Friday, January 2, 2009

karangan pendek buat sahabat...

permintaan khas kak red...nk enter2 plak kan...ha bace kak...


Entry kali ni aku bikin khas tuk sume yang patah hati

sape yang sgt sgt rapat ngn aku…bace ni…

n sape yang trase ngn entry kali ni…lu org pikir la sendiri…

aku bukan DR.LOVE tp…

aku lebih kepada nk bgtau je n share pe patut ngn korang sume….

Aku sedih kalau family aku sedih….kalau kekasih aku sedih….

n kalau kawan baik aku sedih….

Kesedihan aku mlm td tukar kepada bengang beb….

aku dapat call dari member aku…aku tau member aku ni dlm kesedihan…

aku tau sgt…sume ni pasal hati jugak…

korang yang luar tu klu bajet korang power sgt takde hati n perasaan ha bace ni…

aku pasti korang akan trase sesuatu yang akan membuat hati lu org nk menumbuk2…haahahaha….kene ade lawak k…

kang habis pc korang bantai…

Kkkkkkk….kite kembali kpd trek cte….

wa kesal dgn sikap pompuan(tapi tak sume pompuan...juz pompuan yang wa nk cte ni je la..yang lain wa tak nak usik) yang suka suki nk memainkan perasaan lelaki beb…

sgt wa sakit ati…wa admit lelaki skang ni susah nk percaye...

tp bukan sume beb…BUKAN SEMUA!!!!

korang belajar tetinggi tp korang tak praktik dlm kehidupan…

ade golongan majority dan golongan minority kan?????

Yang tak boleh percaya mungkin minority dan mungkin gak majority…

tu tak kesah la kan…klu korang nk wat survey xde hal…

Ha…sambung pasal td…adeh…wa bengang gle r…

klu lu org btol2 xsuke xnk kt laki…

korang jgn la nk memain kan perasaan kaum laki ni…

kaum laki pon same…klu korang xsuke pompuan tu korang jgn hina dorang…

dorang tetap makhluk ALLAH…

jahat camne pon klu sesame ISLAM tolong la nasihat…

wa bukan baik pon…tp wa cube la nk jd baik klu boleh…

hahhaa…bab hati dan perasaan beb…pergh…

klu korang bace je entry ni korang nk muntah jek kan…

tp ni la hakikat…korang nk elak camne pon datang gak feeling ni…

feeling ni la yang akan drive mood korang…nk happy ke…

nk moody ke..nk half2 ke…tp aku nk sound pompuan dulu…

zaman skang ni mmg ramai pompuan….sume jenis ade…

korang mungkin ingt korang ade power nk memilih kan???

Ye aku admit …korang kaum pompuan ade power to choose…

TAPI..korang kene hingat…korang jangan TERLALU memilih…

sbb pompuan jenis ni la yang selalu kucar kacir hidup nye…tuhan tu MAHA ADIL…aku tau sume pompuan nk idup senang…nk mudah…

tu pasal suke suki je nk mintak break ngn balak korang pasal balak korang

dompet nipis….suka suki jugak nk main pulang2 cincin klu kes dah bertunang

or dah ade cincin risik….sbb korang pikir korang leh dapat lagik best kan????

Ha…meh sini ADIK ko ni bgtau…bnyk sgt la cte wa dgr lately ni…

aku pon kekadang rase dah cam leh bukak klinik hati plak dah….eish…hahaha…korang sume penah dgr tak ayat ni

“susah sama susah, senang sama senang”….dan penah ke org2 tua ckp camni

“susah sorang2 ,senang sama2”???? aku rase yang seken tu tak penah kot…

tp zaman skang ni ramai je nk gune ayat tu kan???? Ish ish…

mmg sah2 la salah kan…cube korang bayang kan camni….ok…

skang ko buat kt org camni…ko main2 kan perasaan sayang die tu

ko buang die tanpa alasanko dah bagi harapan tinggi2…

pastu korang hancurkan dlm sekelip matako bawak die ke tempat yang

best2 pastu tetibe korang humban die ke tong sampah….ok…now…

cube ko pikir balik klu korang dah tangkap cinta sama itu org…

pastu org yang ko sayang n cinta sangt tu wat mende same macam korang buat???? Hahahahaha……aku mampu tergelak dari jauh je la…haaa….

baru la korang tau langit tu tinggi ke rendah kan…dan mungkin xjadi kt ko….

tp mungkin jadi kat susur galur ko…tetibe dah nak kawin da….

sekali kansel la kawin anak ko tu…amacam??? Gigil tak????

Tu pasal aku nk bgtau sini…jgn la korang nk memain…

sbb skang ni bnyk je jenis org….memacam ragam…ade nmpk baik ..

tp hakikat nye..cam setan…ada nmpk ya Allah…suci nye muke ko bai…

tp hakikatnye…pergh…perangai cam setan jugak….sume tu hipokrit

pikir2 kan lah…aku emo ni sbb aku dpt brite tak best mlm td…

aku trase tercabar sesgt….nk je aku sound depan2 minah tu kan…

kepada yang berkaitan ngn cte ni…wa harap lu bleh bersabar…

wa nk dtg jmp lu….lu agk jauh…wa tau camne lu rase bile kene

humban dgn org yang ko sayang…tp aku rase skang ni lu dah tak sayang die kot…

klu ade peluang nk bertumbuk wa rase lu dah join dah ni…hahaha…

bab hati…tu lu try2 la kering kan sikit2…

xsalah nk kuarkan air mata sbb tu salah satu nikmat yang tuhan bagi

tp lepas tu lu kene kuat balik…klu die datang ….ha..lu basuh je cukup2…

jgn bagi muke…klu lu xnk basuh bagi wa basuh…

wa bnyk je nk bantai die tu….bab famili lu…slow2 la…

famili lu kompom pihak belah lu…xde hal..wa doakan bebaik tuk lu….

dan buat sorang lg…beb..slow2 bikin decision…wa xmo wa masuk campur

kali kedua dah la k….klu lu btol dah set keputusan lu camtu…

wa kagum beb ngn lu…lu org sume lagi besar pada aku….

so korang lagi matang nk wat keputusan…kite same2 berdarah…

kite same2 ke puncak beb…dan buat budak kt kontan tu…

ko bleh paham tak ade org sayang ko??!!!! Cube la berfikir secare matang…

camne susah payah seseorang yang sepatutnye sudah bergelar bapak

nk jage makan minum belaja ko???? Hadui….matang sket bleh????

Kang wa sound depan2 lu kang…lu ckp wa membebel…

wa xsuke tgk gang wa muram…ha…lu lagi sorang wanita pemilik proton waja…

klu lu tak suke….lu jgn la bagi harapan tinggi menggunung…

klu lu xpasti lu jgn la wat decision…paham!!!! Ke lu ni mmg jenis manusia

yang suke nk memain ngn lelaki??? Klu lu tak puas ati ngn ayat wa ni…

meh ngadap wa…nombor tepon wa pon ade kt blog wa ni….

apa ade hal wa nk ngadap lu kan…hati mau kene tetap la

after lu dah wat decision….wa tak sangka lu bleh jilat balik ludah lu…


SORRY SUME…..WA MMG MARAH KALI NI…HAHAHAHAHA…SAPE YANG TAK PUAS ATI…KEMARI LA….DATANG KAT WA…KLU LU NK WA DTG KT LU..MINTAK MAHAP!!! WA ADE CLASS GAK BEB…YANG PENTING SET KEIKHLASAN HATI LU ORG….CHOW…SORRY KEPADA SESAPE YANG TAK PAHAM….WA EMO..TP BUKAN PMS K…AHAHAHAHA….

16 iDeas:

Oga_Speed January 2, 2009 at 12:34 PM  

tak tau...tak tau...taktau...
nk bace pn pjg sngt..wakakaka

Isma Kadir January 2, 2009 at 12:51 PM  

Itu la nama kehidupan bro... Ada masa lu naik & ada masa lu akan turun. Tapi bila turun, jgn cepat patah semangat... naik balik dgn azam yg lebih kuat, ketabahan diri yang kental, kematangan akal & fikiran. Setiap kejadian tu ada hikmahnya.

Walau sekuat mana fizikal lu, wa tetap respect org yg kuat sabarnya. Minta maaf kaum hawa tp pada zaman sekarang memang kurang sangat wanita yang setanding dengan ibu kita zaman dahulu. Kenapa aku ckp mcm ni, sbb aku dah perhatikan and aku juga seorang bapa. Nak jadi seorg yg berguna bukan senang tp senang jer nak titlekan diri sebagai sampah.

Dari apa yg bojeng ceritakan kt sini hanya suku dari kehidupan. Sebagai kaum Adam, wa jugak terasa apa yg diceritakan. Wahai kaum hawa, beringat & hargai jika anda dah ketemu 'Adam' yg bersuaian dgn diri anda dan hargailah dia. Daripada rasa menghargai akan timbul rasa menghormati. Klu x bersesuaian, berundur la cara yg paling baik....

Power of a father.

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM January 2, 2009 at 2:55 PM  

oga : bace oga jgn tak bace...lu ade sekali termasuk dlm cte ni...lu kan sahabat wa...


tun isma : thank bro...aku tau ko mesti paham nye permasalahan camni...abg aku lagi sorang aku dah completekan cte nye...heheheanyway thanksss bro...

Diana-k January 2, 2009 at 2:59 PM  

uiii...takot laa bace entry nie..muehehehehe...

lebiuu!!

ak_0143 January 2, 2009 at 7:14 PM  

haha
aku dah baca
tapi malas mengulas dan komen...
malas perah otak mencari ayat yang seswai...
thus, i've decided to make a 'merepek' komen instead...
hahaha

lebiu too!!!

*muntah*

.:CiK ArA:. January 2, 2009 at 9:03 PM  

uit takut2.. memilih sangat ka gua sampai la nie pun single lagi ek?? kakakak tah ler.. ape2 pun jngan letak harapan tinggi kat seseorang.. kang tak menjadi abis punah harapan + semangat semua jatuh..uish fobia nak bercinta...hahahhaha

Kumbang Sepi January 3, 2009 at 12:05 AM  

kalau lu tgh menghadapi saat2 mcm ni.. jalan terbaik utk lu buang jauh2 kekecewaan tu.. adalah dgn kembali berdamping dengan-Nya.

buang jauh2 perasaan marah tu kerana syaitan memang suka mengapi-apikan manusia yg sedang marah..

redhakan apa yang telah berlaku dan jangan sesekali membalas.. kerana kalau lu membalas.. lu pun sama jek mcm dia..

Anonymous January 3, 2009 at 12:29 AM  

bengong emann..ko mrh2 pastu ko gelak2..apekah...kekeke...wei,aku kawen nnt jd akunye photographer.. :D

-aai

30 JALAN F3 (Zaidi Zainal) January 3, 2009 at 1:02 AM  

hemh sure lu sure dah legakan bro...at least lah dapat luah marah tu....

E.I.M [echo india mike] ::: 9W2EIM January 3, 2009 at 1:58 AM  

cik ara : ha...jgn memilih sgt tau cik ara...hehehe....tp klu nk pilih..pilih la yang terbaik k...heheh

kumbang sepi : ok boss lu mmg terbaik

aai : wah aai...ko pon dah terjah blog aku ni....hehe...no hal beb..wa ok je nk jd photoG ko...asal ade bayaran sket,..hahaha

bang zaidi : geram tak ilang lg ni bang....geram bang tgk kengkawan kene camni...guano nk buek camni???? hehehe..

AK : KO KLU NK MEREPAK G TAMPAT LAIN..HGAHAHAHA..SIAP HURUP BESAR TUK KO!!

Anonymous January 3, 2009 at 3:29 AM  

haha..aku mmg xde keje...tu yg leh terjah blog ang..bgs2..bayarann nnt leh di bawa berbincang..tp pastikn ade dicsount..cewahh..mcm nk kawen nx week je..kekeke

-aai

30 JALAN F3 (Zaidi Zainal) January 3, 2009 at 1:55 PM  

bro lu dok mana yek....kot2 boleh kita lepak2 berkopi2 ni best gak..

Anonymous January 3, 2009 at 8:56 PM  

...."my life getting suck".....

It's me... L@N January 4, 2009 at 5:46 PM  

hidup msti diteruskan... kenapa la nasib neh berlaku kat kita berempat??? geng bujang... adoyai...

Kak Red January 4, 2009 at 9:54 PM  

akak nak baca

tapi jeng

tolong letak ENTER boleh tak??

pastu akak datang baca balik.

sakit mata aku x de enter2 nih

runescape power leveling January 6, 2009 at 9:21 PM  

lol,so nice

ENTRY²

THIS IS...

this is wat we call "blog"...hahaha...so my blog is about my life, my job, my hating, n my photography challenge!! so enjoy it!!
HOW MANY MY VISITOR DUDE??
Website Hit Counter

  © JENGPHOTOGRAPHY WEBSITE maintain by MR.ERMAN IBRAHIM 2009

Kembali ke | Back to ATAS | TOP