Friday, March 6, 2009

.:580EX [second] arrived:.

kekekeke....at last...at last...at last...penat aku tunggu saat ni...hadoi...jap lap peluh...hahahah cte nye camni...ehem...dah lame siot aku ngidam nk ade speedlite...dari dulu...dari dulu korang...diana_k tau la camne aku idam...nk soh die sponsor??? ntah bile la nk dapat kan...so berusaha gigih mengumpul deduit yang ade dowh...wa sanggup je tak makan pasal nk dapat kan mende ni...dulu nk beli intercooler besar siap makan maggi seminggu siot..skang kete dah xde...leh simpan tuk camera aku ni...heheheh...semalam...aku rase aku mmg nk kene ade mende ni cepat walaupon job pon xde langsung kan...at least aku bleh wat aku nye contoh album...hahaha...so...mencari la...cari punye cari...berpeluh beb...wa pikir nk dekat 5 bulan...nk beli third party nye ke or Canon ori...canon plak bnyk model...430ex ade..430exII, 380ex,580ex,580exII...fuhh...pelbagai...hanye ongkosnya aja dong...sebab kan canon punye mahal kan...aku cadang nk amik Nissin Di622...ni brand third party...tp aku try nissin ni..alamak keciwa nye...sebab aku dah try 430exII...pastu...seperti biase...aku menghantar sms kt abang aku..."bro...speedlite ape ek best???" hahaha...sebab aku kenal sgt die ni...die reply "580EXII laaaaaaa..." hahaha...sejak tu aku pergi mencari speedlite model tu...tp...tp...pergh...rege...mak kau...1.5k baru...1.3k seken...adoi...pastu aku mencari perbezaan antara 580EX dan 580 EXII...hanya sedikit pernedaan mereka...so aku pon mencari 580 EX....at last..aku jmp kt dlm FTZ...n aku call...trus "bang nk amik arini!" hahahah...xsanggup dowh...nnt kempunan...hahaha...tp kan...awek wa ni satu...wa beli speedlite...mmg la 1k pastu die plak p shopping kt pavi lagi...adoi...eh yang slow sket tau...kang kene control duit baru tau...hahaha..selamber warning dlm entry kan...ah...selamber ah...hehehe....k sambung balik...pastu jmp la brader ni...power brader ni...die ajak aku p umah die...so...die tunjuk album2 die..so brader ni first time je pon aku kenal...tp ramah beb...bnyk info aku dapat dari die...ko nk tau dari dulu kan aku tanye kawan aku kt mane nk wat album...die tanak btau...yaperdaa...brader ni relax jek..siap tolong aku call kan lagi btau camne nk wat...ajar teknik...baru best kawan camni..kawan aku tu takut bisnes die kene cantas kot...hahah..relax bro...wa tak cantas rezeki org...kecowh ah lu mat...dah jgn jadi kawan wa....shoh shoh...so...semalam terracun dgn skil menembak gmbr dgn 2 flash...alamak shahdu beb result die...pergh...tetibe dlm wishlist terselit 430ex...hahahaha...sabar je la...petang ni nk g cari Phottix Battery Grip...third party udah...bye...doakan kejayaan aku...ha...nk ckp...tak lame lagi aku nk wat bisnes t-shirt...support aku ye...salam...chow...


hehhee...pakai baju batik jawa beb...selambe...wak dol menangkap gmbr sendiri....

4 iDeas:

Diana-k March 6, 2009 at 1:03 PM  

hurmm?? hurmm????

ehhhh sayang tak spend sampai 1K tau!!
wekkk..

bojeng March 6, 2009 at 1:19 PM  

ye ke???? nk hamba tolong kire kire kan tak???? ke tak brani??? hahaha....sayang sayanggg....

It's me... L@N March 10, 2009 at 10:38 AM  

shopping eh??? den dah ponat bila ikot pompuan shopping neh.. dah macam pusingan kelayakan marathon olimpik... lutut nak tercabut seh... sib baik wa banyak akal... jeng tau la apa wa buat nak lari dari marathon... bayar 30sen... alasan berak.. hahaha.. dan nasib baik gak la kat time square ada tempat spa gigitan ikan manja... lepas gak penat lutut tu.. dah ilang penat kaki segar macam nak sepak pulak orang.. hahaha

Loyai_Drift aka JoyTT March 13, 2009 at 8:55 PM  

eden pon skarang tembak gambar org dah terang benderang.. hihihi...

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP