg9...hehe..cermin yang dilengkapi wiper dibahagian belakang..hehehe...pastu spoiler dihujung bonet...dan juga sunroof...heheheh...eh eh...last2 dapat gak kete ade sunruf..hehehe...alhamdulilah....



hurm....berabis ratusan ringgit gak nk dapat mende ni...chii!!! lu punye pasal la ni joy....tp xpe la...sekali beli jek...saye sudah tukar side mirror saye...heheh spoon punye design...hehe cantik tak???


eh eh...kedekut nye kete ni...belakang leh naik 2 org jek....ish ish...ini bukan kedekut..tapi ni kes RARE...sume orang pakai kete design camni berkejar kejaran nk cari seat original EG9 ni...ish ish...aku sudah kasi kilatkan leather nye...hakhak...

dashboard kaler itam...stereng makcik umo 50tahun...gearknob wira...hahaha...aduh...radio kaset?? eh mane pegi clarion ori?? alamak...tak bleh tahan la nk tgh audio aku camtu..wakakaka...air freshner ambi pur...dan semua standet mendet lagi...tp yang penting bagi aku...dlm kete kene kemas...tak kire la kete korang baru ke ape ke..klu dlm kotor..bersepah..kompom aku bebel...wakakak...eh jap..nmpk kaler merah kt belah passenger tu?? tu emergency flare....jepon ade jek mende ni..malaysia xde..sebab mahal kate nye..hahaha


hurmmmmm......ade sesape nk btau ni ape??
heheh..ini name die b16a....
sape suke enjin ni angkat tangan...
alhamdulilah..sejak kuar Uni...aku nk sgt pakai kete ade enjin ni...heheh..at last...
baru aku tau nape klu budak honda jaki sgt bile ade org pakai enjin ni dlm kete die...adeh...xleh trima akal...enjin 1.6 camni pegi nye...hehehe...tp aku nye kete biar jek camni...ok da ni...


~~home sweet home~~
ni kt pilah la ni...heheheh...nnt jgn lupe datang time raye ye...hahaha...

baiti jannati....tu dalam bahasa arab nye...klu dalam BM nye...Rumah ku Syurga ku....btol ape..dlm ni ade mak pak aku...hehe..ngadu kat dorang lagi...heheh...sayangi lah ibu bapa anda!! pesanan khidmat masyarakat ni di sponsor oleh erman...hahaha



ok la....sudah la tu kan...special thanks tu Loyai_Drift kerana die mengintroduce kete ni kat aku...aku xtgk pon kete ni time angkat aritu...sebab aku percaya kate2 die ni kan...abg adik mesti percaye lebih...klu x camne hubungan tu nk kekal kan bro..hehehe...thanks again bro...kepada pemilik lame Honda ni...saudara ijai...klu ade pape yang ko lupe ckp pasal kete ni...call aku...aku nk tau...dan thanks sebab ko pandai jage kete yang dah berbelas tahun umo nye...kepada saudara ajlan...thanks sebab masih sanggup melayan karenah kawan lu ni...sanggup teman aku p JB tu amik kete ni...dan die jugak la yang merakam aksi 200++kmh semasa perjalanan balik dari JB ke KL...hehehe...thanks all...dan alhamdulilah...akhirnye aku ade kete balik...senang nk p keje...senang nk p wat job amik gambar...senang la sume nye..insyaAllah...doakan yang baik2 untuk saye ye semua pembace...amiiin....

14 iDeas:

haya_yaya June 1, 2009 at 11:22 AM  

kete ado,umah ado,kawin eh bilo..?
ekau jgn lupo jomput akak ni ha..
tingin bona nk pokono daging ruso masak lomak...aihhh...jejeh ailio ni ha..

bojeng June 1, 2009 at 11:27 AM  

hahah...jejeh air liur ek..
osah boto pokat eh ni ckp n9...wakaka...kang kok poning burak mo se kang..kak poie burak mo anak buah se dulu la..
hahaha...ade yang tak pahm kot ayat d atas..
hehe...insyaAllah...lagi 2 minggu tunang...angan2 uwan ...heheh

ak_0143 June 1, 2009 at 2:42 PM  

uit bojeng
aku tau la ko jadi photographer skrg
tapi jgn la wat cmni
ko siap bogelkan keta ko satu persatu, selak sana sini nak tunjuk
tak baek la cmni...
malu keta ko...
hilang maruah dia...
hahahhaa

erk? 2 minggu lagi tunang? yo ko?

Loyai_Drift aka JoyTT June 1, 2009 at 3:01 PM  

syabas bette... klu arituh lu reject kete neh.. berair ar mata lu tgk wa yg pakai.. kehkehkeh...

Jaga baek-2.. klu nak jual.. kondisi masih camni.. wa nak angkat k...

bojeng June 1, 2009 at 3:07 PM  

ak - hahaha..melampau ko ni...entry ni org yang soh wat..so aku wat elok2...

loyai - selambe dak atas ni kutuk wa..hahaha...habes la lu ak...hahaha

Faizal Rahman June 1, 2009 at 3:20 PM  

EG9 original ke convert nih? Mantop!

Diana-k June 1, 2009 at 3:29 PM  

huishh...

bising! bising!!

nak naik kete dier kene pakai earplug yer kawan2...

bojeng June 1, 2009 at 3:33 PM  

faizal - convert....hajat nk cari ori...tp dapat yang ni pon cun dah ni..

Faizal Rahman June 1, 2009 at 8:09 PM  

Ok lah tu aku EG8 gak standard jerk huhu

the.flyingtoyol.inc June 2, 2009 at 4:37 AM  

SYABAS bro sbb ado keto baru dah... Sonang lah lepas neh nak berdesup g Soromban time lunch... hehehe...

Kompem pejam mata n tak pegang .... t....errr...errr... jumpa tak???? wakakakakakaka......

Diana-k June 2, 2009 at 9:40 AM  

wakakakkakaak....

guling guling gelak..

broooooooooo!!..

yan tauuuuuu.......aperrrr!!

muahahahhahahaha

Loyai_Drift aka JoyTT June 2, 2009 at 2:28 PM  

kepada yg kureng senang ngan entry bojen9 kali nie kompom bukan mat-2 kete kan..?? hehehe.. Ak.. wa yg soh mamat neh buat citer pasal kete plak.. sbb bukan senang nak dpt kete rare camni... walaupon dikategorikn main tak pegang T.... oleh pemilik-2 turbo seperti aku neh.. aku mahapkn jer dia sbb sblum nie dia dah pernah pki turbo charge engine... kete dia nie walaupon CC ciput.. tapi laju wooo... 200++km/h tuuuu.... yg tabbley tahan carbon fibre bodykit.. Lamborgini jer yg ader spec camni kua kilang beb.. kehkehkeh...

DK.. tuh bru naik kete bojeng.. dah nak pki penyumbat telinga.. naik kete wa plak tgk.. kehkehkeh.. stdby beg plastik tau tuk tadah muntah ko nnt dik.. kekekeke..

atty's June 3, 2009 at 11:49 AM  

hi bojeng.kan main kete ar..ni tunjuk2 umah ni .suh dtg..kang kty dtg ko elek..time ko kawin yo lah den mai eh.

haya_yaya June 3, 2009 at 3:51 PM  

ko taip da mcm bling2 bijik mato akak bace..hahaha..da telo portugis bunyik eh...
duo minggu mane sempat nk jait bju tunang..?pakai guni ok tak..?stylo ckit..kasi pacak2 daun getah.pergghhh...sure kecoh nyer ah..

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP